24 / 04 / 2024

Mersin'de ruhsatsız işyerlerine belediyeden uyarı!

Mersin'de ruhsatsız işyerlerine belediyeden uyarı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, işyeri açma ve çalışma ruhsatı almadan faaliyet gösteren işyerlerine yönelik uyarılar yapıyor..



 


Mersin Büyükşehir Belediyesi, mevzuatları yerine getirmeyen işyerlerinin faaliyetlerine engel olmak amacıyla gerçekleştirdiği çalışmalarına devam ediyor.


Bu kapsamda Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yetki ve sorumluluğunda bulunan (Hal kompleksi, Otogar vb.) tüm işyerlerinde işyeri açma ve çalışma ruhsatı almadan faaliyet gösteren işyerlerine yönelik olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 afiş ve 5 bin adet el broşürü bastırılarak ilgili birimlere teslim edildi.


Son bir yılda 133 işyeri belirlendi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekiplerinin son 1 yıldaki denetimleri sonucu 133 işyerinin işyeri açma ve çalışma ruhsatı almadan faaliyet gösterdiği belirlenirken, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Ruhsat ve Denetim Şube Müdürlüğü’ne bildirilen işyerlerinden 3’ü faaliyetlerini kendiliğinden durdururken, 36 işyerine başvuruları sonucu işyeri açma ve çalışma ruhsatı verildi.


Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Ruhsat ve Denetim Şube Müdürlüğü tarafından Zabıta Dairesine bildirilen 94 işyerinin ise 9207 sayılı işyeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmeliğin 6. Maddesi kapsamında kapatılma oluru bulunuyor.


Amaç: "Mevzuatları yerine getirmek”


Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, esnafların çalışmalarının her zaman devamından yana olduklarını belirterek “Ancak bu durum kanun ve mevzuatlara uyulmalı. Mersin'in tamamıyla kanunların uygulandığı bir kent olmasını hedefliyor ve bu konuda da esnafımızın yardımcı olmasını bekliyoruz" dedi.


Yeni Şafak 


Geri Dön