26 / 04 / 2024

Sağlıkta Dönüşüm Programı 2015

Sağlıkta Dönüşüm Programı 2015

Türkiye'de ilk kez, Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılarak denetimi yapılacak "Rehabilitasyon Amaçlı Kür Kliniği Konaklama Merkezleri (REHA-Klinik)" açılacak.

Eyüpsultan'ın saçak parsellerinde dönüşüm tam gaz: Öğretmenler Sitesi'nde 388 birim için temel atıldı!

Eyüpsultan'ın saçak parsellerinde kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Dün Öğretmenler Sitesi'nin, yerinde dönüşümle 388 birimden oluşan depreme dayanıklı ve modern bir yapıya kavuşması için temel atma töreni yapıldı. 

Gezici tırlar ‘Yerinde Dönüşüm’ projesini anlatmak için yola çıktı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tanıtım tırları, depremden etkilenen 11 kente hibe ve kredi desteği sağlayan ‘Yerinde Dönüşüm’ projesini anlatmak amacıyla tekrar yola çıktı. Deprem bölgesini gezen tırlarda, Bakanlık görevlileri tarafından ‘Yerinde Dönüşüm’ projesine ilişkin insanlar

2 yıl ödemesiz 10 yıl vade imkanı sağlayan Yerinde Dönüşüm Projesi'ne 200 bin başvuru!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yerinde Dönüşüm Projesi için yaklaşık 200 bin kişinin başvuru yaptığını bildirdi.

2022 kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar? İşte il il kira yardımı bedelleri!

Pek çok kişi tarafından merakla beklenen 2022 yılı kentsel dönüşüm kira yardımı geçtiğimiz günlerde açıklandı. Peki bu yıl hak sahiplerine ne kadar kira yardımı verilecek? İşte il il kira yardımı 2022...

Bayrampaşa Sağmalcılar kentsel dönüşüm amaçlı imar planı askıda!

Bayrampaşa ilçeleri, Sağmalcılar Mevkii, Kentsel Dönüşüm Amaçlı itiraz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Anayasa Mahkemesi'nden emsal kentsel dönüşüm kararı!

6306 sayılı Kentsel Dönüşüm yasası kapsamında, 3'te 2 çoğunlukla verilen yenileme ve yıkım kararı, Anayasa Mahkemesi'nden geçemedi. Yüksek Mahkeme tarafından Bağdat Caddesi'ndeki projede azınlık olan iki hissedarın, hak ettiklerinin verilmediği iddiasıyla bulunduğu bireysel başvuruda haklı gördü.

Kentsel dönüşüm projelerinde nelere dikkat edilmeli?

Fortes Mühendislik AŞ. Yönetim Kurulu Üyesi Mühendis Yavuz Kılıç “Kentsel Dönüşüm” hakkında merak edilen konularla ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte Kılıç'ın o açıklamaları...

Anıl Kentsel Dönüşüm İnşaat Şirketi kuruldu!

Anıl Kentsel Dönüşüm İnşaat Limited Şirketi  Beylikdüzü’nde  2 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Anıl Yenidoğan tarafından kuruldu.

Fikirtepe'de kentsel dönüşümün kitabı yazıldı!

İstanbul Fikirtepe'de hayata geçen kentsel dönüşümün nasıl yapılacağına dair Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kitapçık yayınlandı. Kitapçıkta dönüşüm ile ilgili 25 soruya cevap verildi.

Hilmi Türkmen'den kentsel dönüşüm tepkisi!

Önceki gün Üsküdar'da gerçekleşen kentsel dönüşüm programına katılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen dönüşüm çalışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu. 

Üsküdar'da 5 bin konutluk dev dönüşüm başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İstanbul Üsküdar'da hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. "Üsküdar'da Büyük Dönüşüm 5000 Yeni Konut Projesi' kentsel dönüşüm programına Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve TOKİ Başkanı Ömer Bulut katıldı.

Bingöl Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nde son durum ne?

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan Kültür Mahallesi'nde hayata geçirdiği kentsel dönüşüm projesinde incelemelerde bulundu. 

İstanbul Üsküdar'da kentsel dönüşüm hızlandı!

İstanbul Üsküdar'da kentsel dönüşüm çalışmaları çeşitleniyor. İlçede dönüşüm başlatılan ve dönüşüm için hazırlık yapılan mahallelerin sayısı artıyor...

Sağlıkta Dönüşüm Programı 2015 Haberi

Sağlıkta Dönüşüm Programı 2015

Merkezlerde, yaşlı bakımının yanı sıra ameliyat, inme, felç, kronik ve nörolojik hastalıklar sonrasında fiziksel aktivite gücünü kaybetmiş kişilere hizmet verilecek.


Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Ömer Tontuş, yaptığı açıklamada, "Sağlıkta Dönüşüm Programı" ile Türkiye'nin hizmete erişimden, son teknolojinin vatandaşlara sunulması, ilaç temininden hizmet kalitesine kadar birçok konuda önemli gelişmeler elde edildiğini söyledi.


Koruyucu sağlık uygulamaları ve mevzuat çalışmalarında birçok ülkeye Türkiye'nin örnek olduğunu ifade eden Tontuş, bu alanlardan birinin de sağlık turizmi olduğunu vurguladı.


Türkiye'nin özellikle yakın coğrafyasında sağlık turizminin merkezi olması için çalışmalar yapıldığını anlatan Tontuş, "Türkiye, sağlık turizminde bir ilke imza atıyor. Sağlık Bakanlığı, ruhsatlandıracağı resmi adı 'Rehabilitasyon Amaçlı Kür Kliniği Konaklama Merkezleri (REHA-Klinik)' olan otellerle 20 milyar dolar gelir elde etmeyi amaçlıyor. Bu otellerde doktorlar görevlendirilecek" dedi.


"Otellerde en az 4...