28 / 03 / 2024

Sakarya Nehri kurudu!

Sakarya Nehri kurudu!

Sakarya Nehri'nin Polatlı'dan geçen bölümü, tarımsal sulama ile yataktan fazla su çekilmesi nedeni ile kurudu. Sakarya Yeniköseler Mahallesi Muhtarı Ali Alcin konu ile ilgili açıklama yaptı.



Sakarya Nehri'nin Polatlı'dan geçen bölümü, tarımsal sulamayla yataktan fazla su çekilmesi nedeniyle kurudu.


Nehrin, Polatlı'ya bağlı Karacaahmet, Sazılar, Ömerler, Kıranharmanı ve Yeniköseler köylerinden geçen bölümü kurudu. Nehir yatağında sulama amaçlı dinamolar sustu, balıklar telef oldu. Pancar ve soğan çiftçisi, endişeli şekilde soruna çözüm bulunmasını bekliyor. 


Yeniköseler  Mahallesi Muhtarı Ali Alcin, yaptığı açıklamada, Sakarya Nehri'nin üst kısmında bulunan üreticilerin yaptığı vahşi sulama yapması nedeniyle nehrin alt tarafında kalan köylere suyun ulaşmadığını ileri sürdü. Muhtar Alcin, "Sulama yapamazsak ürünlerimiz tarlada kalacak. Zaten buğday ve arpayı dolu vurdu, kuraklık oldu. Yetkililerden bu sorunun bir an önce çözüme kavuşturmalarını bekliyoruz" şeklinde konuştu.


 Üretici Ferruh Şimşek ise nehir kenarında arazisi bulunan çiftçilerin her sene bu sorunu yaşadığını ve ürünlerin sıcaktan yanma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu söyledi.


Öte yandan Sakarya Nehri'nin kaynağına yakın kısımlarda bulunan Türktaciri, Yaralı gibi köylerde su sıkıntısı bulunmuyor.


AA


Geri Dön