18 / 04 / 2024

Roma ve Anadolu Selçukluları

Roma ve Anadolu Selçukluları

Orhaneli, Hadrianus döneminde av mahalli olarak kuruldu. Roma, Doğu Roma ve Anadolu Selçukluları sınırları içinde kalan ve eski ismi "Adranos" olan ilçe, Orhan Gazi'nin 1325'te fethetmesiyle yeniden Türklerin egemenliğine girdi.

Kentsel dönüşümde mülk ve arsa sahipleri de önemli! Hızlı dönüşüm için kim, ne yapabilir?

İTO Gayrimenkul Komiye Başkanı Hakan Akdoğan ve Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Ahmet Erkurtoğl, İstanbul'un kentsel dönüşümü ile ilgili açıklanan projeyi değerlendirdi. İşte sektör temsilcilerinin o açıklamaları...

Ucuz uçak bileti kampanyaları peş peşe geldi! Anadolu Jet ve THY müjdeyi verdi...

THY ve Anadolu Jet'tin başlattığı ucuz bilet kampanyası gündemde yoğun ilgi gördü. Peki ucuz bilet almanın şartları neler? İşte kampanyaya ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Seyahat süresi 20 dakika kısalacak! Akdeniz ve İç Anadolu’yu birbirine bağlayacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Eğiste Hadimi Viyadüğü Akdeniz ve İç Anadolu Bölgelerini birbirine kesintisiz bir şekilde bağlayarak seyahat dakikasının 20 kısalacağını açıkladı.

TOKİ Karadeniz ve İç Anadolu projeleri için zemin etüt raporu hazırlatacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Karadeniz ve İç Anadolu Bölgesinde hayata geçireceği projeleri için zemin etüt raporu hazırlatacak.

TOKİ Karadeniz ve İç Anadolu Bölgesi projeleri için zemin etüt raporu hazırlatacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Karadeniz ve İç Anadolu Bölgesi projeleri için zemin etüt raporu hazırlatacak...

Anadolu'nun hayalinde İstanbul’dan ev almak var!

Okkalar İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Okka, İstanbul ve Anadolu'daki projelerini değerlendirdi. Okka, ''Anadolu'nun hayalinde, İstanbul’dan ev almak var'' diye açıklama yaptı. 

Anadolu Stratejik Gayrimenkul Yatırım Fonu tapu tescilli ilk fon oldu!

RE-PIE, ilk tapu işlemini gerçekleştirdi ve Anadolu Stratejik Gayrimenkul Yatırım Fonu tapuya tescil olan ilk fon olarak belirlendi.

Anadolu Yakası Belediye Başkanları 3. Havalimanı'nı gezdi!

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve Anadolu Yakası Belediye Başkanları, önce Hac’dan dönen Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’i ziyaret etti, ardından 3. Havalimanı inşaatına giderek çalışmaları yakından inceledi.

Duygun Yarsuvat: Galatasaray Anadolu Yakası'na gitmemeli!

Riva projesiyle ilgili soru üzerine Yarsuvat, "Proje maketine bakmadım. Şunu söyleyebilirim; Galatasaray, Avrupa yakasının bir takımıdır ve Anadolu yakasına gitmemesi gerekir." şeklinde konuştu.

Zuma Restoran, Bodrum ve Roma'da açılacak!

Ferit Şahenk’in restoran işindeki Japon kozu “Zuma” yeni yerinde İstanbul’un yıldızı oldu. Bununla da yetinmeyen grup art arda yapacağı açılışlarla Roma ve Bodrum’u fethedecek.

Kepez'e Kent Meydanı ve Anadolu Arastası projesi yapılacak!

Kepez'de, içerisinde tarihi çarşı, şehitler anıtı, Osmanlı ve Selçuklu has bahçelerinin ve kent meydanının olduğu bir yaşam merkezi inşa ediliyor.

Doruk Ev Gereçleri ve Anadolu Üniversitesi’nden yeni iş birliği!

Candy ve Hoover markalarını bünyesinde bulunduran Doruk Ev Gereçleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Anadolu Üniversitesi ile iş birliğine imza attı.

1935 yılında Avrupa ve Anadolu yakalarını bağlayacak asma köprü!

1935 yılında Ahırkapı ve Salacak arasında yapılacak asma köprüyle Avrupa ve Anadolu yakaları birbirine bağlanacakmış. 2 bin 500 metre uzunluğunda 18 ayaklı olarak inşa edilecek köprüde tren hattı da olacakmış.

Roma ve Anadolu Selçukluları Haberi

Roma ve Anadolu Selçukluları

 Roma imparatorlarından Hadrianus tarafından "av mahalli" olarak kurulan, Roma, Doğu Roma, Anadolu Selçukluları idaresinde kalan ve Orhan Gazi'nin 1325 yılında fethetmesiyle Osmanlı himayesine geçen Uludağ eteklerindeki Orhaneli ilçesinin, linyit, mermer, krom, sıcak su, maden suyu ve orman gibi tarihi, kültürel ve ekonomik değerlerinin ön plana çıkarılması hedefleniyor. 


AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Orhaneli, Hadrianus döneminde av mahalli olarak kuruldu. Roma, Doğu Roma ve Anadolu Selçukluları sınırları içinde kalan ve eski ismi "Adranos" olan ilçe, Orhan Gazi'nin 1325'te fethetmesiyle yeniden Türklerin egemenliğine girdi. 

Orhaneli, 1869'a kadar Harmancık ilçesine bağlı bir bucak iken 1881 'de ilçe statüsüne kavuştu. Kurtuluş Savaşı sırasında Yunanlılar tarafından işgal edilen ilçe, 9 Eylül 1922'de işgalden kurtarıldı. 

Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin ilk savaşlarına sahne olması bakımından önemi bulunan ilçenin...