29 / 03 / 2024

Rum Yetimhanesi restorasyon çalışmaları

Rum Yetimhanesi restorasyon çalışmaları

Dünyanın en büyük ikinci, Avrupa’nın ise en büyük ahşap yapısı olma özelliğine sahip Büyükada’daki Rum Yetimhanesi'nde restorasyon çalışmalarının bu yaz başlaması bekleniyor...

Büyükada Rum Yetimhanesi'nin restorasyonu için ilk adım atıldı!

Avrupa'nın en büyük, dünyanın ise ikinci büyük ahşap yapısı olan Büyükada Rum Yetimhanesi, yıllar boyunca yıkım tehlikesiyle karşı karşıyaydı. Kurtarılmayı bekleyen yetimhanenin restorasyonu için ilk adım atıldı.

Büyükada Rum Yetimhanesi yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya!

1964 yılında kapısı kilitlenen Büyükada Rum Yetimhanesi'nde özellikle kış aylarında olumsuz hava koşullarının da etkisiyle tahribat artıyor. Çatısında çökmelerin olduğu tarihi yapı, yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor.

Büyükada Rum Yetimhanesi'nin çökme tehlikesi var!

Europa Nostra ve Avrupa Yatırım Bankası Büyükada Rum Yetimhanesi ile ilgili kapsamlı bir rapor yayımlandı. 

Büyükada'daki tarihi Rum Yetimhanesi restorasyonu bekliyor!

Dünyanın en büyük ikinci, Avrupa’nın ise en büyük ahşap yapısı olma özelliğine sahip Büyükada’daki Rum Yetimhanesi'nde restorasyon çalışmalarının bu yaz başlaması bekleniyor...

Büyükada Rum Yetimhanesi restorasyona giriyor! 

1964 yılından bu yana kapalı olan Büyükada Prinkipo Rum Yetimhanesi restorasyona giriyor. Maliyetin yaklaşık 50 milyon dolar olması bekleniyor...

Büyükada eski Rum Yetimhanesi'nin onarılmasının önü açıldı!

Büyükada eski Rum Yetimhanesi, tehlike altındaki 7 kültürel miras alanından birisi olarak seçildi. Harabe olan yetimhanenin yeniden onarılmasının önü açılmış oldu..

Datça Rum Kilisesi restore ediliyor!

DATÇA Hızırşah Mahallesi'nde bulunan, tarihi Rum Kilisesi'nde, restorasyon çalışmaları sürüyor. R estore edilecek tarihi kilise, çalışmaların tamamlanmasından sonra 'Kültür evi' olarak hizmete açılarak, turizme kazandırılacak.

Büyükada Rum Yetimhanesi yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya!

İstanbul Büyükada'da bulunan eski Rum Yetimhanesi, devasa görüntüsüyle herkesi etkiliyor. Tamamı ahşaptan yapılma 5 katlı yapı, yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya.

Mudanya Baş Melekler Kilisesi’nde restorasyon yapılacak!

Mudanya, Kumyaka Köyü’nde bulunan ve 2012 yılında Fener Rum Patrikhanesi adına Bursa Metropoliti Elpidophoros Lambriniadis'in mülkiyetini özel bir kişiden satın aldığı Baş Melekler Kilisesi’nde restorasyon hazırlıklarına başlandı.

Yıldız Hamidiye Camisi'ndeki restorasyon çalışmalarında gizli imza bulundu!

Yıldız Hamidiye Camisi'ndeki restorasyon çalışmaları sırasında 115 yıllık bir sürprizle karşılaşıldı. İtalyan ve Rum kalem ustalarının, camiye imzalarını gizledikleri görüldü.

Bursa'daki Rum kilisesi restore edilecek!

Bursa'da 150 yıl kullanılan Rum kilisesi restore edilecek. Başkan Recep Altepe, "Bu kilisenin restorasyonu için de projeler hazırlanıyor. Bir an önce restorasyon gerçekleştirilecek" dedi.

Manisa'daki tarihi Rum evi kütüphane oluyor!

Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde 143 yıllık tarihi evde restorasyon çalışmaları devam ediyor. Tarihi Rum evindeki çalışmalar tamamlanınca İlçe Halk Kütüphanesi olarak hizmet vereceği öğrenildi.

Büyükada Rum Yetimhanesi ne zaman restore edilecek?

Büyükada’daki tarihi Rum Yetimhanesi’nin tapusu Fener Rum Patrikhanesi’ne devrolalı 5 yıl geçti. Verilen sözler tutulmadı, restorasyon için gerekli 50 milyon doları bulma çabalarının tümü sonuçsuz kaldı.

Rum Yetimhanesi restorasyon çalışmaları Haberi

Rum Yetimhanesi restorasyon çalışmaları

Dünyanın en büyük ikinci, Avrupa’nın ise en büyük ahşap yapısı olan Büyükada’daki Rum Yetimhanesi'nde restorasyonun bu yaz başlaması bekleniyor. Adaların en yüksek noktasında eşsiz manzaraya sahip harabeye dönen binanın son durumu havadan görüntülendi. Adaların en yüksek noktasında hemen göze çarpan yapının son durumu, Gazete Habertürk'ün 7 Şubat 2018 tarihli özel haberinde gündeme gelmiş, yapıyla ilgili müjde ise 15 Mart’ta gelmişti.

Tarihi bina, Europa Nostra ve Avrupa Yatırım Bankası Enstitüsü’nün ‘Tehlike Altındaki 7 Kültürel Miras’ listesine girdi. Gazete Habertürk'te yer alan habere göre binadaki restorasyon faaliyetlerinin bu yaz başlaması...