29 / 03 / 2024

Sakarya Nehri bu projeyle nefes alacak!

Sakarya Nehri bu projeyle nefes alacak!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Nehri yatağında devam eden genişletme çalışmalarını inceledi.




Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Nehri yatağında devam eden genişletme çalışmalarını inceledi. Gerçekleştirilen çalışmalar ile ilgili SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş’ten bilgi alan Başkan Toçoğlu, “Ekiplerimiz nehir çevresinde yapmış olduğu incelemelerde kıyı şeridine atılan hafriyat, evsel ve sanayi atıkları ile nehrin doldurulduğunu tespit etti. Bu kapsamda Sakarya Nehri yatağında bir çalışma başlattık. ADASU HES ile Tarihi Sakarya Köprüsü arasındaki 8 kilometrelik nehir yatağında genişletme çalışması yapıyoruz” diye konuştu.


Nehrin Genişliği 50 Metre

Genişletme çalışmaları ile Sakarya Nehri’nin nefes almaya başladığını dile getiren Başkan Toçoğlu, “Nehir kıyısına atılan moloz ve atıkları temizleyerek ADASU HES ile Tarihi Sakarya Köprüsü arasında nehrin yatak genişliğini 50 metreye çıkarıyoruz. Projemizin tamamlanmasıyla şuanda su akışı olmayan Sakarya Köprüsü’nün 3’üncü ayağından da su akışı söz konusu olacak. Yapılacak 50 bin metreküplük kazı ile Nehir adeta nefes alacak. Projemiz tüm hızıyla devam ediyor. İnşallah çalışmalarımızın tamamlanması ile Sakarya Nehri doğal güzelliğine ve akışına kavuşmuş olacak” ifadelerini kullandı.


Nehir Asıl Yatağına Kavuşuyor

Projedeki çalışmaların tamamlanmasıyla Sakarya Nehri’nin asıl akış yatağına kavuşacağını belirten Başkan Zeki Toçoğlu, “SASKİ ekiplerimiz Sakarya Nehri içine doldurulan moloz ve atıkları kaldırma çalışmalarını sürdürüyor. Bölgedeki çalışmalarımızın tamamlanmasıyla Sakarya Nehri asıl yatağına da kavuşmuş olacak. Ayrıca nehir daha düzenli ve hızlı akacak. Vatandaşlarımızdan da Sakarya Nehri kıyısına hiçbir şekilde hafriyat, evsel ve sanayi atıklarını dökmemesi için duyarlılık bekliyoruz” dedi.



Sakarya Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön