25 / 04 / 2024

Refinansman nedir?

Refinansman nedir?

Refinansman nedir?: Refinansman yani "Kredi Yeniden Yapılandırma" işlemi ile ödenmekte olan konut kredisinin kapatılıyor ve şu andaki faiz oranlarıyla yeni bir kredi tahsis ediliyor. Peki, refinansman nasıl yapılır?



Refinansman nedir?

Refinansman, kullanılan kredinin yeniden yapılandırılması olarak tanımlamıyor.


Refinansman yani "Kredi Yeniden Yapılandırma" işlemi ile ödemekte olduğunuz konut kredisinin kapatılmasını ve size şu andaki faiz oranlarıyla yeni bir kredi tahsis edilmesini talep edebilirsiniz. Daha önce yüksek faizle konut kredisi kullandıysanız, kredinizi yeniden yapılandırarak:


-Dönemin düşük faizlerinden yararlanabilirsiniz.

-Taksitlerinizi azaltabilirsiniz.

-Daha az faiz ödeyebilirsiniz.


Refinansman kredisinin en önemli noktası, tüketiciyi avantajlı hale getirmek olup; avantaj için faiz indiriminden elde ettiginiz karın yeniden yapılandırma masraflarından daha fazla olması gerekiyor.


Refinansman kredisi masrafları:

Refinansman kredisinin avantajları ve dikkat edilmesi gereken noktalarına değindikten sonra, bu modelin masraflarını da iyi hesap etmek gerekiyor. 


Refinansman modelinde yeni bir kredi kullanılması nedeni ile yeni masraflar doğuyor. Tabi tüketici kredi kullanılan banka ile anlaşma sağlayabilirse, bu masrafların büyük kısmından kurtulabiliyor. 


Ancak bankayla anlaşma sağlanamazsa, refinansman kredisi açılırken karşılaşılabilecek masrafları dikkatle değerlendirmek gerekiyor. 


Peşinatsız ev kredisi nasıl alınır?



Geri Dön