25 / 04 / 2024

Saatli Medrese

Saatli Medrese

Saatli Medrese'de başlayan restorasyon çalışmaları meclis gündemine taşındı. İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

1999'dan önceki binaların balkonları adeta bir saatli bomba!

1999 depremi öncesi yapılan binaların balkonlarının saatli bir bomba gibi olduğu gündeme geldi. Peki balkonlar güvenli mi? Nasıl yapılan balkonlar güvenli oluyor? İşte ayrıntılar...

TOKİ Eskişehir Mihalıççık projesi için beklenen tarih geldi! 142 yeni konut geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Eskişehir Mihalıççık projesi için beklenen tarih geldi. Söz konusu projeyle Medrese Mahallesi'ne 142 yeni konut geliyor...

KKM'de çok önemli uyarı: Kur korumalı mevduat saatli bombaya dönüştü, her an patlayabilir!

Merkez Bankası eski baş ekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara, kur korumalı mevduatın (KKM) saadet zincirine dönüştüğünü belirterek, “Sistem patlamaması için sürekli taviz verilmesi gereken bombaya dönüştü. Temmuz sonrası sıkıntı olacak” uyarısını yaptı.

Kamuda 5 saat çalışma fırsatı! KPSS şartı yok! En az lise mezunu personel alımını kaçırmayın!

Kamuda çalışmak isteyenler, yayınlanan kamu personeli ilanlarına büyük ilgi gösteriyor. Trabzon Üniversitesi Rektörlüğü personel alımı yapacağını duyurdu üstelik günde 5 saatliğine! İşte detaylar!

Evlerimiz saatli bomba gibi! Aman dikkat, bu önlemleri almayan yandı!

Evlerimizde hem bizleri hem de temizlik, çocuk veya yaşlı bakımı gibi işlerde destek olan çalışanlarımızı bekleyen risklerin farkında mıyız? İş sağlığı ve güvenlik uzmanlarına göre, çoğumuz bunun bilincinde değiliz ama gerekli önlemleri almamanın cezası olduğunu da unutmayalım!

Kripto parada bir saatli bomba

Huobi Araştırma Enstitüsü’nün yayınlandığı bir rapora göre, hedge fonu Three Arrows Capital’in yakın zamanda iflası, kripto dünyasında bir dizi likidite krizine yol açmakla kalmadı, aynı zamanda da teminatsız kripto kredilerinin yarattığı önemli riske de ışık tutmuş oldu.

İstanbul'un binaları saatli bomba gibi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), şehrin en önemli problemlerinden biri olarak belirtilen deprem ve kentsel dönüşüm konusunda adeta bir seferberlik içinde çalışmalarına sürdürüyor. İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Dr. Tayfun Kahraman, açıklamalarda bulundu.

Fatih Sultan Mehmet'in eğitim aldığı Saatli Medrese müze olacak!

Fatih Sultan Mehmet'in eğitim aldığı medrese olarak bilinen Edirne'deki Saatli Medrese, 'Fatih Sultan Mehmet Müzesi' oluyor.

Türkiye'de enerji birikiyor! Saatli bomba gibi!

Doç. Dr. Bülent Özmen, "Türkiye'nin bir yerlerinde gerilim birikiyor, enerji birikiyor. Bunlar saatli bomba gibi patlayacağı zamanı bekliyor. Yani Türkiye'de bir gerilim birikmesi var" dedi...

Sivas Kale Projesi'nde yüzde 30 seviyesine ulaşıldı!

Sivas Belediyesi'nce Gök Medrese ile Ulu Cami'yi birleştirecek Kale Projesi çalışmasında yüzde 30 seviyesine gelindi.

Sivas'taki Gök Medrese hizmete açılmaya hazırlanıyor!

Anadolu Selçuklu Devleti'nin önemli eserlerinden biri olan Gök Medrese, hizmete açılmaya hazırlanıyor. 

Yozgat Merkez için riskli alan kararı!

Yozgat ili, Merkez ilçesi, Medrese ve Yukarı Nohutlu mahalleleri sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar "riskli alan" ilan edildi.

Bina altındaki fırınlar saatli bomba gibi!

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı,Ekrem İmamoğlu'nun halk ekmeği açıklamasına ilişkin yaptığı konuşmada, fırın ruhsatı verilirken deprem gerçeğinin unutulmaması gerektiğini, bina altındaki fırınların saatli bomba gibi olduğunu dile getirdi...

Saatli Medrese Haberi

Saatli Medrese

Saatli Medrese'de başlayan restorasyon çalışmaları meclis gündeminde konu oldu. İYİ Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar konuya ilişkin soru önergesi hazırladı. Orhan Çakırlar, sorularının Kültür Ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Edirne Merkez'de bulunan Fatih Sultan Mehmet Han'ın okuduğu Saatli Medrese ile ilgili olarak;

1- 11 Ağustos 2016 tarihinde başlayan restorasyon çalışmaları sözleşme gereği, 06.04.2018 tarihinde bitirilmesi gerekirken neden hala bitirimemiştir?

2- Restorasyon çalışmaları tamamlandıktan sonra hangi amaçla...