16 / 04 / 2024

şahintepe mahallesi imar planları

şahintepe mahallesi imar planları

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Şahintepe Mahallesi, 1544 ile 1545 adalar arasında kalan 7 metrelik Yol Alanına ilişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Başakşehir Şahintepe Mahallesi sakinleri seslerini duyurabilmek için Meclis'e gitti! Rantsal dönüşüm istemiyoruz!

İstanbul, Başakşehir Şahintepe Mahallesi sakinleri, mahallelerindeki kentsel dönüşümle ilgili olarak, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) giderek isteklerini siyasilere aktardı.

Başakşehir Şahintepe Mahallesi 1/1000 Ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Şahintepe Mahallesi, 1544 ile 1545 adalar arasında kalan 7 metrelik Yol Alanına ilişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Kanal İstanbul güzergahındaki Şahintepe Mahallesi taşınıyor!

Kanal İstanbul güzergahı üzerinde bulunan Şahintepe Mahallesi'nde vatandaşa önce tapular dağıtıldı, hemen sonrasında sürgün kararı verildi. Mahalleli, "Rant peşinde değiliz, trilyonluk olalım demiyoruz ama düzenimizi bozmayın" dedi ve tepkilerini dile getirdi.

Başakşehir Şahintepe Mahallesi'nin kamulaştırma kararı TBMM'de!

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, Başakşehir Şahintepe Mahallesi için alınan acil kamulaştırma kararıyla ilgili soru önergesi verdi.

Mamak Şahintepe Mahallesi'nin okul ihtiyacı TBMM gündeminde!

Ankara'nın Mamak ilçesine bağlı Şahintepe Mahallesi'nin okul ihtiyacı meclis gündemine taşındı. CHP'li Hakverdi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Başakşehir Şahintepe'nin imar sorunu çözüldü!

Başakşehir’de yıllardır çözülemeyen imar sorunu çözüldü. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Başakşehir Belediyesi’nin, Şahintepe Mahallesi için sürdürdüğü imar ve uygulama çalışmaları bitirildi. Düzenlemeyle birlikte bölge imara açılacak.

 Murat Kurum'dan Başakşehir Şahintepe'ye imar müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum,  Başakşehir Şahintepe Mahallesi'nde yaptığı konuşmada, bakanlık olarak, Şahintepe'dekilerin  çok temel, hızlıca çözüm bekledikleri imar ve imardan kaynaklı durumlarla alakalı sorunlarına dair bir süredir çalıştıklarını belirtti.

Fatih İskenderpaşa Mahallesi imar planı tadilatı askıda!

Fatih ilçesi sınırlarınde yer alan İskenderpaşa Mahallesi, 1056 ada, 1, 2, 3 ve 9 parsellere ilişkin 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı askıya çıktı..

Fatih Hoca Üveys Mahallesi imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Fatih Hoca Üveys Mahallesi imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

Zeytinburnu Seyitnizam Mahallesi imar değişikliği askıya çıktı!

Zeytinburnu İlçesi'ne bağlı Seyitnizam Mahallesi sınırları içerisindeki bazı alanlara ilişkin imar değişikliği askıya çıktı..

Zeytinburnu Sümer Mahallesi imar planı askıya çıktı!

Zeytinburnu'nağ bağlı Sümer Mahallesi'ndeki iki alana ilişkin iki ayrı imar planı tadilatı bugün askıya çıktı..

Kağıthane Harmantepe Mahallesi imar değişikliği askıda!

İstanbul Kağıthane İlçesi'ne bağlı Harmantepe Mahallesi'ndeki bazı alanlara ilşikin imar planı tadilatı askıya çıktı..

Gaziosmanpaşa Karlıtepe Mahallesi nazım imar planı tadilatı askıda!

İBB Gaziosmanpaşa İlçesi, Karlıtepe Mahallesi imar planı tadilatını bugün askıya çıkardı..

şahintepe mahallesi imar planları Haberi

şahintepe mahallesi imar planları

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 15 Haziran 2022 tarihli ve 3902999 sayılı yazısı ile; İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Şahintepe Mahallesi, 1544 ile 1545 adalar arasında kalan 7 metrelik yolun imar yolunda kalan binanın fiili durumunun korunması amacı ile “Konut Alanı” fonksiyonuna dönüştürülmesine yönelik UİP-34677587 plan işlem numaralı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği 1 Numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 102 (e) maddesi, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesine Hakkındaki Kanunun 6. maddesi ve 3194 sayılı İmar Kanununun 9. maddesi uyarınca Bakanlığımızca 15 Haziran 2022 tarihinde onaylandığı bildirildi.

Söz konusu planlar, 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8/b maddesi gereğince 22 Haziran 2022 tarihinden itibaren bir (1) ay (30 gün) süre ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü (Barbaros Mahallesi, Begonya...