29 / 03 / 2024

Hatay Defne'nin devlet hastanesi ihtiyacı TBMM gündeminde!

Hatay Defne'nin devlet hastanesi ihtiyacı TBMM gündeminde!

Hatay'ın Defne ilçesinin devlet hastanesi ihtiyacı meclis gündemine taşındı. CHP'li Güzelmansur, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Hatay'ın Defne ilçesinin devlet hastanesi ihtiyacına ilişkin soru önergesi verdi. Güzelmansur, sorusunun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Güzelmansur, ''Aşağıdaki sorularımın Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 99 uncu maddeleri gereğince talep ederim'' diye konuştu. 

Güzelmansur, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''160 bini aşkın nüfusuyla Defne Türkiye'nin 154'üncü, Hatay’ın da 3'üncü büyük ilçesidir. Böylesine yoğun bir nüfusa sahip olmasına karşın Defne'de hâlâ bir devlet hastanesi bulunmamaktadır. Özellikle de küresel bir salgın döneminde mevcut hastanelerin pandemiyle mücadele etmesiyle nedeniyle Defne devlet hastanesi ihtiyacı had safhaya ulaşmıştır. Defne'de yaşayan vatandaşlarımız sağlık hizmeti alabilmek için 45-50 km yol gitmek zorunda kalmaktadırlar. Bu yolu gidene kadar yaralı insanlar, kronik hastalığı olan insanlar, acil hastalar yolda hayatını kaybetmektedirler. Bu durum Anayasal bir hak olan sağlık hakkının örselenmesi anlamına gelmektedir.''

Hatay Defne nin devlet hastanesi ihtiyacı TBMM gündeminde!

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur'un soruları:
1. 160 bini aşkın nüfusu olan Defne'ye şimdiye kadar bir devlet hastanesi yapılmamasının nedeni nedir?

2. İlçe statüsüne ulaştığı günden bugüne 9 yıllık zaman geçmesine rağmen, Defne'nin bir devlet hastanesinden yoksun olması kaynak yoluğuyla mı, yer yokluğuyla mı yoksa siyasi niyet yokluğuyla mı izah edilecektir?

3. Bugün ülkemizde 20-30 bin nüfuslu ilçelere dahi devlet hastanesi yapılırken, Defne'nin devlet hastanesinden ısrarla mahrum bırakılması siyasi tercihi nedeniyle bir cezalandırma mıdır? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön