29 / 03 / 2024

Roma Parkı kazı çalışmaları

Roma Parkı kazı çalışmaları

İstanbul Cihangir’deki Roma Park’a dün sabah polis eşiliğinde iş makinaları girdi.Roma Parkı'ndaki izinsiz kazıyı ikinci kez halk durdurdu.

Tarihi Roma Hamamı sit alanında yıkım başladı!

Tarihi Roma Hamamı’nın kazı çalışmaları yapılırken sit alanındaki yapıların yıkımı tek tek gerçekleştirildi. Sadece Bülent Doğan’ın işlettiği tesislerde yıkım başlamadı...

Esenyurt Hayat Park 3 AVM açılış tarihi!

Esenyurt Hayat Park 3 AVM açılış tarihi haberimizde yer alıyor. AVM için kazı çalışmaları 2 hafta kadar önce başladı.

İzmit'te bina inşaatı kazısında Roma mezarı bulundu!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi, İzmit'te yeni hizmet binasının temel kazısına başladı. İnşaat sırasında Roma dönemine ait mezarlar bulundu.

İnşaat kazısında Roma dönemine ait mezarlar çıktı!

İZMİT'te, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (İSU) yeni hizmet binasının temel kazısı sırasında Roma dönemine ait mezarlar çıktı.

İstanbul'un parkları imara mı açılıyor?

İstanbul'un merkezlerinde yeni projeler hayata geçiyor. Fındıklı Parkı, Validebağ Korusu, Roma Park’ın ardından Belgrad Ormanı imara açılıyor.

Cihangir'deki Roma Parkı'na inşaat izni çıktı!

Cihangirlerin, yeşil alan kalması için mücadele verdiği alana inşaat izni çıktı. Cihangir'deki Roma Park'ta, 25 Ekim'de başlayan ve arkeolojik kalıntılar bulunmasıyla durdurulan sosyal tesis inşaatına yeniden başlandı.

İşte Roma Parkı'na yapılacak sosyal tesis!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Cengiz Semercioğlu bugün köşesinde "Roma Parkı'na yapılacak sosyal tesis işte bu" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları..

Roma Parkı'ndaki kazı 2. kez durduruldu!

İstanbul Cihangir’deki Roma Park’a dün sabah polis eşiliğinde iş makinaları girdi.Roma Parkı'ndaki izinsiz kazıyı ikinci kez halk durdurdu.

Beyoğlu Roma Parkı için resmi açıklama!

Beyoğlu Belediyesi, eski Roma Bahçesi ile ilgili çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını, yapılacak olan sosyal tesisin Roma bahçesinin üst kısmında yer alan arkeolojik alandan bağımsız 1150 metrekarelik başka bir arsada inşa edileceğini açıkladı.

Cihangir'deki Roma Parkı yeşil alan kalacak!

Beyoğlu Belediyesi, İBB'nin Cihangir'deki Roma Parkı'nda başlattığı çalışmaların detaylarını HT İstanbul'a açıkladı: "Sosyal tesis Roma Parkı'na değil, parkın üst kısmında yer alan arkeolojik kazı alanından bağımsız otopark bölümüne yapılacak".

Cihangir Roma Parkı'ndaki yıkımlar durduruldu!

Cihangir'de bulunan ve Sanatkarlar Parkı olarak da bilinen Roma Parkı’nda ‘Cihangir Sosyal Tesisi’ yapmak için başlayan yıkım durduruldu.

Cihangir'deki Roma Parkı’na sosyal tesis mi yapılıyor?

Cihangir’de altında tarihi eserler bulunduğu için Roma Parkı olarak adlandırılan Sanatkarlar Parkı’nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Yapı İşleri Müdürlüğü tarafından, ‘Cihangir Sosyal Tesisi İnşaatı’ başlatıldı.

Düzce'de Roma dönemine ait villa bulundu!

Batı Karadeniz'in Efes'i olarak bilinen Prusias ad Hypium Antik Kenti'nde devam eden kazı çalışmalarında, Roma dönemine denk gelen, villanın mozaik zemini ile bazı kalıntıları ortaya çıkarıldı.

Roma Parkı kazı çalışmaları Haberi

Roma Parkı kazı çalışmaları


İstanbul Cihangir’deki Roma Park’a dün sabah polis eşiliğinde iş makinaları girdi.Roma Parkı'ndaki izinsiz kazıyı ikinci kez halk durdurdu. 


İş makineleri, çok sayıda polisin çevreyi güvenlik çemberine almasının ardından çalışmalarına başladı. İstanbul Cihangir’deki Roma Park’a dün bir kez daha iş makineleri girdi. Arkeolojik sit alanı olan parkta, 25 Ekim Salı günü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin “Cihangir Sosyal Tesisleri” inşaatına başlanmıştı. Çalışmalar, kazı alanında tarihi eserler bulununca durdurulmuştu. Kazıların arkeologlar eşliğinde elle yapılacağı açıklanmıştı. Polis eşliğinde... Parkta, dün sabat 07.30 sıralarında, kepçelerle yeniden kazı başlatıldı. İş makineleri, çok sayıda polisin çevreyi güvenlik çemberine almasının ardından çalışmalara başladı. Ancak, Cihangir Güzelleştirme Derneği üyeleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul 1 No’lu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun kararını getirince kazı çalışmaları durduruldu. Bölge Kurulu, İstanbul Arkeoloji...