26 / 04 / 2024

Rönesans yılın gökdeleni ödülü

Rönesans yılın gökdeleni ödülü

Rusya'nın St. Petersburg kentindeki Lakhta Center, Emporis Yılın Gökdeleni Ödülü’ne layık görüldü.

Kiracı ve ev sahibi tartışmalarında gelinen son nokta! 7 yıl 25 gün hapis cezasına çarptırıldı! 

Kiracı ve ev sahipleri arasındaki tartışmalar gittikçe büyüyor. Kiracı ev sahibi kavgalarından biri de Bakırköy'de yaşandı. Ev sahibi tartıştığı kiracısını darp etti ve 7 yıl 25 gün hapis cezasına çarptırıldı.

2023 yılında yoksulluk sınırı 20 bin 713 TL yükseldi!

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'nun açlık-yoksulluk sınırı araştırmasının aralık ayı sonuçlarına göre, açlık sınırı 16 bin 483 TL'ye kadar çıkarken, yoksulluk sınırı da 47 bin TL'ye yaklaştı. Açlık sınırı 2023 yılının tümünde 7 bin 424 TL'de yoksulluk sınırı da 20 bin 713 TL yükseldi.

Şeker fiyatları bir anda zirveyi gördü: 12 yılın en yüksek seviyesi! 

Dünya genelinde şeker fiyatları arttı. Son 12 yılın en yüksek seviyesini gören şeker fiyatlarında yeni bir rekorun kırılacağı öngörülüyor.

Ral Yatırım Holding'in 2023 yılının ilk dokuz ayında toplam hasılatı 1 milyon 24 TL oldu!

İnşaat, enerji ve eğitim gibi stratejik sektörlerde çeşitlendirilmiş işletme yapısıyla öne çıkan Ral Yatırım Holding, 2023 yılının ilk dokuz ayında toplam net kârını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 206 oranında artırarak 286 milyar TL’ye çıkardı.

Türkiye’de, gıda fiyatları 38 aydır aralıksız artıyor! Küreselde ise 2,5 yılın dibinde...

Dünya gıda fiyatları, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) verilerine göre 2,5 yılın en düşük seviyesini gördü. Türkiye'de ise 38 aydır aralıksız artış devam ediyor. 

Konut kredisi faizleri 23 yılın zirvesini, başvurular 28 yılın dibini gördü!

ABD'de konut kredisi faizleri 23 yılın zirvesini görürken, başvurular ise 28 yılın dibini gördü.

Tarım, gıda ve içecek sektörü yılın ilk çeyreğinde 12,23 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) Dijital Veri Paneli'ne göre, 2023 yılının ilk 6 ayında tarım, gıda ve içecek sektörü, geçen sene aynı dönemine kıyasla yüzde 1,04 yükselişle 12,23 milyar dolarlık ihracat yaptı.

2023 yılının en çok kazandıran yatırım aracı gümüş mü olacak? Altının pabucu dama atılıyor! Yatırımcılar hemen bakın!

Emtia uzmanı Haluk İzzet Mutlu 2023 yılının en çok kazandıran yatırım aracının gümüş olabileceğini belirtti. Altının pabucu dama mı atılıyor! Altın ve gümüş yatırımcıları baksın, iste son dakika gümüş yorumu...

Emtia Uzmanı açıkladı: ‘Ne altın ne dolar... Bu yılın sürprizini bu yatırım aracı yapacak!’

Emtia uzmanı Haluk İzzet Mutlu, bu yılın banko emtia ürünlerini sıralayıp, gümüşe göz kırptı: “Altın kötü olmaz. Fakat ne kadar iyi olur onu bilemeyiz. Lityum, rodyum ve nikel, önümüzdeki bir senenin gözdeleri. İki kriter gerçekleşirse gümüş kazanç ürünü olabilir.”

Çiftçilerin yüzünü güldürecek haber geldi! Ödemeler bugün başlıyor! Hemen paranızı çekin

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, tarafından  çiftçilerin yüzünü güldürecek güzel haber geldi. Çiftçi destek ödemeleri bugün hesaplara yatırılıyor. Hemen paranızı çekin!

Kitap baskısı son 10 yılda bir ilki gördü! Enflasyon yayıncılık sektörünü 7 yıl geriye götürdü!

Son yıllarda yükselen enflasyon ve yaşam pahalılığı yayıncılık sektörünü vurdu. Kitap baskısı son 10 yılda bir ilki gördü. Enflasyon yayıncılık sektörünü tam 7 yıl geriye götürdü…

2022 yılının ihracat şampiyonu o sektör oldu! Tam 33,5 milyar dolar!

Yeni yılın ilk günlerinde, hafta sonu geride bıraktığımız 2022 yılına ilişkin veriler de ardına ardına gelmeye devam ediyor. 2022 yılının en fazla ihracat gerçekleştiren sektörü kimyevi maddeler sektörü oldu.

Tchibo’dan yılın beklenen indirimi başladı! İşte 22 Aralık Fiyat Listesi

70 yılı aşkın kahve uzmanlığıyla 2005 yılından bu yana Türkiye’de hizmet veren Tchibo, çok çeşitli kategorilerde ürünlerinde yılın beklenen indiriminin startını verdi. Tchibo'da hangi ürün kaç TL indirime girdi. Tchibo'da indirime giren ürünler hangileri? İşte o ayrıntılar...

Rönesans yılın gökdeleni ödülü Haberi

Rönesans yılın gökdeleni ödülü

Rönesans İnşaat tarafından hayata geçirilen Lakhta Center, Emporis Yılın Gökdeleni Ödülü’ne layık görüldü.

Rönesans Holding tarafından yapılan açıklamaya göre, dünyanın dört bir yanındaki en yüksek binaları ve nefes kesen mimari projeleri ödüllendiren “Emporis Gökdelen Ödülü” 20 yıllık tarihinde ilk kez Rusya'da yapılan bir projeye verildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Rusya'nın St. Petersburg kentindeki Lakhta Center, 462 metre yüksekliğiyle sadece Rusya’nın değil, Avrupa’nın da en yüksek binası unvanına sahip ayrıca dünyanın en yüksek binaları arasında 14’üncü sırada yer alıyor.

Dış yapısı neredeyse 90 derece dönen beş kanattan oluşan Lakhta Center’in bu olağandışı tasarımından oldukça etkilenen jüri, projede çevre dostu ve enerji tasarruflu teknolojiler kullanılmasının da birincilik ödülünde payı olduğunu bildiriliyor.

Dünyanın kuzeyinde yer alan en yüksek gökdelen olan Lakhta Center, alışılmadık soğuk havaya uygun...