24 / 04 / 2024

Mamak Şahintepe Mahallesi'nin okul ihtiyacı TBMM gündeminde!

Mamak Şahintepe Mahallesi'nin okul ihtiyacı TBMM gündeminde!

Ankara'nın Mamak ilçesine bağlı Şahintepe Mahallesi'nin okul ihtiyacı meclis gündemine taşındı. CHP'li Hakverdi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP  Ankara  Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Ankara'nın Mamak ilçesine bağlı Şahintepe Mahallesi'nin okul ihtiyacına ilişkin soru önergesi verdi. Hakverdi, sorusunun Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Hakverdi, ''Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim'' diye konuştu. 

Hakverdi, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Ülkemizin aydınlık yarınlar ve muasir medeniyetler seviyesine ulaşabilmesinin ilk adımı eğitimden geçmektedir. Bu yüzden eğitim adına yapılacak yatırımlar ve aktarılacak kaynaklar doğru ve etkin bir şekilde kullanılmalıdır. Bugün geldiğimiz noktada çoğu köyümüzde okul bulunmamakla beraber, buralarda yaşayan evlatlarımız eğitim hayatlarını zorlu doğa koşulları altında taşımalı eğitim ile gerçekleştirmektedir. Köylerimizdeki öğrenciler bu imkansızlıklar içerisinde eğitim mücadelesi verirken; başkentimizde de birçok ilçe ve mahallelerde de bu sıkıntı mevcuttur. Millî Eğitim Bakanlığı'na 7 kilometre uzaklıkta bulunan, 670 bin nüfuslu Mamak İlçesi'nin, 30 bin nüfusa sahip en kalabalık mahallesi Şahintepe'de, 2 okul arazisi bulunmasına rağmen; bölgeye yapılmış bir okul bulunmamaktadır. Aynı ilçede nüfusu bin kişiyi bile bulmayan 5 farklı mahallede, en az 1 tane okul var iken; en fazla nüfusa sahip olan Şahintepe Mahallesi'nde okul bulunmaması büyük bir eksikliktir. Şahintepe Mahallesi'ndeki öğrenciler, çevre mahallelerde bulunan okullara gitmek mecburiyetinde kalmaktadırlar. Mahallenin nüfusu baz alındığında, bu problemin bir an önce çözüme kavuşturularak sağlıklı eğitim koşullarının oluşturulması gerekmektedir.''

Mamak Şahintepe Mahallesi nin okul ihtiyacı TBMM gündeminde!

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi'nin soruları:
1- Şahintepe Mahallesi'ndeki mevcut okul eksikliğin giderilmesi adına, bir yatırım planınız var mıdır?

2- Eğer konuya ilişkin bölgede bir çalışmanız var ise, bu okulun kapasitesi ve niteliği ne olacaktır? (İlk okul, Orta okul, Lise) Projenin başlama ve bitirme tarihleri nedir? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön