29 / 03 / 2024

res haritaları

res haritaları

“Rüzgar Yaşamdan Yana Essin İnisiyatifi” yaptığı basın toplantısında özellikle Ege bölgesindeki RES talanına ilişkin hazırlanan harita paylaştı.

Vakko'dan İstanbul Boğazı’nın kıyısına yepyeni bir otel... Vakko Hotel & Resıdence Sumahan geliyor!

Vakko, ikinci oteli için düğmeye bastı. Dev şirket İstanbul Boğazı’nın kıyısına Vakko Hotel & Resıdence Sumahan geleceğini ilan etti. 

Ağaoğlu’nun 250 milyon TL'ye mal olacak RES projesine onay çıktı!

İş insanı Ali Ağaoğlu’na ait Üçgen Seferihisar Rüzgar Enerjisi Elektrik Üretim A.Ş enerji şirketinin, Seferihisar RES projesi kapasite artışı için hazırlanan ÇED dosyası onaylandı. Proje 250 milyon liraya mal olacak.

Güres Yapı Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güres Yapı Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Arnavutköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Güven Yıldız ve Resul Katıksız ortaklığında kuruldu.

Deprem bölgesindeki 11 ilde ortofoto haritaları devrede: Sınırları değişen mülkiyetlerin yeri belirleniyor! 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen iller için ortofoto haritaları üreterek, hangi mülkiyette nerede, ne derece kayma olduğunu belirlediklerini ifade etti. 

Resıdence Turkey Gayrimenkul Anonim Şirketi Kuruldu!

Resıdence Turkey Gayrimenkul Anonim Şirketi Sarıyer'de Mehmet Kaya tarafından kuruldu!

Türkiye'nin deprem risk haritaları çıkarılıyor! Tehlikeli ve riskli yerler imara açılmayacak!

Türkiye Afet Risk Azaltma Planı (TARAP) kapsamında, olası bir depremde yaşanabilecek can ve mal kayıplarına ilişkin bilgilerin bulunduğu Türkiye'nin deprem risk haritaları hazırlanacak. İşte Türkiye'nin deprem risk haritalarına ilişkin merak edilen tüm ayrıntılar...

Oraysan İnşaat Lojistik Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Pera Resıdence Şubesi açıldı!

Oraysan İnşaat Lojistik Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Pera Resıdence Şubesi Beyoğlu'nda 8 milyon TL sermaye bedeli ile Serdar Özkan tarafından açıldı.

Öz-Res İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’nin merkez nakli yapıldı!

Öz-Res İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’nin merkez nakli yapıldı. Öz-Res İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’nin merkez nakli Kadıköy’de yapıldı. 

Yemeksepeti'nden TÜRES üyesi 500 işletmeye 2 bin TL’lik kira yardımı!

Yemeksepeti Üst Yöneticisi (CEO) Nevzat Aydın, Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) üyesi işletmelere toplam 1 milyon TL’lik destek olduklarını, verdiğimiz destekle TÜRES üyesi 500 işletmeye 2 bin TL’lik kira yardımı yaptıklarını söyledi.

TÜRES'ten kapalı restoranlardan kira alınmasın talebi!

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl, pandemi süreci boyunca kapalı olan restoranlardan kira alınmaması yönünde talepte bulundu. 

İstanbul Turizm Ve Otelcilik Anonim Şirketi The Marmara Suadiye Resıdence Şubesi açıldı!

İstanbul Turizm Ve Otelcilik Anonim Şirketi The Marmara Suadiye Resıdence Şubesi bugün Kadıköy'de 115 milyon TL sermaye bedeli ile Ata Eremsoy tarafından açıldı.

Res Medya Otomotiv Gayrimenkul İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Res Medya Otomotiv Gayrimenkul İnşaat Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 50 bin TL sermaye bedeli ile Murat Çam tarafından kuruldu.

Silivri RES Projesi imar planı askıya çıktı!

İstanbul İli, Silivri İlçesi, Gaziosmanpaşa RES Projesi’ne İlişkin Hazırlanan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Askıya çıktı.

res haritaları Haberi

res haritaları

“Rüzgar Yaşamdan Yana Essin İnisiyatifi” bir basın toplantısı gerçekleştirerek özellikle Ege bölgesindeki RES talanına ilişkin yaptığı haritayı basınla paylaştı. İnisiyatifin kuruluşu ile ilgili bilgilerin de aktarıldığı basın toplantısına RES’lere karşı mücadele eden yerel direnişlerin temsilcileri katıldı.


RES İSTİLASINA KARŞI BİRLİK

Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen basın toplantısında basın metnini okuyan Rüzgar Yaşamdan Yana Essin İnisiyatifi ve EGEÇEP Bilim komisyonu üyesi Burçak Karaman Uysal inisiyatifin kuruluş amacını şu sözlerle açıkladı; “RES istilasının yol açtığı çok yönlü ağır ve geri dönüşsüz tahribata karşı, tüm canlıların yaşama hakkı ve yaşam alanlarını savunanların bilimsel-hukuksal ve toplumsal mücadelelerini ulusal düzeyde ortaklaştırmak, kamuoyunu bu konuda bilgilendirmek ve uluslararası işbirliğini sağlamak…” 


İZMİR’İN YÜZDE 19’U RES BÖLGESİ

Ege bölgesinin yüzde 39’luk bir oranla, Türkiye’de işletmeye alınan ve inşa halinde olan RES’lerde...