24 / 04 / 2024

sakarya geyve mera arazisi

sakarya geyve mera arazisi

Sakarya’nın Geyve ilçesi Akıncılar köyünde 15 dönüm arazinin bir kişiye satılması hikayesi filmlere konu olabilecek türden. 2007 yılında köyün 100 yıllık merasından 15 dönümlük bir kısmı tapu kadastro çalışması sırasında bir kişinin üzerine tescil edildi.

Şaban Dişli Sakarya’daki çiftliğini 35.5 milyon TL'ye satıyor!

AKP eski Genel Başkan Yardımcısı ve Türkiye’nin Lahey Büyükelçisi Şaban Dişli, memleketi Sakarya Geyve'de İlimbey Köyü’ndeki çiftliğini, 35.5 milyon TL'ye satıyor... 

Sakarya Geyve Meydanı inşaatında son durum ne?

Geyve heyeti ile bir araya gelen Başkan Ekrem Yüce, Geyve Meydan projesinde devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yüce açıklamasında, Meydan projesinde kaba inşaatın tamamlandığını dile getirdi. 

Sakarya Geyve'de 23.6 milyon TL'ye satılık fabrika binaları!

Geyve İcra Dairesi, Sakarya Geyve'de bulunan tek katlı kargir havai fişek oyuncak ve kimya fabrika binaları ve tarlasını satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkullerin satış bedeli 23 milyon 668 bin 793 TL olarak belirlendi. 

Sakarya Geyve Meydanı 5 Haziran'da ihaleye çıkıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Geyve Meydanı için 5 Haziran Cuma günü ihaleye çıkacaklarını müjdeledi.

Sakarya'da acele kamulaştırma kararı!

Sakarya ili Geyve ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sakarya Geyve Alifuatpaşa’daki MYO binası yenileniyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Sakarya Büyükşehir Belediyesi, MYO’nun Alifuatpaşa’daki ek hizmet binasının yenilenmesi için protokol imzaladı.

Sakarya’da spor tesisi olmayan ilçe kalmayacak!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “Büyükşehir Belediyesi olarak inşa ettiğimiz Sapanca Spor Tesisleri de artık açılış için gün sayıyor. Geyve ilçemize de spor tesisi kazandıracağız. İnşallah Sakarya’mızda spor tesisi olmayan ilçe kalmayacak” dedi.

Sakarya Geyve ve Taraklı'ya 145 milyonluk yatırım!

Sakarya'nın Taraklı ve Geyve ilçelerinde 33 mahalleyi daha sağlıklı su buluşturacak 145 milyonluk projenin kaynak töreni gerçekleştirildi.

Sakarya'daki 45 milyonluk yatırımın temeli atılıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu yaptığı açıklamada Geyve’nin 33 mahallesine 45 milyon liralık dev bir yatırım yapıyoruz, bu yatırımın temelini 12 Nisan'da atacağız." dedi.

Sakarya Taraklı ve Geyve'ye 42 milyonluk yatırım!

SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş yaptığı açıklamada “Taraklı ve Geyve ilçelerimizde 42 milyon liralık yatırım yaparak yeni bir içmesuyu projesini hayata geçiriyoruz." dedi

Sakarya Geyve ve Taraklı'ya 35 milyonluk yatırım!

Sakarya Büyükşehir Belediye Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı, toplantıda Geyve ve Taraklı yatırımları masaya yatırıldı.

Sakarya'da iflas eden çiftçi arazisi satıyor!

Sakarya'nın Geyve ilçesinde borçları nedeniyle iflas eden çiftçi, ekip biçtiği arazileri satışa çıkarıyor. Arazileri alanların çoğu da yabancı yatırımlar...

Sakarya'nın 47 mahallesi altyapıya kavuşacak!

Sakarya'nın ilçeleri Geyve ve Taraklı’da 47 mahalleyi kapsayan içmesuyu projesinde ilk etabın yapım işi ihalesi SASKİ Genel Müdürlüğü binasında gerçekleştirildi.

sakarya geyve mera arazisi Haberi

sakarya geyve mera arazisi


Sakarya’nın Geyve ilçesi Akıncılar köyünde 15 dönüm arazinin bir kişiye satılması hikayesi filmlere konu olabilecek türden. 2007 yılında köyün 100 yıllık merasından 15 dönümlük bir kısmı tapu kadastro çalışması sırasında P.A. isimli kişinin üzerine tescil edildi. Ancak bundan ne muhtarın ne de köylünün haberi oldu. Öyle ki mera arazisinin satıldığı, 7 yıl sonra alan kişinin başka birine satmasıyla ortaya çıktı. P.A. ise araziyi ismini vermediği bir kişiden parayla aldığını, aldığı kişinin öldüğünü söyledi. 7 yıl sonra meralarının satıldığını öğrenen ve işin içinden çıkamayan köylüler ise satışın iptali ve sorumluların cezalandırılması için Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. 


Köy muhtarı Cevat Korkmaz , köyden tapu kadastro geçerken mera arazisinin birimleri tarafından peşkeş çekildiğini söyledi. Bu olaydan arazinin başkasına satılması sonrasında haberler olduğunu...