25 / 04 / 2024

Yemeksepeti'nden TÜRES üyesi 500 işletmeye 2 bin TL’lik kira yardımı!

Yemeksepeti'nden TÜRES üyesi 500 işletmeye 2 bin TL’lik kira yardımı!

Yemeksepeti Üst Yöneticisi (CEO) Nevzat Aydın, Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) üyesi işletmelere toplam 1 milyon TL’lik destek olduklarını, verdiğimiz destekle TÜRES üyesi 500 işletmeye 2 bin TL’lik kira yardımı yaptıklarını söyledi.



Yemeksepeti Üst Yöneticisi (CEO) Nevzat Aydın, tüm dünyayı etkisi altına alan salgın sürecinin e-ticaret üzerinde de büyük bir etki yarattığına dikkat çekerek, insanlar evlerinde daha çok vakit geçirmeye başlayınca, e-ticarete olan talebin de ciddi bir şekilde arttığını kaydetti. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Aydın, Yemeksepeti'nin, zaten dijitalde doğmuş ve her zaman dijital yeniliklere öncülük etmiş bir şirket olduğuna, dijital alışverişin arttığı bu zorlu süreçte de daha öncesinde olduğu gibi tüketici beklentileri doğrultusunda ürünler geliştirmeye sürdürdüklerine dikkat çekti. 

Tüm şirketlerin sosyal sorumluluklarını yerine getirmelerinin tam zamanı olduğunu dile getiren Aydın, "Dolayısıyla şirketlerin şu dönemde kâr-zarar hesabı yerine, ‘topluma nasıl ve hangi konuda fayda sağlayabilirim’ diye düşünmesi ve bu doğrultuda liderlik etmesi elzem bir durum haline geldi" diye konuştu. 

Aydın, 16 Mart 2020'den itibaren “Temassız Teslimat” özelliğini devreye alarak hem kullanıcılar hem de kuryeler için salgın dönemine uygun bir çözüm geliştirdiklerini, böylelikle yakın teması ortadan kaldırdıklarına vurgu yaparak, "Bu zor günlerin en büyük kahramanları sağlık çalışanlarımızı da unutmadık. Önce çetin bir mücadele verdikleri cephede eksik ekipmanla çalışmasınlar, hayat kurtarmaya çalışırken risk altında olmasınlar diye sağlık personeline gereken ekipmanların temini için Sağlık Bakanlığı’na 1 milyon TL bağışta bulunduk. Ayrıca Domino’s ile gerçekleştirdiğimiz iş birliğiyle Sağlık Bakanlığınca yurt çapında belirlenen 24 pandemi hastanesine 3 milyon TL değerinde, 150 bin adet pizza bağışı yaparak sağlık çalışanlarımıza destek olmaya çalıştık" açıklamasında bulundu. 

Yemeksepeti nden TÜRES üyesi 500 işletmeye 2 bin TL’lik kira yardımı!

Salgın sürecinde restoranlara da destek olmaya devam ettiklerini, ilk olarak tek şubeli restoranlar için 2020 Mart faturasını bir ay ötelediklerini belirten Nevzat Aydın, şöyle konuştu:

"1 Nisan'da tüm online kredi kartı ödemeleri, mahsuplaşma olmaksızın restoranların hesaplarına yatırıldı. Devam eden süreçte hiçbir restorandan listeleme ücreti almadık. Bu zor zamanlarda mutfaklarını sadece paket servis için açık tutup ayakta kalmaya çalışan restoranlara, 'Emeksepeti' adıyla yeni bir destek kampanyası başlattık. Diğer yandan, Ticaret Bakanlığı’nın başlattığı 'E-ticaret olarak KOBİ’lerin Yanındayız' kampanyasına TOBB iş birliği ile hayata geçirdiğimiz 'Kazandıran Restoran Destek Çeki' projesi ile destek verdik. Ek olarak yeni kısıtlamalarla birlikte sadece paket servis ve Gel-Al siparişlerle müşterilerine hizmet verebilen restoranların bu zorlu dönemde finansal yüklerini bir nebze olsun hafifletebilmek hedefiyle 20 milyon TL’lik 'Birbirimize Destek Zamanı' paketini açıkladık. Paket dahilinde, restoranlara ayda bir yaptığı ödemeleri sıklaştırarak 15 günde bir olacak şekilde güncelledik ve kısıtlama dönemi boyunca listeleme ücretini de kaldırdık.

Öte yandan kullanıcıların siparişlerini Yemeksepeti üzerinden oluşturup, yemeklerini restorandan kendilerinin teslim aldığı Gel-Al sipariş modelini de bu dönemde sıfır komisyon ile devreye alarak, restoranlara sıfır maliyetli bir gelir kalemi yaratmayı hedefliyoruz. Tüm bunlara ek olarak Yemeksepeti’ndeki Cüzdan uygulaması kullanılarak verilen siparişlerden de bu dönemde komisyon ücreti almıyoruz. 

Destek paketinin yanı sıra son dönemde başlattığımız indirim yağmuru kampanyasıyla da dışarıdan verilen yemek siparişini daha cazip hale getiriyoruz. Kampanyaya katılan 4 binden fazla üye restoranımıza geniş çaplı pazarlama desteğinin yanı sıra, kullanıcılarımıza da yüzde 25’ten başlayıp yüzde 50’ye varan indirimlerle sipariş verme imkanı tanıdık. Ayrıca Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu aracılığıyla sektör çalışanlarına 1 milyon TL’lik destekte bulunduk."

Aydın, Yemeksepeti olarak verdikleri destekle Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu çatısı altındaki iş yerlerinde çalışan 2 binden fazla sektör çalışanına, en az 300 TL, en fazla 500 TL ödeme yaptıklarının altını çizerek, Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) üyesi işletmelere toplam 1 milyon TL’lik destek olduklarını, verdiğimiz destekle TÜRES üyesi 500 işletmeye 2 bin TL’lik kira yardımı yaptıklarını söyledi.


Geri Dön