26 / 04 / 2024

ruhsatsız işyerleri denetimi mersin

ruhsatsız işyerleri denetimi mersin

Mersin Büyükşehir Belediyesi, işyeri açma ve çalışma ruhsatı almadan faaliyet gösteren işyerlerine yönelik uyarılar yapıyor..

Ruhsatsız ve imara aykırı yapılan o bungalov evler 6 kişiye mezar olmuştu! Sahibine istenilen ceza belli oldu!

Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde geçen yıl meydana gelen selde yıkılan ve ruhsatsız işletildiği tespit edilen bungalov ev sahibinin aldığı ceza belli oldu.

Bungalov evler 6 kişiye mezar olmuştu! Ruhsatsız kamp yeriyle ilgili soruşturmada 2 kişi tutuklandı!

Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde ruhsatsız şekilde işletilen kamp yeriyle ilgili soruşturmada 2 kişi tutuklandı. İşte son dakika detayları...

Kızılcahamam'da yanan iş yerleri için kira yardımı müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kızılcahamam'da yanan iş yerleri için kira yardımı müjdesi verdi...

Bornova'da ruhsatsız yapılar yıkılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir Bornova'da ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların yıkılması için harekete geçti. 

Silivri’deki 170 ruhsatsız binanın 71’i yıkıldı!

Silivri’ye Hizmette 1.Yıl Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulunan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, ''Belediyemiz tarafından kaçak veya ruhsatsız olduğu tespit edilen 170 binadan 71’ini yıktık. 99 binanın ise yasal işlemleri devam etmektedir'' dedi.

Gebze'de ruhsatsız 573 bina yıkılacak!

Gebze Belediyesi tarafından ilçede yer alan ruhsatsız 573 binanın yıkılması için ihale düzenleniyor. 

İzmit'teki ruhsatsız pansiyon mühürlendi!

zmit Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ruhsatsız olarak faaliyet gösteren bir pansiyonu mühürledi.

Ataşehir Modern'de ev sahibi olmanız için 5 süper neden!

Satışların devam ettiği Ataşehir Modern'de de 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 daireler yer alıyor. Projede firma bünyesinde 72 ay vade yapılıyor. İşte size Ataşehir Modern'de ev sahibi olmanız için 5 süper neden...

Ruhsatsız binaya hemen yıkım kararı!

Çevrenin korunmasına yönelik düzenlemeler içeren yasayla; ruhsatsız veya mevzuata aykırı başlanan yapılar, idare tarafından tespit edildiğinde mühürlenecek ve inşaatı durdurulacak...

İSPARK otoparkları ruhsatsız mı?

İstanbul’da İSPARK tarafından işletilen 225 otoparkın 173 tanesinin ruhsatsız olduğu ortaya çıktı.

Trabzon'daki ruhsatsız binalar için imar barışı fırsatı!

Trabzon’un Büyükşehir olmasının ardından kırsal kesimlerde bulunan ruhsatsız binaların imar barışı uygulamasından yararlanması için çağrı yapıldı.

Batı Şeria'daki ruhsatsız iki ev yıkıldı!

İsrail güçleri tarafından işgal altında bulunanan Filistin'in Batı Şeria bölgesinde bulunan iki ev ruhsatsız olduğu iddia edilerek yıkıldı.

Türkiye'deki yapıların yüzde 60'ı kaçak ve ruhsatsız!

TMMOB İzmir İnşaat Mühendisleri Odası Genel Sekreteri Hüseyin Kuzu ve İnşaat Mühendisi Hasan Alınç, Türkiye'deki yapıların en az yüzde 60'ının kaçak ve ruhsatsız olduğunu belirtti. İnşaat mühendisleri konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

ruhsatsız işyerleri denetimi mersin Haberi

ruhsatsız işyerleri denetimi mersin


Mersin Büyükşehir Belediyesi, mevzuatları yerine getirmeyen işyerlerinin faaliyetlerine engel olmak amacıyla gerçekleştirdiği çalışmalarına devam ediyor.


Bu kapsamda Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yetki ve sorumluluğunda bulunan (Hal kompleksi, Otogar vb.) tüm işyerlerinde işyeri açma ve çalışma ruhsatı almadan faaliyet gösteren işyerlerine yönelik olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 afiş ve 5 bin adet el broşürü bastırılarak ilgili birimlere teslim edildi.


Son bir yılda 133 işyeri belirlendi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekiplerinin son 1 yıldaki denetimleri sonucu 133 işyerinin işyeri açma ve çalışma ruhsatı almadan faaliyet gösterdiği belirlenirken, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Ruhsat ve Denetim Şube Müdürlüğü’ne bildirilen işyerlerinden 3’ü faaliyetlerini kendiliğinden durdururken, 36 işyerine başvuruları sonucu işyeri açma ve çalışma ruhsatı verildi.


Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı...