07 / 12 / 2025

sahilde inşaat

sahilde inşaat

1941 yılında İstanbul'un imar planını hazırlayan Fransız mimar Prost, Boğaziçi'nin Anadolu Yakası'na ait imar planını hazırlamış. Anadolu Yakası'nda Üsküdar'dan Beykoz'a kadar inşa edilecek binalar en fazla iki katlı olacakmış.

Kazlıçeşme sahile 65.2 milyon TL'lik yeni otel geliyor! 112 odalı otelin inşaatı resmen başlıyor!

Çelikoğlu Otelcilik'in İstanbul Zeytinburnu Kazlıçeşme sahilde hayata geçireceği 112 odalı otelin inşaatı resmen başlıyor. Söz konusu otel projesi 65 milyon 270 bin TL'ye mal olacak.

Pruva 34 projesinin inşaat durduruldu!

Toplam inşaat alanı 296 bin metrekare olarak belirlenen, İstanbul Bakırköy sahilde Veliefendi Hipodromu'nun hemen önünde eski Sümerbank arazisine yapılması düşünülen Pruva 34 proje inşaatı Bakırköy Belediyesi tarafından mühürlendi.

Ataköy sahilindeki TOKİ'ye ait parsellerde inşaat yeniden başladı!

Ataköy sahilde içinde tarihi Baruthane binalarının da bulunduğu TOKİ'ye ait parsellerde yaklaşık bir haftadır durdurulan inşaat yeniden başladı. Bakırköy Belediyesi yetkilileri‘‘Derdinizi pazartesi yeni başkana anlatırsınız.’’ dedi

Samsun Sheraton Oteli'nin inşaatı durduruldu!

Samsun Mimarlar Odası Şubesi, inşaatı devam eden Sheraton Oteli'nin 'Şehircilik ve planlama ilkelerine aykırı olduğu, sahilde emsal oluşturarak kötü örnek teşkil edeceği' gerekçesi ile Samsun l'inci İdare Mahkemesi'ne başvurdu.

Özyazıcı İnşaat Ataköy için 500 milyon TL'den vazgeçti!

Özyazıcı İnşaat'ın Ataköy sahilde inşa edeceği Yalı Marine projesine onay çıktı. 7'den 5 bloğa düşürülen projenin yüzde 85'i de yeşil alana ayrıldı. Firmanın zararı için 500 milyon lira...

Çakmak İnşaat Bostancı Projesi'nde 410 bin TL'ye!

Çakmak İnşaat tarafından Bostancı sahilde inşa edilen projede fiyatlar 410 bin TL'den başlıyor.

Zorlu Grup: İnşaatı durduruyoruz temyize gideceğiz

Zorlu Grubu, Danıştay 6. Dairesi'nin Beşiktaş Ortaköy'deki 'Karayolları arazisi'nin imar planı değişikliğini iptal etmesi üzerine söz konusu bölgedeki inşaatını durdurma kararı aldı

ArkiParc inşaat sektörlerini buluşturacak

Gayrimenkul, mimarlık ve inşaat sektörlerini bir araya getirmeyi amaçlayan buluşmalar serisi ArkiParc'ın ikincisi 29-30 Eylül 2009'da yapılacak

Dubai'den Buhara Havalimanı inşaatına kredi

Birleşik Arap Emirliklerinin Dubai yönetimi Özbekistan'ın tarihi kenti Buhara havalimanı inşaatının
tamamlanması için 15 milyon dolarlık kredi ayırdı.

Krizin vurduğu Muğla'da ilk olarak inşaat geriledi

İç piyasada ilk olarak inşaat sektörünün etkilendiği, turizm sektörünün de krizin ve mevsimlik gerilemenin etkisiyle sarsıldığı belirtildi

İnşaat sektörü alarm veriyor

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, son açıklanan büyüme rakamlarını değerlendirirken,
"Sadece inşaat sektörü değil, genel ekonomimizde de alarm demek" dedi.

İnşaat küçüldükçe ekonomi tekliyor

Sinpaş GYO İcra Kurulu Başkanı Çelik, son çeyrekteki yüzde 6,2'lik küçülmede inşaat sektörünün büyük payı olduğunu söyledi.

TVF'den naklen inşaat uygulaması

Ankara Beştepe'de yapılacak Voleybol Kampüsü'nün inşaatı çalışmaları, her hafta yenilenen fotoğraflarla TVF'nin internet sitesinden takip edilebiliyor.

sahilde inşaat Haberi

sahilde inşaat

Boğaz'ın Anadolu sahili

Sahildeki binalar 2, yamaçtakiler 3 katlı olacak.


Şehircilik Mütehassısı B. Prost'un Boğaziçi'nin Anadolu Yakası'na ait imar planı ile meşgul olduğunu yazmıştık. Bu sahanın nazım planı tasdik edilmek üzere şehir meclisine sevk edilmiştir.


Üsküdar'dan başlayarak sahili takiben Beykoz'a kadar imtidad eden yoluk genişliği yirmi metre olacaktır. Nafia Vekaleti bu yolun iki tarafına bundan sonra yapılacak binaların katını, sahile ve yola olacak uzaklıklarını tesbit etmiştir. Bu hususta Nafia Vekaleti tarafından hazırlanan ve B. Prost'un tafsilat planlarını hazırlarken nazarı dikkatini celbetmek üzere İstanbu'a gönderilen projeye göre sahildeki evler azami iki katlı, yamaçlarda ki evler azami üç katlı olarak inşa edilebilecektir.

Beylerbeyi, Çengelköy, Anadoluhisarı, Paşabahçe ve Beykoz'un ticaret sahasında ki evlerin azami üç katlı olarak inşasına izin verilecektir.



Akşam Gazetesi 21 Nisan 1941


Abdullah Kutalmış...