25 / 04 / 2024

roman kentsel dönüşüm

roman kentsel dönüşüm

Kentsel Dönüşüm kapsamında evleri yenilenen Romanlar, yüksek ve çok katlı binalarda mutsuz olacaklarını söyleyerek, tek katlı ve bahçeli evleri istediklerini belirtti...

Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu'ndan kentsel dönüşüm çağrısı!

Türkiye Romanları Avrupa Konseyi Delegesi ve Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Daylam, Mersin'de hayata geçecek kentsel dönüşüm projeleri için yatay mimarinin tercih edilmesi için çağrıda bulundu.

Cemal Bekle'den İzmir'de kentsel dönüşüm sorumsuzluğu iddiası!

AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, İzmir Büyükşehir Belediyesinin, "Roman vatandaşlar için hayati önem taşıyan" kentsel dönüşüm projelerinde sorumluluğunu yerine getirmediğini ileri sürdü...

İzmir'in 5 bölgesinde kentsel dönüşüm başlıyor!

İzmir'in 5 ayrı bölgesinde kentsel dönüşüm projesine başlayacaklarını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ''Ege Mahallesi’ndeki Roman vatandaşların kentsel dönüşümü için projeyi hazırladık, tapularının mutabakatını aldık'' diye konuştu.

Yalova'ya kentsel dönüşüm müjdesi!

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, bir kaç ay içerisinde Roman mahallesindeki kentsel dönüşüm projesinin netleşeceğini açıkladı.

Yalova Roman Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm onaylandı!

Yalova Belediyesi, Roman Mahallesi olarak adlandırılan alanla ilgili yapmış olduğu kentsel dönüşüm planının Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca onaylandığını bildirdi.

Roman mahallelerindeki kentsel dönüşüm mecliste!

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, meclis toplantısında Roman mahallelerindeki kentsel dönüşüm uygulamalarına değindi.

Büyükçekmece Mimarsinan'da kentsel dönüşüm yapılacak!

Büyükçekmece Belediye Meclisi, Mimarsinan Mahallesi'nde genelde Roman vatandaşların oturduğu bölgede kentsel dönüşüm uygulaması yapılmasını kabul etti. AK Partililer kat yüksekliğinin 3’ten 5’e çıkartılması teklifini getirdi.

Bursa İnegöl'deki Romanlar kentsel dönüşüm istiyor!

İnegöl Roman Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Ahmet Lekesizyiğit, Karanfil ve Refah Sokak´ta ikamet eden 22 vatandaşın imza toplayarak, kentsel dönüşümün gerçekleşmesini istediklerini ifade etti.

Keşan'da kentsel dönüşüm uygulanması şart!

Trakya Roman Dernekleri Platformu Başkanı Ayvaz Yalaza; kentsel dönüşüm projesi ve TOKİ konutlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yalaza: "Keşan'ın daha çağdaş bir şehir olması için kentsel dönüşümün uygulanması şarttır. " dedi.

Yalova'da kentsel dönüşüm başladı, Romanlar tedirgin oldu!

Yalova' da Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Bağlarbaşı Mahallesi' nde kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Necdet Karabulut, çalışmalara başlanıldığını ancak bu konuda Romanların tedirgin olduğunu belirtti.

Yalova Roman Mahallesi kentsel dönüşüm ihalesi 17 Ocak!

Kentsel dönüşüm hakkında bilgi veren Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Roman mahallesi olarak adlandırdığımız 10 hektarlık alanda kentsel dönüşümün yapacağız. İhalesi 17 Ocak Cuma günü olacak.dedi...

Bağcılar Belediyesi 'Kentsel Dönüşüm Başladı' adlı kitapçık hazırladı!

Bağcılar 'da hayata geçirilen 'Kentsel Dönüşüm Projesi'ni daha anlaşabilir hale getirmek amacıyla resimli, çizgi roman tadında bir kitapçık hazırlandı. 'Kentsel Dönüşüm Başladı' adlı kitapçıkta detaylı bilgi ve açıklamalar resimlerle anlatılıyor.

Bağcılar'da kentsel dönüşüm çizgi romanla anlatıldı!

Bağcılar Belediyesi, Kentsel Dönüşüm Projesi’nin daha iyi anlaşılması için çizgi roman kitapçık hazırladı. İlçede sevilen ve sayılan bir kişi olarak tasvir edilen çizgi kahraman Seyfi Amca'nın bilgi sahibi olmak için izlediği yöntem anlatılıyor...

roman kentsel dönüşüm Haberi

roman kentsel dönüşüm
Trakya Roman Halk Dansları Müzisyenler ve Kültür Derneği Başkanı İlhan Palaoğlu, Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında değiştirilecek evleri için: " Kentsel Dönüşüm kapsamında hayata geçirilecek projelerin tek katlı ve bahçeli evlerden oluşmasını istiyoruz. Yüksek ve çok katlı binalar bizi mutlu etmez şeklinde konuştu. Romanlar'ın rahat yaşam tarzını sevdiğini söyleyen Palaoğlu, "Bugünkü yaşam alanları tek katlı müstakil evlerden oluşuyor. Vatandaşlarımız burada rahat olduklarını söylüyor. Kentsel Dönüşüm kapsamında da bu tarz evler yapılmasını istiyoruz."...