20 / 04 / 2024

Sakarya Nehri kuraklık

Sakarya Nehri kuraklık

Sakarya Nehri'nin Polatlı'dan geçen bölümü, tarımsal sulama ile yataktan fazla su çekilmesi nedeni ile kurudu. Sakarya Yeniköseler Mahallesi Muhtarı Ali Alcin konu ile ilgili açıklama yaptı.

Sakarya Büyükşehir'den yüzde 10 indirimle konut fırsatı! 20 bine yakın başvuru geldi!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, bir süre önce 15 Kasım tarihinde başvurularını kabul etmeye başladığı KONUT A.Ş Projesi için süresinin 15 Aralık Cuma günü son bulacağını belirtti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi 27 taşınmazı kiraya veriyor! Kira fiyatı 1250 TL'den başlıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı 27 adet taşınmazın kiraya vereceğini ilan etti. Taşınmazların en düşük muhammen kira bedeli 1250 TL olurken en yüksek ise 24 bin TL olarak belirlendi.

Sakarya Büyükşehir'in 240 dairelik toplu konut projesi için ön talep dönemi başlıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin  240 dairelik toplu konut projesi için ön talep dönemi 15 Kasım tarihi itibarıyla başlıyor.

Su sıkıntısı giderek artıyor! Kuraklık son seviyeye geldi, su kullanımı kısıtlaması uzatıldı

Çanakkale'de yaşanan kuraklık nedeni ile su kullanımına yönelik uygulanan kısıtlamaların 31 Aralık 2023 tarihine kadar uzatıldığı açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

Kuraklık, Edirne'de bu yıl çeltik rekoltesini düşürdü

Edirne'de çeltik rekoltesinin kuraklık sebebi ile bu sene düşük olacağı belirtildi. Edirne İl Genel Meclisi kasım ayı toplantılarının 4. birleşimi İl Genel Meclis Başkan Vekili Erdoğan Gümülcineli başkanlığında gerçekleştirildi.

Trakya'da kuraklık tehdidi, Buğday kuru toprağa ekilecek

Türkiye'nin en önemli hububat üreticilerinden Trakyalı üreticiler, kuraklık sebebi ile geçen sene olduğu gibi bu sene de buğday tohumlarını kuru toprağa ekim yapacak. İşte haberin ayrıntıları...

Sakarya Büyükşehir taksitle 3 arsa satacak! İmarlı arsaları kaçırmayın!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Akyazı, Adapazarı, Hendek'te yer alan üç arsayı satışa çıkardı. 

Sakarya Büyükşehir imarlı 2 gayrimenkul satacak!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Sakarya Hendek ve Adapazarı'nda yer alan imarlı iki gayrimenkul için satış ihalesi düzenliyor. İşte ihale ile ilgili detaylar...

İstanbul'da kuraklık tehdidi: İSKİ son dakika vererek uyardı!

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdürü Şafak Başa, İstanbul'un kuraklık tehdidi altında olduğunu ve özellikle Avrupa Yakası'nın su kaynaklarının azaldığını açıkladı. 

Kuraklık ve hastalıklara dayanan bitki üretimi Sivas'ta devam ediyor! İlk buraya ekildi!

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi'nde  yer alan akademisyenlerden bazıları kuraklık ile mücadele için bazı çalışmalar başlattı.

Kuraklık nedeniyle suyu bitmek üzere olan İstanbul’da hangi önlemler alınacak?

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), “Küresel iklim değişikliği nedeniyle yaşanan hidrolojik kuraklık, su kullanım alışkanlıklarımızı değiştirmeyi ve tasarrufu zorunlu kılıyor” ifadesini kullanarak, İstanbul'u kurtaracak sihirli formülü açıkladı.

Çiftçiler dikkat! Kuraklık kapıda! Peş peşe duyurulan buğday, arpa, mısır fiyatları şok etti! 23 Ocak 2023 fiyat listesi

Çiftçiler dikkat! Kuraklık kapıda! Peş peşe duyurulan buğday, arpa, mısır fiyatları şok etti! 23 Ocak 2023 fiyat listesi...

Gıdada ‘kuraklık’ tehlikesi! Havalar böyle giderse yiyecek meyve-sebze bulamayacağız!

Son yıllarda giderek etkisini daha çok hissettiğimiz kuraklık üreticileri kara kara düşündürüyor. Uzmanlar, kuraklığın tarımsal ve doğal dengeyi bozduğunu dile getirirken, tarımsal üretimdeki azalma ister istemez fiyatlara da yansıyacak

Sakarya Nehri kuraklık Haberi

Sakarya Nehri kuraklık

Sakarya Nehri'nin Polatlı'dan geçen bölümü, tarımsal sulamayla yataktan fazla su çekilmesi nedeniyle kurudu.


Nehrin, Polatlı'ya bağlı Karacaahmet, Sazılar, Ömerler, Kıranharmanı ve Yeniköseler köylerinden geçen bölümü kurudu. Nehir yatağında sulama amaçlı dinamolar sustu, balıklar telef oldu. Pancar ve soğan çiftçisi, endişeli şekilde soruna çözüm bulunmasını bekliyor. 


Yeniköseler  Mahallesi Muhtarı Ali Alcin, yaptığı açıklamada, Sakarya Nehri'nin üst kısmında bulunan üreticilerin yaptığı vahşi sulama yapması nedeniyle nehrin alt tarafında kalan köylere suyun ulaşmadığını ileri sürdü. Muhtar Alcin, "Sulama yapamazsak ürünlerimiz tarlada kalacak. Zaten buğday ve arpayı dolu vurdu, kuraklık oldu. Yetkililerden bu sorunun bir an önce çözüme kavuşturmalarını bekliyoruz" şeklinde konuştu.


 Üretici Ferruh Şimşek ise nehir kenarında arazisi bulunan çiftçilerin her sene bu sorunu yaşadığını ve ürünlerin sıcaktan yanma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu söyledi.


Öte...