24 / 04 / 2024

Roccascalegna Kalesi kiralanacak mı

Roccascalegna Kalesi kiralanacak mı

İtalya'nın güneyindeki Abruzzo bölgesinde yer alan Roccascalegna Kalesi, köyün belediye başkanı tarafından kiralanacak. 

Roccascalegna Kalesi 100 Euro'ya kiraya verilecek!

İtalya'nın güneyindeki Abruzzo bölgesinde yer alan Roccascalegna Kalesi, köyün belediye başkanı tarafından kiralanacak. 

Sarıyer'deki Rumelifeneri Ceneviz Kalesi kiralanacak mı?

Sarıyer'in Karadeniz ucundaki 17. yy'dan kalma Rumelifeneri Kalesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kiralanacak. I. Derece Doğal Sit Alanı içinde bulunan kale, ihaleye çıkarılmadan önce restore edilecek.

Siverek Kalesi'nin etrafındaki evler tehlike altında!

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesindeki Siverek Kalesi çevresindeki evler tehlike altında. Burada yaşayan vatandaşlar, tarihi Kale'nin topraklanma yağışlı zamanlarda dökülerek tehlike saçtığını, yetkililerin bu duruma derhal bir çare bulmaları gerektiğini söyle

Siverek Kalesi çevresindeki evler tehlike altında!

Siverek Kalesi çevresinde bulunan evler tehlike altında. Burada yaşayan vatandaşlar, tarihi Kale’nin topraklarının, yağışlı zamanlarda dökülerek tehlike saçtığını, yetkililerin bu duruma derhal bir çare bulmaları gerektiğini söyledi..

Ankara Kalesi hijyenik hale getirildi!

Başkent’in en fazla turist çeken bölgesi olan Ankara Kalesi’nde görsel ve hijyenik temizlik yapıldı. Tarihi kale, duvarlarına sprey boyalarla yazılmış yazılar temizlenerek hijyenik hale getirildi.

Ankara Kalesi'nde temizlik yapıldı!

Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin zor koşullar altında Ankara Kalesi’nin ziyaretçilere açık olan kısmında gerçekleştirdiği çalışma sonrasında burçlara yazılan yazılar silindi, uyuşturucu ve alkol bağımlıları tarafından kirletilen gözetleme kuleleri yıkana

Bursa Orhangazi Kalesi sosyal tesis mi oluyor?

Bursa’da yıllardır atıl durumda bekletilen Orhangazi Kalesi, yapılacak çalışmalarla yeniden hayat buluyor. 75 bin metrekare alana sahip Orhangazi Kalesi yapılacak düzenlemelerden sonra, sosyal tesis olarak hizmet verecek.

Orhangazi Kalesi sosyal tesis olacak!

Orhangazi Kalesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından atıl durumdan kurtarılıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ilçeyi tepeden kuşbakışı gören kalenin yeni dönemde çok amaçlı bir sosyal tesis olarak hizmet vereceğini açıkladı.

Samsun Kalesi yeniden mi inşa edilecek?

Karadeniz'in en büyük metropol kenti Samsun'da Anadolu Türk beyliklerinden Danişmentlilerin 1192 yılında yaptırdığı Samsun Kalesi'nin, aslına uygun olarak yeniden inşa edilmesi planlanıyor. Samsun Kalesi yeniden mi inşa edilecek?

Çimenlik Kalesi 18 Mart'a hazır!

İstanbul Röleve ve Anıtlar Müdürü Selman Ünlügedik, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, firma yetkilileri ve teknik personelle birlikte restorasyonu süren Çimenlik Kalesi ve Anadolu Hamidiye Tabyası'ndaki çalışmalarını yerinde inceledi.

Tarihi Samsun Kalesi yeniden inşa edilecek!

Karadeniz'in en büyük metropol kenti Samsun'da Anadolu Türk beyliklerinden Danişmentlilerin 1192 yılında yaptırdığı Tarihi Samsun Kalesi 'nin, aslına uygun olarak yeniden inşa edilmesi planlanıyor...

Çimenlik Kalesi'nde restorasyon çalışmaları 18 Mart'ta tamamlanacak!

Çimenlik Kalesi ve Anadolu Hamidiye Tabyalarındaki restorasyon çalışmaları devam ediyor. Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Çimenlik Kalesi Askeri Müzesi'nin 18 Mart törenleri öncesi hizmete gireceğini açıkladı.

Adana Kız Kalesi Asude Evleri nerede?

Adana Kız Kalesi Asude Evleri yeşil alan için 12 bin metrekare ayırdı. Daire fiyatları 120 bin TL'den başlangıç gösteren Adana Kız Kalesi Asude Evleri nerede?

Roccascalegna Kalesi kiralanacak mı Haberi

Roccascalegna Kalesi kiralanacak mı

Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, İtalya’nın güneyindeki Abruzzo bölgesinde yer alan Roccascalegna köyünde bulunan Roccascalegna Kalesi, düğün ve diğer organizasyonlar için dünyanın her yerinden turistlere kiralanacak.

Roccascalegna Belediye Başkanı Domenico Giangiordano, kalenin köy popüleritesini artırmak amacıyla 100 euroya kiraya verileceğini belirtti.

Başkan Giangiordano, Apenin Dağları'nın karlı zirvelerinden Adriyatik Denizi'ne kadar uzanan manzarayı gören kalenin kirasının oldukça uygun olduğunu dile getirdi.

Başkan, 'Hedefimiz para kazanmak değil, bu eşsiz ortamı yerel ekonomiyi ve popülasyonu canlandırmak için kullanmak istiyoruz' şeklinde konuştu.

'Gökyüzündeki Kale' olarak bilinen 700 metrekarelik mekanda bulunan şapelin 12'inci yüzyılda yapıldığı, 15'inci yüzyılda ise restore edildiği...