19 / 04 / 2024

Refinansman nasıl hesaplanır?

Refinansman nasıl hesaplanır?

Refinansman, kullanılan kredinin yeniden yapılandırılması olarak ifade ediliyor. Bankada kullanılan kredi olanakları arasında yer alan refinansman kredisi ile, kullanılan mevcut kredide değişiklikler yapılabiliyor. Peki, refinansman nasıl hesaplanır?



Refinansman nasıl hesaplanır?

Refinansman, kullanılan kredinin yeniden yapılandırılması olarak ifade ediliyor. Bankada kullanılan kredi olanakları arasında yer alan refinansman kredisi ile, kullanılan mevcut kredide değişiklikler yapılabiliyor.


Refinansman için, "Kredi Yeniden Yapılandırma" işlemi ile ödenmekte olan konut kredisinin kapatılması ve mevcut faiz oranlarıyla yeni bir kredi tahsis edilmesi talep edilebiliyor. 


Daha önce yüksek faizle konut kredisi kullananlar kredi hesabını yeniden yapılandırarak:


-Dönemin düşük faizlerinden yararlanabiliyor.

-Taksitlerinizi azaltabiliyor.

-Daha az faiz ödeyebiliyor.


Ancak refinansman kredisi kullananların dikkat etmesi gereken birkaç nokta bulunuyor. Tüketiciyi avantajlı hale getirme amacında olan refinansman kredisinde; avantaj için faiz indiriminden elde ettiginiz karın yeniden yapılandırma masraflarından daha fazla olması gerekiyor. Peki, refinansman nasıl hesaplanır?


Refinansman kredisi hesaplama

Refinansman modelinde yeni bir kredi kullanılması nedeni ile yeni masraflar doğuyor. Tabi tüketici kredi kullanılan banka ile anlaşma sağlayabilirse, bu masrafların büyük kısmından kurtulabiliyor. 


Ancak bankayla anlaşma sağlanamazsa, refinansman kredisi açılırken karşılaşılabilecek masrafları dikkatle değerlendirmek gerekiyor. 



Konut kredisi temerrüt faizi nedir?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön