16 / 04 / 2024

sahibindencom konut piyasa analizi

sahibindencom konut piyasa analizi

Sahibindencom ve Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) ortaklığında yayınlanan "sahibindex Konut Piyasası Görünümü” raporuna göre;  konut sektöründe normalleşmenin ilk adımları atılırken, İstanbul'da kira ücretleri yükselişe geçti. 

1 milyon konut hedefleyen Zeray halka arz için SPK'ya başvurdu!

1 milyon konut hedefleyen Zeray, gayrimenkul yatırım ortaklığına (GYO) dönüşmek için Sermaye Piyasa Kurulu'na (SPK) başvuru yaptı.

Konut piyasasındaki mutsuzluk daha çok sürecek mi?

Konut piyasası son dönemlerde kötü günlerden geçiyor. Konut fiyatları, faizler, ekonomik sorunlar, kira fiyatları ve ev sahibi kiracı sorunları derken piyasa oldukça mutsuz. Peki, bugünler daha çok sürecek mi?

ABD'de yeni konut satışları Ocak ayında beklentilerin altında kaldı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre ABD'de yeni konut satışları, 2024 yılının Ocak ayında aylık bazda yüzde 1,5 artış göstererek, 661 bine çıkmasına rağmen piyasa beklentilerini karşılayamadı.

ABD'de 2. el konut satışları son 5 ayın zirvesinde!

Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre ABD'de 2. el konut satışları, 2024 yılının Ocak ayında yüzde 3,1 artış göstererek piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

Konut fiyatları seçimden bugüne dolar bazında yüzde 15 düştü! Ev satan çok, alan yok...

Konut fiyatları düşmeye başladı. Piyasa durgunlaşırken vatandaşlar yüksek kredi faiz oranları ve ekonomik koşullardan dolayı ev sahibi olamıyor. Peki konut piyasasındaki düşüş devam edecek mi; ev fiyatları ne olur?

Yüksek fiyatlı ilanlar konut piyasasının düşmesine engel oluyor!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, konut fiyat endeksinde düşüşlerin devam ettiğini ve gayrimenkul fiyatlarının gerilediğini söyleyerek ''Lakin birçok mal sahibi girdikleri yüksek fiyatlı ilanlar ile daha yüksek bir piyasa oluşturuyor'' dedi.

Emlak fiyatları düşüyor, konut alamayan vatandaş arsaya yöneliyor!

Emlak uzmanları yaptığı açıklamada son altı aydır piyasa fiyatlarında düşüş olduğunu belirterek, vatandaşların buna rağmen yatırım amaçlı konut almadıklarını ve arsaya yöneldiklerini söyledi.

2023'te 1 milyon 226 bin konut satıldı! Bu kadar konutu kredi kullanmadan kim alıyor?

2023'te 1 milyon 226 bin konut satılırken, geçen yıla göre yüzde 17,5 düşüş yaşandı. Piyasa koşullarına göre bu satışların çok bile olduğunu söyleyen Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci '' Bu kadar konutu kredi kullanmadan kim alıyor?'' diye sordu. İşte detaylar...

ABD'de konut başlangıçları beklentilerin üzerine çıktı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre ülkede konut başlangıçları, geçen sene Aralık ayında yüzde 4,3 azalışla 1 milyon 460 bine gerilemesine karşın, piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

ABD'de 2. el konut satışları 3,82 milyona çıktı!

Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR) tarafından açıklanan rakamlara göre ABD'de 2. el konut satışları, Kasım ayında yüzde 0,8 artış göstererek, piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

ABD'de konut başlangıç sayısı beklentileri yükseldi...

Amerika'da yapımına başlanan yeni konut sayısı, kasımda aylık yüzde 14,8 yükselişle 1 milyon 560 bine yükselerek piyasa beklentilerini geride bıraktı. Ülkede verilen inşaat izni sayısı ise kasımda aylık bazda yüzde 2,5 düşüşle 1 milyon 460 bine gerilediği kaydedildi. 

ABD'de yeni konut satışları ekimde azaldı

ABD'de yeni konut satışları, ekimde aylık oranda yüzde 5,6 düşüşle 679 bine azalarak piyasa beklentilerinin altında gerçekleştiği kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

ABD'de konut başlangıçları ekimde beklentilerin üzerinde gerçekleşti...

ABD'de konut başlangıçları, ekim ayında yüzde 1,9 yükselişle 1 milyon 372 bine yükselerek piyasa beklentilerini geride bıraktığı açıklandı. İşte haberin detayları...

sahibindencom konut piyasa analizi Haberi

sahibindencom konut piyasa analizi

Sahibindencom ve Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) ortaklığında yayınlanan sahibindex Konut Piyasası Görünümü” raporu yayınlandı. Rapora göre; ülke genelinde satılık konut piyasasındaki yavaşlama devam ediyor. Raporda yer alan diğer detay ise satılık konut fiyatlarındaki yavaşlama kiralık konutlarda da devam ediyor. BETAM uzmanları raporda, gayrimenkul alıcıları ve emlakçılara yön vermek için son fiyat artışları ve piyasalar hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

Lüks konut fiyatlarında metrekare fiyatları 12 bin TL

Geçtiğimiz yıl Mayıs ayına oranla ülke genelinde 2 bin 798 TL olan ortalama satılık konut ilan metrekare cari fiyatları yıl bazında  yüzde 40 artarak 3 bin 919 TL'ye ulaştı. Üç büyük kentteki ortalama satılık konut ilan mertekare fiyatları geçen senenin aynı dönemine oranla yükselerek İstanbul’da 5 bin 200 TL, Ankara’da 2 bin...