19 / 04 / 2024

rize Ayder Yaylası otopark

rize Ayder Yaylası otopark

TOKİ öncülüğünde, 5 bakanlığın ortaklaşa uygulayacağı Kentsel Dönüşüm Projesi ile altyapı ve ulaşım sorunları çözülecek, dikey yerine en fazla 2 katlı yatay yapılar inşa edilecek Ayder Yaylası'nda ilk olarak yapılacak 1.700 araçlık otopark için ihale yapıldı...

Ayder Yaylası'ndaki statü değişikliğine mahkemeden dur kararı! 

Ayder Yaylası’nın düşürülen koruma statüsüne yapılan itiraz kapsamında yürütmeyi durdurma kararı alındı ve  değişikliğin geri dönülmez sonuçlara neden olacağı belirtildi. İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ayder Yaylası'ndaki kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde teftiş etti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'deki Ayder Yaylası'nda devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde teftiş etti.

Ayder kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne? 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, Rize'nin Ayder Yaylası'ndaki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklama yaptı.

Ayder'de yayla evleri mimarisiyle ilgi çekiyor!

Rize'nin Ayder Yaylası'nda inşa edilen yayla evler herkesin beğenisini kazanıyor. Bölgede kentsel dönüşüm çalışmaları da hızla devam ediyor.

Ayder Yaylası Spor Tesisleri ihalesini Turgut Müteahhitlik kazandı!

Geçtiğimiz ay “Ayder Yaylası Spor Tesisleri Yapım İşi” ihalesi gerçekleştirildi. İhaleyi 6 milyon 343 bin TL bedel ile Rize merkezli Turgut Müteahhitlik aldı. 

Ayder'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı, yaptığı açıklamada, "Ayder'in dönüşümünü, o coğrafyanın doğasına ve mimarisine uygun şekilde gerçekleştireceğiz" dedi.

Ayder Yaylası'nda kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Rize'nin dünyaca ünlü yaylası Ayder Yaylası'nın aslını koruyarak geleceğin cazibe merkezi olması için başlatılan dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren Rize Valisi Kemal Çeber, Ayder'de beton yapı görülmeyeceğini dile getirdi.

Ayder Yaylası'nda dönüşüm tam gaz!

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı dünyaca ünlü Ayder Yaylası'nda başlatılan dönüşüm çalışmaları hız kesmeden sürüyor...

Ayder'de plansız yapılaşmanın önüne geçiliyor!

Plansız yapılaşmanın önüne geçmek için yürütülen çalışmalar dolayısıyla gündeme gelen ünlü Ayder Yaylası uyanıyor...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize-Artvin Havalimanı inşaatını inceledi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan, Ayder Yaylası'ndaki incelemelerden sonra kara yoluyla Rize-Artvin Havalimanı şantiyesini ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2022'nin sonunda yeni bir Ayder ortaya çıkacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası'nda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Ayder'de yerel mimari esaslı konaklama birimleri yapılacak!

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki doğal güzellikleriyle ünlenen Ayder Yaylası'nda yerel mimari esaslı konaklama birimleri yapılacak...

Ayder Yaylası kentsel dönüşümle yeni yüzüne kavuşuyor!

Bunun için çalışmaların sürdüğünü söyleyen aktaran Haşimoğlu, "Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında devam eden çalışmalar var. Ayder çok farklı bir yüze kavuşacak." ifadelerini kullandı.

rize Ayder Yaylası otopark Haberi

rize Ayder Yaylası otopark

Rize'de yer alan Ayder Yaylası 1987 yılında Bakanlar Kurulu Karar ile turizm merkezi ilan edildi. Ayder Yaylası, 1994'te Milli Park, 1998'te ise Doğal SİT Alanı ilan edilerek koruma altına alındı. 2006'da da Bakanlar Kurulu kararıyla, 'Kültür ve Turizm Koruma Gelişim Bölgesi' ilan edilen Ayder yaylası için bu gelişmelerin ardından yasaya göre 2 yıl içerisinde Koruma Amaçlı İmar Planı oluşturulması gerekiyordu. Ancak, aradan 21 yıl geçmesine rağmen yayla için imar planları hazırlanmadı.

Sabah'ta yer alan habere göre; Çamlıhemşin Belediyesi Meclisi, Ayder'deki 290 yapıdan 158'i hakkında, kaçak ve ruhsata aykırı olduğu gerekçesiyle yıkım kararı aldı. Kaçak ve ruhsata aykırı yapıların yıkılması için Kamu İhale Kanunu'nun ilgili maddesi uyarınca hizmet alımı yoluyla açık ihaleye çıkıldı. Fakat yıkım ihalesine katılan firma olmayınca kaçak yapılar...