25 / 04 / 2024

sahibinden konut

sahibinden konut

Konut fiyatlarındaki aşırı artıışların akabinde hükümetin açıkladığı "3'lü konut finansman paket" modelleri piyasaya nasıl yansıdı. Hükümet gelişmeleri yakından izliyor. Konut sektörünün temsilcileri Bakan Nebati ile durum değerlendirmesi yaptı.

Konut sektörü mercek altına alındı! Satılık ve kiralık konut fiyatları düşüyor! 

Sahibinden.com, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) tarafından hazırlanan “sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü” Şubat raporunda kiralık ve satılık konut piyasası mercek altına alındı.

Konut fiyatları mercek altında! Satılık ve kiralık konut fiyatları düşüyor!

Sahibinden.com, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) ortaklığıyla hazırlanan “sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü” Ocak raporunda kiralık ve satılık konut piyasasındaki değişimler mercek altına alındı. 

Almanya’da kiracı sayısı konut sahibinden fazla!

Avrupa Birliği (AB) ülkesi Almanya'da kiracı sayısı ev sahibinden fazla. AB içinde ev sahibi en fazla olan ülke ise Romanya...

Satılık konut fiyatları ne oldu? Hangi ilde daha çok arttı? Kiralar ucuzladı mı? İşte yanıtları

Emlak piyasasının nabzını tutan sahibinden.com, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) iş birliğiyle satılık ve kiralık konut piyasasına ilişkin raporunu yayınladı.

İstanbul'da konut fiyatları hız kesti

İlan sitesi sahibinden.com’un verileriyle hazırlanan "sahibindex Satılık Konut Piyasası Görünümü” Eylül ayı raporu yayınlandı.

İnternette sahibinden konut ilanı bakanlar dikkat! Konut fiyatlarında düşüş ne olacak belli oldu

Konut fiyatlarındaki aşırı artıışların akabinde hükümetin açıkladığı "3'lü konut finansman paket" modelleri piyasaya nasıl yansıdı. Hükümet gelişmeleri yakından izliyor. Konut sektörünün temsilcileri Bakan Nebati ile durum değerlendirmesi yaptı.

İstanbul'da sahibinden tartışılacak kiralık daire ilanı! Türk müşteriye uygun değil

İstanbul'da sahibinden verilen bir ilan tartışma konusu oldu. Son dönemde artan göç dalgası nedeniyle sayıları hızla artan Suriye ve Afgan göçmenler 250 bin dolara konut satın alıp ev sahibi olabiliyor. İşte o göçmenler şimdi Türklere kiralık daire vermiyor.

Konut fiyatlarında rekor artış! Metrekare fiyatları ikiye katlandı!

BETAM ve Sahibinden.com'un hazırlamış olduğu rapora göre konut fiyatlarında rekor artış yaşandı. Türkiye genelinde ortalama satılık konut metrekare cari fiyatı yüzde 119,3 artış kaydetti ve 7 bin 965 TL olarak açıklandı.

Değerli konut vergisinden 22 milyon TL toplandı!

Değeri 5 milyon 227 bin Türk Lirası'nı geçen 150 bin konut sahibinden bu sene 350 milyon TL Değerli Konut Vergisi alınması planlanıyordu fakat toplanan rakam 22 milyon TL oldu. 

Kiralık konut fiyatları en çok hangi illerde arttı?

sahibinden ve Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi  (BETAM) işbirliği ile hazırlanan “Konut Piyasası Görünümü” raporunun 4'üncüsü açıklandı. Rapora göre, baharın başlaması ile birlikte satılık ve kiralık konut sektörleri hareketlendi. 

Satılık konut fiyatları artış trendinde!

sahibinden'in verilerine göre, kasım ayında Türkiye genelinde ve üç büyükşehirde ortalama satılık konut fiyatlarında artış sürdü. 

Türkiye genelinde satılık konut fiyatlarında artış devam ediyor!

Sahibinden tarafından Eylül Ayı Emlak Endeksi sonuçları yayınlandı. Endekse göre Türkiye genelinde ve üç büyükşehirde satılık konut fiyatlarında artış sürerken, konutların ortalama satış süresi düştü.

Türkiye'de konut satış süreleri düşüyor! Konutlar 37 günde el değiştiriyor!

sahibinden Ağustos Ayı Emlak Endeksini yayımladı. Endekse göre, konut satış süresi hızla düşüyor, Türkiye’de konutlar ortalama 37 günde el değiştiriyor.

sahibinden konut Haberi

sahibinden konut

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Konut sektörü temsilcileri ile bir araya geldi.Sektör temsilcileriyle durum değerlendirmesi yaptı. Konut fiyatlarında yaşanan aşırı artışların frenlenmesi için nasıl bir yol izleneceğinin masaya yatırıldığı toplantıda sahibinden ilan veren ve sahibinden daire ya da müstakil ev arayanlarla ilgili kritik bilgiler kamuoyuyla paylaşıldı.

Basına kapalı gerçekleşen ve yaklaşık 60 iş insanının katıldığı toplantı, 2 saate yakın sürdü.

Toplantı çıkışında açıklamalarda bulunan Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu, Bakan Nebati ve ekibi ile sektörün son durumunu istişare ettiklerini belirterek, "Konu çok boyutlu olduğu için arsa sahipliğinden yapı malzemesine, finansmandan ve vergisel boyuta kadar tüm alanlarla ilgili düzenlemeler gündeme geldi." dedi.

Şu anda inşaat malzemelerindeki artışa ve arsa maliyetinin yüksekliğine ilişkin çözümlerin konuşulduğunu dile getiren Kalyoncu, "İlan sitelerinde...