24 / 04 / 2024

Rusya Enerji Bakanı Novak

Rusya Enerji Bakanı Novak

Akkuyu hakkında açıklamalarda bulunan Rusya Enerji Bakanı Novak, nükleer santralin yapılmasının ilişkileri pekiştireceğini söyledi..

Rusya'da inşaat sektörü yüzde 24 büyüdü!

Rusya'nın inşaat sektörü yüzde 24 büyüdü. İnşaat sektörüne ilişkin konuşan Rusya Başbakan Yardımcısı Marat Husnullin inşaat malzemelerindeki artışa dikkat çekti. 

Enerji Bakanı bayraktar: ‘Suudi Arabistan ile enerji alanında da iş birliği sağlamayı amaçlıyoruz’

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bir TV programında, Türkiye'nin enerji gündemine ile ilgili birtakım değerlendirmelerde bulundu. Bayraktar, "Suudi Arabistan ile enerji sektöründe önemli bir iş birliği sağlamayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Rusya bu sene için 515 milyon ton petrol üretim hedefini koruyor!

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Rusya'nın petrol üretim kısıntısı kararı doğrultusunda sene sonu tahminlerinde değişiklik yapmadıklarını kaydederek, "2023 yılı için 515 milyon ton petrol üretim hedefini değiştirmedik." diye konuştu.

Enerji Bakanı Dönmez’den flaş bir açıklama geldi: ‘Doğal gaz borcu ertelendi’

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, ithal doğal gaz için Rusya'ya yapılacak ödemelerin ertelendiği iddiasını yanıtladı. İddiaları doğrulayan Dönmez, "Rusya'dan ithal gazda belli bir rakamın üzerinde ödemelerin ertelenmesi hususunda mutabakat sağlandı" şeklinde konuştu.

Doğalgaz fiyatı yüzde 90 düşmesine rağmen Türkiye'de hala indirim yok! 

Rusya-Ukrayna savaşının etkileri azalırken, Avrupa’da gaz fiyatları yüzde 90 geriledi. Ancak Enerji Bakanı Fatih Dönmez’in açıklamasına rağmen Türkiye’de doğalgaz fiyatları gerilemeyerek sabit kaldı. Peki neden?

40 ülkenin enerji bakanı söz verdi! Deprem bölgesini toparlayacağız

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili büyük etki ile vuran 2 depremin ardından yaralar sarılmaya devam ediyor.  Uluslararası Enerji Ajansının (IEA) Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda 40 ülkenin enerji bakanları, bölgenin toparlanması için destek sözü verdi.

Enerji Bakanı'ndan flaş açıklama! Türkiye Bulgaristan'a doğal gaz satacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih dönmez katıldığı bir canlı yayın programında iki ülke arasında önemli bir anlaşmanın yarın (3 Ocak 2023) imzalanacağını açıkladı.

Bakan uyardı: Kış korkunç geçecek! Doğalgaz fiyatları ne olacak?

Ukrayna-Rusya savaşı Avrupa’da ki doğalgaz sorununu derinleştiriyor. Belçika Enerji Bakanı, gaz fiyatlarında ki artışlara dikkat çekti…

Bakan Dönmez: Faturanız 400 TL geldiyse 300 TL’sini devlet ödüyor

Korona virüs yasakları içerisinde tarihi dip seviyelere kadar gerileyen enerji fiyatları toparlanmaya ve rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Öte yandan Enerji Bakanı Fatih Dönmez, yapmış olduğu açıklamada 10 kata varan maliyet artışını faturaları yansıtmadıklarını dile getirdi.

Her haneye uygun yeni kredi paketi! Enerji Bakanı müjdeyi verdi

Vatandaş her yerde uygun faizli kredi ararken bir müjde de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez verdi. Bakan Dönmez, uygun fiyatlı kredi için sinyali yaktı. İşte detaylar…

Rusya'dan Türkiye'ye 'doğalgaz' çıkışı! Fiyatlar artacak!

Rusya'nın Ukrayna ile yaşadığı gerilimler neticesinde Dünya genelinde doğalgaz fiyatlarında artış yaşanmaya devam ederken Rusya Enerji Bakanlığı Türkiye ile ilgili açıklama yaptı.

Enerji Bakanı'ndan doğalgaz açıklaması! Kritik zamana değindi! 2023'te...

Türkiye genelinde enerji kullanımına yönelik adılar hız kazandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yaşanan gelişmeler hakkında konuştu.

Rusya kripto para yatırımını yasaklamayı planlamıyor!

Rusya Maliye Bakan Yardımcısı Aleksey Moiseyev, kripto paralarla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Moiseyev, “Vatandaşların yurt dışındaki borsalarda kripto para alımına yönelik herhangi bir yasak getirilmesi planlanmıyor.” şeklinde konuştu.

Rusya Enerji Bakanı Novak Haberi

Rusya Enerji Bakanı Novak

Rusya Enerji Bakanı Novak Akkuyu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Rusya Enerji Bakanı Novak: "2023’te Akkuyu'da tam olarak enerji üretimi başlayacaktır. Bana göre de bu projenin gerçekleşmesi için büyük bir aşama olacak. Bence nükleer santralin yapılması ilişkileri pekiştirecek, uluslararası ekonomik ilişkiler için de büyük katkısı olacak" dedi.


Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, "2023'te Akkuyu'da tam olarak enerji üretimi başlayacaktır. Bana göre de bu projenin gerçekleşmesi için büyük bir aşama olacak. Bence nükleer santralin yapılması ilişkileri pekiştirecek, uluslararası ekonomik ilişkiler için de büyük katkısı olacak." dedi.


Ege İhracatçı Birlikleri ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) organizasyonunda "Ticari ve Ekonomik İşbirliğinde Yeni Dönem" başlığıyla İzmir'de düzenlenen Türkiye Rusya İş Forumu kapsamında yapılan "Türkiye - Rusya Enerji İşbirliği Oturumu"nda konuşan Novak, Türk Akımı ve Akkuyu...