20 / 04 / 2024

refinansman hesaplama

refinansman hesaplama

Refinansman, kullanılan kredinin yeniden yapılandırılması olarak ifade ediliyor. Bankada kullanılan kredi olanakları arasında yer alan refinansman kredisi ile, kullanılan mevcut kredide değişiklikler yapılabiliyor. Peki, refinansman nasıl hesaplanır?

Refinansman nedir?

Refinansman nedir?: Refinansman yani "Kredi Yeniden Yapılandırma" işlemi ile ödenmekte olan konut kredisinin kapatılıyor ve şu andaki faiz oranlarıyla yeni bir kredi tahsis ediliyor. Peki, refinansman nasıl yapılır?

Refinansman kredisi!

Mevcut kredi borcunuzu kapatmak için yeni bir kredi kullanma işlemine refinansman deniyor. Refinansman kredisi için en önemli unsur ise, yeni kredinin eski krediye göre daha avantajlı faiz oranlarına sahip olması...

Kira zammı hesaplama Temmuz 2015!

Süresi dolan kira sözleşmeleri için mal sahibi kiracısına belli oranlarda zam yapabiliyor. Kiracı eğer mesken kiracısı ise en fazla ÜFE oranlarında zam yapılıyor. İşte kira zammı hesaplama Temmuz 2015..

Gayrimenkul gelir vergisi hesaplama 2015!

Gayrimenkul gelir vergisi; taşınmaz malların edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılması halinde ödeniyor. Peki, vergi nasıl hesaplanır? İşte gayrimenkul gelir vergisi hesaplama 2015..

Değer artış kazancı hesaplama programı!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince değer artış kazancı vergisi edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılan taşınmaz mallar için ödeniyor. İşte değer artış kazancı hesaplama programı 2015..

İnşaat KAKS hesaplama örneği!

Kat alanı kat sayısı olan KAKS, yapının katlar alanı toplamının imar parseli alanına oranından elde edilen sayı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, KAKS nasıl hesaplanır? İşte inşaat KAKS hesaplama örneği...

TOKİ geri ödeme hesaplama oranları 2015!

2015 yılı (Temmuz - Aralık ayları) ikinci altı aylık dönemde uygulanacak TOKİ geri ödeme hesaplama oranları açıklandı. İşte açıklanan TOKİ geri ödeme hesaplama oranları 2015..

TOKİ taksit artışı hesaplama!

TOKİ taksit artışı hesaplamalarında esas alınan oranlar, yorumlara sebebiyet vermemek amacıyla İdarece hesaplanmıyor.ilgili ve yetkili Kurumlar tarafından hesaplanıyor. İşte TOKİ taksit artışı hesaplama oranları 2015..

Tapu harcı hesaplama 2015!

Arsa, arazi, ev ve işyeri gibi gayrimenkullerin tapu devir işlemleri Tapu Müdürlüğünde yapılıyor. Peki, ne kadar tapu harcı ödenir? İşte tapu harcı hesaplama 2015 formülü ve örneği..

Tapu harcı hesaplama aracı!

Taşınmaz malların devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Gerçekleşen devir işlemi için tarafların belli oranlarda harç ödemesi yapması gerekiyor. İşte tapu harcı hesaplama aracı..

Rayiç bedel üzerinden tapu masrafı hesaplama!

Tapu dairesinde gerçekleşen devir işlemleri için belli oranlarda tapu masrafı ödeniyor. Peki, tapu devri için taraflar ne kadar harç öder? İşte rayiç bedel üzerinden tapu masrafı hesaplama formülü..

Konut kredisi temerrüt faizi hesaplama 2015!

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olan tüketicilerin geri ödemelerde zorlanması ve gecikme yapması halinde uygulanacak faiz hesaplamaları yönetmeliklerde belirtiliyor. İşte konut kredisi temerrüt faizi hesaplama 2015...

Değer artış kazancı vergisi hesaplama örneği!

Değer artış kazancı vergisi, Gelir Vergisi Kanunu gereğince edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılan taşınmaz mallar için ödeniyor. Peki, vergi nasıl hesaplanır? İşte değer artış kazancı vergisi hesaplama örneği...

Tapu harcı pişmanlık zammı hesaplama!

Tapu harcının daha az ödenmesi için gerçek değeri beyan etmediğinizi düşünelim. Gerçek harcın tespitinden önce pişmanlık dilekçesi nasıl verilir? Tapu harcı pişmanlık zammı ne kadar? İşte tapu harcı pişmanlık zammı hesaplama...

Kira artış oranı hesaplama programı 2015!

Senelik kira sözleşmesi yenilenen kiralamalarda kira bedeline belli oranlarda zam yapılabiliyor. Peki, işyeri ve meskende kira nasıl arttırılır? İşte kira artış oranı hesaplama programı 2015...

refinansman hesaplama Haberi

refinansman hesaplama

Refinansman nasıl hesaplanır?

Refinansman, kullanılan kredinin yeniden yapılandırılması olarak ifade ediliyor. Bankada kullanılan kredi olanakları arasında yer alan refinansman kredisi ile, kullanılan mevcut kredide değişiklikler yapılabiliyor.


Refinansman için, "Kredi Yeniden Yapılandırma" işlemi ile ödenmekte olan konut kredisinin kapatılması ve mevcut faiz oranlarıyla yeni bir kredi tahsis edilmesi talep edilebiliyor. 


Daha önce yüksek faizle konut kredisi kullananlar kredi hesabını yeniden yapılandırarak:


-Dönemin düşük faizlerinden yararlanabiliyor.

-Taksitlerinizi azaltabiliyor.

-Daha az faiz ödeyebiliyor.


Ancak refinansman kredisi kullananların dikkat etmesi gereken birkaç nokta bulunuyor. Tüketiciyi avantajlı hale getirme amacında olan refinansman kredisinde; avantaj için faiz indiriminden elde ettiginiz karın yeniden yapılandırma masraflarından daha fazla olması gerekiyor. Peki, refinansman nasıl hesaplanır?


Refinansman kredisi hesaplama

Refinansman modelinde yeni bir kredi kullanılması nedeni ile yeni masraflar doğuyor. Tabi tüketici kredi kullanılan banka ile anlaşma sağlayabilirse,...