24 / 04 / 2024

Refinansman kredisi!

Refinansman kredisi!

Mevcut kredi borcunuzu kapatmak için yeni bir kredi kullanma işlemine refinansman deniyor. Refinansman kredisi için en önemli unsur ise, yeni kredinin eski krediye göre daha avantajlı faiz oranlarına sahip olması...




Herhangi bir bankadan kredi kullandınız diyelim. Ancak bu kredinin aylık ödemelerini yapmakta sıkıntı çekiyorsunuz. O halde refinansman kredisine başvurabilirsiniz. Refinansman demek, kullandığınız krediyi yeni bir kredi kullanarak kapatmak demek. Tabi refinansman kredisinde önemli olan; yeni kredinin eski krediye göre daha avantajlı faiz oranlarına sahip olması. 


Refinansman kredisi kullanmak için kendi bankanızı tercih edebileceğiniz gibi, başka bir bankayı da seçebilirsiniz. Eğer yeni kredinizi kendi bankanızdan kullanıyorsanız, yapılan işlemin adına ise 'Yeniden Yapılandırma' deniyor. 


Refinansmanın avantajları...

Refinansman kredisine açıklık getirdikten sonra gelelim Refinansman kredisi kullanmanın sağladığı avantajlara. Bu avantajları şu şekilde sıralayabiliriz;  


*Refinansman kredisi eski krediye göre daha düşük faiz oranlarına sahip olacağı için aylık ödemeler düşebilir,


*Refinansman kredisi ile ödeme vadelerinizi uzatma imkanını bulabilirsiniz,


*Refinansman kredisi kullanarak eski borcunuzu kapatabileceğiniz gibi, kalan miktarla diğer ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. 




Geri Dön