18 / 04 / 2024

ruslar neden türkiyedeki konutlarını satıyorlar

ruslar neden türkiyedeki konutlarını satıyorlar

Rus turist oranındaki düşüşün ardından Antalya’da Ruslar’a yönelik konut satışı da yüzde 90 azaldı. Sektör temsilcileri kimi Ruslar’ın Antalya’daki konutlarını da satarak ülkelerine dönmesinden tedirgin.

Yabancılara konut satışı neden düştü? 

Yabancılara konut satışı 2023'te önceki seneye göre yarı yarıya düşüş gösterdi. Peki yabancıya konut satışları neden düştü? 

Türkiye Rusların konut tercihinde 3. sırada!

Yandex Nedvijimost servisi tarafından açıklanan resmi verilere göre Türkiye, Rusların konut tercihinde 3. sırada yer aldı. Rusya vatandaşlarının inşaat halinde olan konutlar için en çok arama yaptıkları ülkeler arasında ilk sırada başında Birleşik Arap Emirlikleri yer aldı.

Yabancıya konut satışı 100 bini bulabilir! Yabancıların yatırımları için yeni kampanyalar gerek!

Yabancıya konut satışları, 2022'de 68 bin olurken geçen sene 35 bine kadar düştü. Peki yabancılar neden Türkiye'den kaçtı? Yabancıya konut satışları ve döviz girdisi nasıl artırılabilir?

Türkiye'de neden dönüşüm yapılamıyor? Bina dönüştürmek resmen açmaza girdi! 

Deprem ülkesi olması sebebiyle Türkiye’de kentsel dönüşüm meselesi sık sık gündeme geliyor. Peki Türkiye'de neden dönüşüm yapılamıyor? İşte detaylar...

Türkiye'de en çok gayrimenkulü Ruslar ve İranlılar aldı!

Türkiye'de yabancıya gayrimenkul satışında il sırayı Ruslar, İranlı'lar ve Irak vatandaşları aldı.

Ruslar artık Türkiye yerine Macaristan’dan konut almak istiyor!

Rusların Avrupa'da emlak alma iştahı tekrar kabardı. RBC gazetesi, Macaristan ve Güney Kıbrıs'tan konut alma isteğinin Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni (BAE) geride bıraktığını belirtti.

Ruslar, Türkiye'den sonra İspanya'da da rekor sayıda emlak satın aldı!

Rusya vatandaşları gayrimenkul yatırımlarına devam ediyor. Ruslar İspanya'da konut yatırımında 2023'ün ilk altı ayında son 10 yılın rekorunu kırdı. Türkiye'den ise 713 konut satın aldı.

Dolarda tansiyon yükselten tablo: 4 TL birden düşmüştü! Google'da dolar neden 24.05 TL oldu?

Google'da dün gece yaşanan dolar hatası gündem olmuştu. Dolar/TL kuru Google'de bir anda 24,05 TL oldu. Peki dolar neden 4 lira birden düştü? Dolar 24,05 seviyesine niçin geriledi? İşte tansiyon yükselten dolar gelişmesi...

Banka komisyonlarındaki yüzde 3'lük akaryakıt fiyat artışı tepkilere neden oldu!

Art arda gelen akaryakıt zamlarının vatandaşı zorladığı yetmiyormuş gibi şimdi de bankalar akaryakıt komisyon oranını yüzde 3'e yükseltti. 1000 TL'lik yakıt alımında 30 TL banka komisyonu kesiliyor. Bu durum artık vatandaşların da tepkisine neden oldu. İşte konuyla ilgili detaylar...

Dolar Neden Düşüyor? Hakan Kara'dan Şaşırtıcı Açıklama! Türkiye Ekonomisinin Gündemindeki Dolar Düşüşü...

Ekonomik krizin ve enflasyonist baskının Türkiye ekonomisini olumsuz etkilediği bir dönemde, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) eski başekonomisti Hakan Kara, doların düşüşüne ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Kara, doların neden düştüğüne dair dikkat çeken bir paylaşım gerçekleştirdi.

A101’de iğneden ipliğe indirim geldi! Orta boy valiz 399 TL’ye, teleskop 239 TL’ye, yeşil mercimek 34,90 TL’ye düştü!

6 Temmuz’da A101’de hangi ürünlerin indirime gireceği açıklandı. Buna doğrultuda, iğneden ipliğe indirim geldi! Bu kapsamda, orta boy valiz 399 TL’ye, teleskop 239 TL’ye, yeşil mercimek 34,90 TL’ye düştü. İşte 6 Temmuz Perşembe A101 fiyat listesi...

28 Mayıs sonrası Türkiye’ye tur taleplerinde talep patlaması yaşandı!

Seçimlerin sona ermesiyle beraber Ruslar, Türkiye’ye akın etmeye başladı. ATOR tarafından yapılan açıklamaya göre, 28 Mayıs’ta yapılan cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri sonrası Rusların Türkiye turu rezervasyonları son bir haftada yüzde 40 oranında arttı.

Türkiye’nin CDS primi neden yükseliyor?

Türkiye'nin beş senelik CDS'i çarşamba günü 10 baz puan düşerek 668'e indi. Fakat CDS, 14 Mayıs tarihinde yapılan seçimleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önde tamamlamasının ardından 200 baz puan artarak 702 puana kadar yükselmişti. Peki, neden CDS primi yükseliyor?

ruslar neden türkiyedeki konutlarını satıyorlar Haberi

ruslar neden türkiyedeki konutlarını satıyorlar

ABD ve AB’nin ambargo kıskacında olan Rusya ekonomisindeki kriz, turizm ve gıda sektörlerinin ardından inşaat sektörünü de olumsuz etkiledi. Dünya gazetesinde yer alan haberde Antalya’da Ruslar’a yönelik konut satışının yüzde 90 oranında düştüğü ifade edilirken,kentte yaşayan bazı Rus işadamlarının da Rusya’daki kriz nedeniyle Antalya’daki konutlarını satarak ülkelerine döndükleri belirtiliyor.


GAYRİMENKULLERİNİ SATIYORLAR


Rusya pazarında etkili olan Antalya merkezli Azpo.ru emlak, Gayrimenkul ve Danışmanlık şirketinin sahibi Mustafa Demir, ülkelerinde ticaretle uğraşan euro ya da dolarla iş yaptıkları için sıkıntıya giren bazı Rus müşterileri olduğunu belirterek, “Sayıları 30-40 kişiye ulaşan bu müşterilerimiz Antalya’daki konut ve gayrimenkullerini euro veya dolar cinsinden satarak krizden kurtulmanın yollarını arıyor. Diğer taraftan yine Antalya’da euro-dolar cinsinden yatırım yapmak isteyen, inşaat halindeki konutlardan yatırım amaçlı alanlar da var. Hatta 10-15...