20 / 04 / 2024

Riva Deresi Kıyı Koruma Yapısı imar planı

Riva Deresi Kıyı Koruma Yapısı imar planı

İstanbul Beykoz İlçesi Riva Deresi Kıyı Koruma Yapısı (Mahmuz) Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıktı..

As Yapı'dan Riva ve Uskumruköy'e 135 villalık yeni projeler geliyor!

As Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Sert, As Yapı'nın yeni projelerini tek tek açıkladı. Şirket Riva ve Uskumruköy'e 115 ve 20 adet villalık projeleri için düğmeye bastı. İşte ayrıntılar...

Kıyı Riva Turizm Ve İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Kıyı Riva Turizm Ve İnşaat Anonim Şirketi bugün Beşitaş'ta 21 milyon 175 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Nevzat Pisak, Mehmet Levent Selamoğlu ve Mep Gıda ve Kimya Sanayi ve Ticaret ortaklığında kuruldu.

Kıyı Koruma Yapıları ve Döngelli Deresi Mahmuzları Projesi mecliste!

Kıyı Koruma Yapıları ve Döngelli Deresi Mahmuzları Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ekrem İmamoğlu: İstanbul'un gündemi depremdir!

Riva Deresi kıyısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesiyle ilgili, "İstanbul'un böyle bir gündemi yoktur. Ama İstanbul'un ‘deprem' diye bir gündemi vardır" dedi.

İBB Riva Deresi için DSİ'ye yer teslimi yapmadı iddiası!

İstanbul için büyük önem taşıyan Riva Deresi’nde İBB tarafından yer teslimi yapılmadığı, bu yüzden DSİ’nin ıslah çalışmalarının yarım kaldığı ileri sürüldü...

Ekrem İmamoğlu: Riva Deresi için ihaleye çıkacağız!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Riva Deresi’ndeki kirlilikle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, bölgedeki kağıt fabrikasından dereye akan balçık haldeki atık suları yerinde gözlemledi ve "Bu ne kepazelik ya. Yapamıyorlarsa işi, bıraksınlar biz yapalım” diye konuştu.

Riva'da kaçak yapılan duvar yıkıldı!

Kuzu Grup İnşaat Şirketi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Gökçen Kuzu’nun oğlu Yusuf Kuzu’nun doğa harikası Riva’da kıyı şeridine havuzlu villa yaptığı ortaya çıktı...

Riva Deresi yeniden tasarlanıyor!

Beykoz Belediyesi’nin hazırladığı ‘Riva Deresi Çevre Koruma, Su Güvenliği Yönetimi Projesi ile Kentsel Tasarım Peyzaj Projesinin’ İstanbul Valiliği onayıyla ÇED sürecine başlandı.

Ataşehir-Kadıköy-Maltepe Çamaşırcı Deresi Islah Projesi imar planı tadilatı askıda!

Ataşehir - Kadıköy - Maltepe İlçeleri, Çamaşırcı Deresi Islah Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

Riva Deresi Kıyı Koruma Yapısı imar planı askıya çıktı!

İstanbul Beykoz İlçesi Riva Deresi Kıyı Koruma Yapısı (Mahmuz) Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıktı..

Riva Deresi'ne modern geçiş köprüsü inşa ediliyor!

Riva Deresi üzerinde İBB tarafından modern ve dayanıklı yeni bir köprü yapılıyor. Eskiyen köprüye alternatif, 124 metre uzunluğunda ve 2 şeritli inşa edilen köprü ulaşım kolaylığı ve güvenliği sağlayacak.

Balıkesir Karınca Deresi köprü yapımı devam ediyor!

Balıkesir’in Burhaniye İlçesi Karınca Deresi köprü yapımı ön germeli kirişlerin konulması ile devam ediyor. 2,15 cm genişliğinde tretuvarlı olacak olan köprü, özellikle yayalar için büyük bir kolaylık sağlayacak.

Bayraklı kıyıları yeniden tasarlanacak!

Bayraklı sahili çiçek açacak Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı kıyılarının yeniden tasarlanacağı projenin Sahil Güvenlik ile Şelale Deresi arasındaki 23 bin metrekarelik bölümü için 15 Temmuz’da yapım ihalesine çıkıyor.

Riva Deresi Kıyı Koruma Yapısı imar planı Haberi

Riva Deresi Kıyı Koruma Yapısı imar planı

İstanbul İli Beykoz İlçesi, Riva Deresi Kıyı Koruma Yapısı (Mahmuz) Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı askı ilanı yayınlandı. Planlama alanı İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Riva Deresinin ağız kısmında deniz tarafında bulunuyor. 

Gebze’nin Tepecik Köyünden doğup Beykoz’dan geçerek Riva’dan Karadeniz’e dökülen Riva Deresi 71 kilometre uzunluğunda olup, planlama alanına konu olan alanın 1/100 000 Çevre Düzeni Planında hemen güneyi “Plaj ve Kumsal” Riva köyü ve çevresinde “Kırsal Yerleşme Alanı” batısında ise “Orman Alanları” ve “Askeri Güvenlik Bölgesi” olarak planlandı.

Bakanlığın 12 Nisan 2018 tarihli ve 62909 sayılı yazısı ile; İstanbul İli, Beykoz İlçesi sınırları içerisinde kalan Riva Deresi’nin Karadeniz’e çıkış noktasında, kıyı kenar çizgisinin deniz tarafında, Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki bir kısım alanda Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 14....