19 / 04 / 2024

safranbolu çöken konak

safranbolu çöken konak

Karabük Safranbolu'da 100 yıllık bir tarihi konakta yangın çıktı. Konak, yangın soğutma çalışmalarından sonra çöktü...

Safranbolu'da 100 yıllık tarihi konak çöktü!

Karabük Safranbolu'da 100 yıllık bir tarihi konakta yangın çıktı. Konak, yangın soğutma çalışmalarından sonra çöktü...

İzmir'de çöken bina çevresine tel örgü çekildi!

İzmir'in Konak ilçesinde, dün çöken metruk binanın molozlarının etrafına, belediye ekiplerince tel örgü çekilerek, önlem alındı. Mahalle sakinleri ve esnaf ise molozların kaldırılmasını istiyor.

Tepetaklak Konak mimarisiyle dikkat çekiyor!

Karabük Safranbolu'da bulunan Tepetaklak Konak mimarisyle dikkat çekiyor. UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan ters ev ‘En iyi korunan 20 kent’ arasında bulunuyor.

Konak'ta çöken istinat duvarı yenilendi!

İzmir'in Konak ilçesi Zeytinlik Mahallesi’nde yoğun yağışlar nedeniyle kayan yolun çöken istinat duvarı belediye ekiplerinin gayretli çalışmalarıyla yeniden örüldü.

Akbulut Konak Safranbolu'da en iyi restore edilen ev oldu!

Safranbolu’da, '17. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali' Etkinlikleri Kapsamında, 'En İyi Restore Edilen Ev' Plaketi Akbulut Konak'a Törenle Çakıldı.

Safranbolu'daki UNESCO listesindeki tarihi konak yandı!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki üç katlı tarihi konak yandı.

Safranbolu'daki 75 tarihi konak restore edilecek!

UNESCO tarafından dünyanın en iyi korunan ilk 20 kenti arasında gösterilen, 3 bin yıllık geçmişe sahip Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, tarihi 75 konağın yanı sıra 47 çeşmenin onarımına başlanacak.

Bartın'da görüntü kirliliği yaratan trafolara konak görüntüsü veriliyor!

Bartın Belediyesi, görüntü kirliliğine sebep olan elektrik trafoları için yeni bir uygulama başlattı. Bartın Belediyesi, kötü gözüken elektrik trafolarına konak görüntüsü vererek, yeniden topluma kazandırıyor.

Sema Pekdaş heyelanda yıkılan istinat duvarını ve çöken yolu inceledi!

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Küçükyalı semti Necip Mirkelamoğlu sokakta aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen heyelanda yıkılan istinat duvarını ve çöken yolu inceleyerek, çalışmalara hız verilmesini istedi.

Safranbolu'da Restorasyon Çağı sürüyor!

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi' nde bulunan Karabük' ün Safranbolu ilçesinde, 18. ve 19. yüzyıl ile 20. yüzyılın başında yapılmış 17 konak restore edil di...

Safranbolu'nda "Restorasyon Çağı" sürüyor!

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan Safranbolu ilçesinde, 18. ve 19. yüzyıl ile 20. yüzyılın başında yapılmış 17 konak restore edildi. İlçede 2 bin konak bulunuyor ve bunlardan 800'ü koruma altında...

Karabük Safranbolu'da 6 konak satışa çıkıyor!

Karabük Safranbolu'da 6 konak satışa çıkıyor. Gayrimenkullerin satışı Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu tarafından yapılıyor. Kıymetlerinin 100 bin lira ile 2 milyon 750 bin lira arasında değiştiği gayrimenkullerin satışı 21 Ağustos'ta gerçekleştirilecek.

Karabük Safranbolu'da 1300 tarihi eser daha restore edilecek!

Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki konak, cami, çeşme, han ve hamam gibi yaklaşık 1300 tarihi eser daha restore edilecek. Karabük Valisi Küçük: Restorasyonlar için gerekli ödeneğin büyük bir kısmı hazır.

safranbolu çöken konak Haberi

safranbolu çöken konak

Karabük'ün tarihi evleriyle ünlü ilçesi Safranbolu'da bir konakta yangın çıktı. Yangın sonrası kullanılamaz hale geldi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; konakta, yangını soğutma çalışmaları esnasında çökme yaşandı. 

Konarı köyünde Ahmet Çağlayan'a ait olan 2 katlı yaklaşık 100 yıllık olduğu ifade edilen tarihi konakta henüz belirlenemeyen bir sebeple, içeride kimsenin olmadığı bir sırada yangın çıktı.

Alevleri fark eden köylüler, itfaiye ve jandarma ekiplerini çağırdı. Kısa sürede köye ulaşan itfaiye ekipleri, köylülerin de yardımıyla yangını söndürebildi.

Konak, yangından sonra çöktü. 

Kayseri'de tarihi evin çatısı çöktü: 2 yaralı!

Düzce'de inşaat çöktü! İki işçi...