26 / 04 / 2024

RE/MAX 2019 sayısı

RE/MAX 2019 sayısı

Kadınların iş hayatında aktif rol almasını destekleyen ve girişimciliğe teşvik edici faaliyetleri ile öne çıkan RE/MAX Türkiye, yüzde 50’ye yaklaşan kadın çalışan oranı ile kadın istihdamı sağlıyor. 

İş ilanı sayısı en çok inşaat sektöründe arttı!

Kariyernet'in İstihdam Endeksi'nin 2023 yıl sonu verilerine göre iş ilanı sayısı en çok artan pozisyon grubu inşaat oldu.

Türkiye’de işsiz sayısı 8 milyon 567 kişiye ulaştı!

TÜİK’e göre işsiz sayısı mayıs ayında 193 bin kişi azalarak 3 milyon 328 bin kişi, işsizlik oranı yüzde 9,5 oldu. Eksik istihdamdakiler ve potansiyel iş gücü de dahil geniş tanımlı işsizlerin sayısı ise 8 milyon 567 bin, oranı da yüzde 22,5 olarak gerçekleşti.

Kredi borçluları sayısı gün geçtikçe artıyor! Verilere göre tam 272 milyon kişinin kredi borcu var! 

Türkiye Bankalar Birliği tarafından paylaşılan verilere göre, kredi borçlularının sayısı her geçen gün artış göstermektedir. Ocak ve mart ayları arasında kredi kullanan kişi sayısı 7 milyon 116 bin olarak kaydedilmiştir. Artan ekonomik sıkıntılar nedeniyle bankalardan kredi alma gereksinimi artıyor.

Yıl sonu verileri açıklandı! İşte kepenk kapatan şirket sayısı

TOBB aralık ayı verilerine göre; bir önceki aya göre kapanan şirket sayısı yüzde 177,3, kapanan kooperatif sayısı yüzde 218,8, kapanan gerçek kişi ticari işletmelerin sayısı yüzde 41,3 yükseldi.

Yol genişliğine göre kat sayısı ne olmalı?

Bir arsanız olduğunu ve üzerinde inşaat yaptırmak istediğinizi düşünelim. Peki, yol genişliğine göre kat sayısı ne olmalı? İşte yanıtı...

Kurulan şirket sayısı Kasım'da yüzde 9,2 arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, kurulan şirket sayısı, Kasım 2021'de bir önceki aya göre yüzde 9,2, kapanan şirket sayısı da yüzde 3,2 oranında artış gösterdi.

Kurulan şirket sayısı yüzde 30,7 arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, kurulan şirket sayısı Ağustos 2021'de bir önceki aya göre yüzde 30,7 arttı.

RE/MAX Türkiye’de kadın istihdamı yüzde 50’ye yaklaştı!

Önde gelen gayrimenkul danışmanlık şirketleri arasında yer alan RE/MAX Türkiye, kadın çalışan sayısını 1.900'ün üzerine çıkardı ve kadın çalışa sayısını toplam istihdamın yüzde 50’sine ulaştırdı.

Evlenen çift sayısı 20 yılın en düşük seviyesine geriledi!

TÜİK verilerine göre evlenen çift sayısı, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını dolayısıyla nişan, düğün gibi toplu organizasyonların kısıtlandığı geçen sene 487 bin 270'e gerileyerek 20 yılın en düşük seviyesinde gerçekleşti.

Belediyelerin yapı ruhsatı verdiği bina sayısı yüzde 64 arttı!

Belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina sayısı, 2019'a göre yüzde 69,4 arttı.

RE/MAX Türkiye 3 bin 318 gayrimenkul danışmanı sayısına ulaştı!

RE/MAX Türkiye, Nisan ayında 160 kişiyi bünyesine katarak toplamda 3 bin 318 gayrimenkul danışmanı sayısına ulaştı.

2019'da İstanbul'da kapanan iş yeri sayısı 20 bin 227 oldu!

İBB İstanbul İstatistik Ofisi, İstanbul'da 2019 yılında kapanan ve açılan iş yerlerinin sayısını Nisan 2020 İstanbul Ekonomi Bülteni'ninde yayınladı. Bültendeki verilere göre, İstanbul'da 2019'da kapanan iş yeri sayısı 2018'e göre artış gösterdi...

2019'da yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 48,3 geriledi!

Yapı ruhsatlarının, mücavir alanlar içerisinde ruhsata tabi olan herhangi bir yapının inşaatına başlanabilmesi için belediyelerden alınması gerekiyor. Yapı ruhsatlarının 2019'dan bir önceki yıla göre, bina sayısı yüzde 48,3, yüzölçümü yüzde 52,4, değeri  yüzde 43,8, daire sayısı yüzde 53,9 azaldı...

RE/MAX 2019 sayısı Haberi

RE/MAX 2019 sayısı

RE/MAX Türkiye, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde birçok kadına ilham olması için 2 bine yakın kadın çalışanından ikisi olan Funda Aksoy ve Özlem Akyol’un kariyer yolculuklarını paylaşıyor.

Profesyonel gayrimenkul pazarlama ve danışmanlık hizmetleri veren RE/MAX Türkiye, girişimciliğe teşvik faaliyetleri ile de öne çıkıyor. Bayilik sistemi ile girişimciliği teşvik eden ve franchise ofis sahibi broker’larının yanı sıra bu ofislerde görev yapan gayrimenkul danışmanlarını da birer girişimci olarak konumlandıran RE/MAX Türkiye, ofis müdürü, ofis asistanı, recruiter gibi farklı pozisyonlarda da kadın çalışanlara ağırlık veriyor. 

4 bini aşkın çalışanının yaklaşık yüzde 50’sini kadınların oluşturduğu şirket, kadınların ekonomik özgürlüklerini elde etmelerine ve hayatlarına birçok artı katmalarına yardımcı oluyor.

‘Kasabanın şerifi’

Bu kadınlardan biri Funda Aksoy. 45 yaşındaki Aksoy, Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü mezunu....