19 / 04 / 2024

rönesans Ceyhan Petrokimya Endüstri Bölgesi

rönesans Ceyhan Petrokimya Endüstri Bölgesi

8 milyar dolar yatırımla hayata geçirilen ve Türkiye'nin petrokimya üretim merkezi olacak "Ceyhan Petrokimya Endüstri Bölgesi" cari açığın azaltılmasına yılda 2 milyar dolar katkı sağlayacak...

Rönesans Holding’in Trend Topic: Sürdürülebilirlik Webinarı'nın kazananları belli oldu!

Mühendislik, gayrimenkul, sağlık, enerji ve petrokimya alanlarındaki yatırımlarıyla 28 ülkede 75 bin kişiye istihdam sunan Rönesans Holding tarafından, “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” yarışmasının 7’ncisi gerçekleştirildi.

 Sonatrach ile Rönesans Holding Adana'da petrokimya fabrikası kurulacak!

Adana'da Cezayir milli enerji şirketi Sonatrach ile Türkiye'den Rönesans Holding ortaklığıyla petrokimya fabrika kuruluyor...

Rönesans Holding petrokimya üreticisi olmaya hazırlanıyor!

Dünyada birçok stratejik müteahhitlik projelerini hayata geçiren Rönesans Holding, yeni bir sektöre geçiş yapıyor. Rönesans, müteahhitlik, gayrimenkul, sağlık ve enerji sektörlerinde bulunan yatırımcı kimliğine petrokimya üreticisi olmayı planlanıyor.

Rönesans Holding en’lerin ve ilk’lerin şirketi!

Rönesans Holding, dünya genelince ilk ve enleri gerçekleştirmesi ile tanınıyor. Ceyhan Mega Petrokimya Endüstri Bölesi’nde 2018 sonunda açıklanan 1,3 milyar dolarlık polipropilen tesisi inşaatı, Rönesans’n Türkiye’de gerçekleştirdiği bir diğer liste başı proje olacak…

Rönesans ve Sonatrach'tan üretim tesisi başvurusu!

Rönesans Holding AŞ ve Sonatrach, Ceyhan Mega Petrokimya Endüstri Bölgesi alanında polipropilen üretim tesisi kurmak için Rekabet Kuruluna başvurdu.

Rönesans Holding'ten Cezayir’e 1.2 milyar dolarlık tesis yatırımı!

Rönesans Holding, Cezayir’in milli enerji şirketi Sonatrach ile Ceyhan Mega Petrokimya Endüstri Bölgesi’nde 1.2 milyar dolar yatırım yatırıma hazırlanıyor. Firma, bölgede polipropilen üretim tesisi kuracak.

Rönesans Holding Ceyhan’da petrokimya tesisi kuracak!

Rönesans Holding, Cezayir’in milli enerji şirketi Sonatrach ortaklığıyla Ceyhan Mega Petrokimya Endüstri Bölgesi’nde,  1,2 milyar dolar yatırımla polipropilen üretim tesisi kuruyor. 

Rönesans Holding’ten Ceyhan Endüstri Bölgesi’ne özel anlaşma!

Rönesans Holding, Ceyhan Mega Petrokimya Endüstri Bölgesi için Hollandalı Port of Rotterdam şirketiyle çerçeve iş birliği anlaşması yaptı. 

Rönesans Holding doğalgazdan benzin üreten tesis inşa edecek!

Aktif olarak üç kıtada 16 ülkede faaliyetlerini sürdüren Rönesans Holding, Türkmenistan'da petrol, doğalgaz ve petrokimya tesisleri yapımında iddialı olmayı hedefliyor..

Rönesans Gayrimenkul İzmir Gaziemir arsa ihalesini aldı!

Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş bağlı ortaklıklarından Esentepe Gayrimenkul Yatırım İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş ihaleyi 38 milyon TL bedelle aldı...

Rönesans’ın Mecidiyeköy ofislerinde kiralamalar devam ediyor!

Rönesans Gayrimenkul’un Mecidiyeköy’de yükselttiği ofis projesi RönesansBiz’de ofis kiralamaları devam ederken, projede fırsatlar devam ediyor...

Rönesans Gayrimenkul 2012 brüt satışı toplam 66 milyon 297 bin!

Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş tarafından geçici gelir vergisi beyannamesi bildirildi...

Rönesans GYO'nun 85 bin liralık 12. kupon ödemesi yapıldı!

Rönesans Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 850 bin TL'lik 12. kupon ödemesi bugün itibariyle yapıldı...

rönesans Ceyhan Petrokimya Endüstri Bölgesi Haberi

rönesans Ceyhan Petrokimya Endüstri Bölgesi

Eski parlak günlerine dönmeyi hedefleyen Adana, makro yatırımlara odaklanmış durumda. İş dünyası, Akkuyu Nükleer Enerji Santrali, Ceyhan Petrokimya Endüstri Bölgesi gibi genel anlamda etki yaratacak büyük projelerin hayata geçirilmesini sabırsızlıkla bekliyor.

Capita’den Tarcan’ın haberine göre; Eski parlak günlere dönmek için yatırım, istihdam, üretim ve ihracatı artırmayı hedeflediklerini söyleyen Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, "Öncelikli konumuz bölgemizde yeni yatırımların faaliyete geçirilmesi” diyor.

Kıvanç, bölgedeki en önemli yatırımlar arasında ise petrokimya tesislerinin yer aldığını belirterek “süper teşvik” belgesiyle Adana’ya 2 petrokimya yatırımı yapılacağını söylüyor.

İki tesisin 10 bin kişiye istihdam sağlaması bekleniyor. Bunlara ek olarak yine aynı alanda yatırım yapmak isteyen farklı şirketler de bulunuyor.

Kıvanç, Adana’nın doğru bir strateji ve makro bir planlamayla hareket edilebilmesi durumunda, önümüzdeki dönemde petrokimya alanında bölgenin...