25 / 04 / 2024

Sakarya Nehri kurudu mu

Sakarya Nehri kurudu mu

Sakarya Nehri'nin Polatlı'dan geçen bölümü, tarımsal sulama ile yataktan fazla su çekilmesi nedeni ile kurudu. Sakarya Yeniköseler Mahallesi Muhtarı Ali Alcin konu ile ilgili açıklama yaptı.

Sakarya Nehri asıl yatağına kavuşuyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Nehri’ni asıl yatağına kavuşturacak projede devam eden genişletme çalışmalarını inceledi.

Sakarya Nehri bu projeyle nefes alacak!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Nehri yatağında devam eden genişletme çalışmalarını inceledi.

Sakarya Nehri için Tarihi Sakarya Köprüsü yatağı genişletilecek!

Sakarya Büyükşehir Belediyesince Kızılırmak ve Fırat'tan sonra Türkiye'nin üçüncü en uzun nehri olan Sakarya Nehri'nin, ADASU Hidroelektrik Santrali (HES) ve Tarihi Sakarya Köprüsü arasındaki 8 kilometrelik yatağında genişletme çalışması başlatıldı.

Gebze kanalizasyon hattı çalışmalarında sona gelindi!

Zeki Toçoğlu, şehrin güneyi için projelendirdikleri 200 kilometreyi aşan kanalizasyon hattı çalışmalarında sona gelindiğini, 57 milyonluk yatırımla Pamukova ve Geyve'nin yanında Sakarya Nehri'nin de geleceğini garanti altına aldıklarını bildirdi.

Geyve ve Pamukova kanalizasyon hattı çalışmalarında sona gelindi!

Geyve ve Pamukova kanalizasyon hattı çalışmalarında sona gelindi. Rüstem Keleş, “Hayata geçirdiğimiz altyapı yatırımları uzun yıllar ilçelerimizin ihtiyacını karşılayacak. Sakarya Nehri Karadeniz’e daha temiz ulaşacak” dedi.

Karasu Ekşioğlu City ulaşım!

Karasu Ekşioğlu City ulaşım bilgileri kapsamında proje Sakarya İl'i Karasu İlçe' sinde ormanın bittiği yerde, Sakarya Nehri’nin Karadeniz’le buluştuğu noktada yer alıyor. Projede toplam 400 adet daire bulunuyor.

Ömer Faruk Sakarya'dan Seyhan Nehri köprü önerisi!

Çukurova Genç İşadamları Demeği (Çukurova GİAD) Başkanı Ömer Faruk Sakarya. Adana Büyükşehir Belediyesi'ııin Seyhan Nehri üzerinde yaptıracağı 2 köprüden birinin 'Sonsuzluk' temasıyla inşa edilmesini ve Atatürk adının verilmesini önerdi.

Seyhan Nehri'ne inşa edilecek köprülerden birinin adı Atatürk olsun!

Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD) Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Seyhan Nehri üzerinde yaptıracağı 2 köprüden birinin ‘Sonsuzluk’ temasıyla inşa edilip, "Atatürk" adının verilmesini önerdi.

Faruk Sakarya'dan köprü önerisi!

Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD) Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Seyhan Nehri üzerinde yaptıracağı 2 köprüden birinin 'Sonsuzluk' temasıyla inşa edilip, Atatürk adının verilmesini önerdi.

İstanbul için Meriç Nehri'nden su alınacak!

Metropol şehrin su ihtiyacını karşılamak için Melen’den sonra Sakarya Nehri’nden de su alınmaya başlandı. Ancak bu da yetersiz kalınca İSKİ’nin, Meriç Nehri’nden İstanbul’a su tahsis edilmesini istediği ortaya çıktı.

Sakarya Nehri'nin kaynağını görüntülediler!

Sakarya Nehri'nin kaynağını görüntülediler. Su altı Fotoğrafçısı ve de Dalış Eğitmeni Recep Şen, 824 kilometre uzunluğundaki nehrin akmaya başladığı Sakaryabaşı mevkisinde bulunan kaynağa tüple daldı.

Veysel Eroğlu: Türkiye'nin 157 günlük suyu şebekelerde kayboluyor!

Veysel Eroğlu, bu yaz İstanbul’da barajların doluluk oranının azalması sonucu ortaya çıkan su sıkıntısı nedeniyle, B Planı olarak devreye soktukları “Sakarya Nehri”nden sonra, gerekirse devreye sokacağını belirttiği C Planı’nı da açıkladı.

İstanbul susuzluğunda C Planı kuyu suyu!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bu yaz İstanbul’da barajların doluluk oranının azalması sonucu ortaya çıkan su sıkıntısı nedeniyle, B planı olarak Sakarya Nehri’ni devreye soktuklarını açıkladı.

Sakarya Nehri kurudu mu Haberi

Sakarya Nehri kurudu mu

Sakarya Nehri'nin Polatlı'dan geçen bölümü, tarımsal sulamayla yataktan fazla su çekilmesi nedeniyle kurudu.


Nehrin, Polatlı'ya bağlı Karacaahmet, Sazılar, Ömerler, Kıranharmanı ve Yeniköseler köylerinden geçen bölümü kurudu. Nehir yatağında sulama amaçlı dinamolar sustu, balıklar telef oldu. Pancar ve soğan çiftçisi, endişeli şekilde soruna çözüm bulunmasını bekliyor. 


Yeniköseler  Mahallesi Muhtarı Ali Alcin, yaptığı açıklamada, Sakarya Nehri'nin üst kısmında bulunan üreticilerin yaptığı vahşi sulama yapması nedeniyle nehrin alt tarafında kalan köylere suyun ulaşmadığını ileri sürdü. Muhtar Alcin, "Sulama yapamazsak ürünlerimiz tarlada kalacak. Zaten buğday ve arpayı dolu vurdu, kuraklık oldu. Yetkililerden bu sorunun bir an önce çözüme kavuşturmalarını bekliyoruz" şeklinde konuştu.


 Üretici Ferruh Şimşek ise nehir kenarında arazisi bulunan çiftçilerin her sene bu sorunu yaşadığını ve ürünlerin sıcaktan yanma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu söyledi.


Öte...