26 / 04 / 2024

sami kariyo kim

sami kariyo kim

Bu yıl mağaza sayısını 620'ye, cirosunu 1,5 milyar TL'ye çıkartmayı hedefleyen Penti, 62 milyon TL yatırım yapacak. Şirket yurt dışında mağaza sayısını artırmanın yanı sıra yeni bir model deneyerek internet sitesi franchise'ı da verecek…

Perakendeciler kiraların TL'ye dönüşünden mutlu!

Perakende sektöründeki son gelişmeleri değerlendiren Sami Kariyo ve Penti’nin CEO’su Mert Karaibrahimoğlu, dövizle kiralamalar konusunda alınan kararlar hakkında açıklamalar yaptı.

Türkiye'de AVM yatırımları tam gaz!

Birleşik Markalar Derneği Başkanı Sami Kariyo, Türkiye'nin son 8 yıldır en fazla alışveriş merkezi yatırımı yapan ülkelerden biri olduğunu hatırlattı.

Yabancılar bu yıl 90 yeni mağaza açacak!

Yabancı markaların Türkiye’den çıktığı yönünde yaratılmaya çalışılan algıyı reddettiklerini bildiren BMD Başkanı Sami Kariyo, "17 grubun 2.381 mağazası var. Bu yıl 90 yeni mağaza açılacak, Türkiye'ye güvenleri devam ediyor" dedi.

Yabancı yatırımcılar Türkiye'de 90 yeni mağaza açacak!

Darbe girişimine, bölge ülkelerdeki dalgalanmalara rağmen, yabancı markaların Türkiye’deki yatırımlarını artırarak sürdürdüğünü söyleyen Sami Kariyo, “90 yeni mağaza açılırken kapananların sayısı 41 ile sınırlı kaldı” dedi.

Penti 2018'de mağaza sayısını 700'e çıkarmayı hedefliyor!

Penti Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kariyo, 2018 yılının sonuna kadar 450’si yurtiçinde olmak üzere toplam 700 mağazaya çıkmayı hedeflediklerini söyledi.

Perakende sektörü 2016'da yüzde 9-10 büyüyecek!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sami Kariyo, BMD üyesi markaların 2015 yılını 47 milyar dolar satış büyüklüğü ile tamamlamasını beklediklerini belirtti...

AVM'lerde dövizden TL'ye geçiş!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sami Kariyo, Alışveriş Merkezleri Hakkında Yönetmelik Taslağı'nın sektörde yeni bir dönemi başlatacağını belirterek, "AVM'lerdeki oıtak alan ödemesi dövizden TL'ye dönecek, markalarımız nefes alacak" dedi.

AVM'ler ortak alan ödemeleri liraya dönüyor!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sami Kariyo,"AVM'lerdeki ortak alan ödemesi dövizden TL'ye dönecek, markalarımız nefes alacak" dedi. Kariyo böylece adil, hukuken tanımlanmış ve denetlenebilir bir uygulamaya geçileceğini söyledi.

AVM’lerde ortak alan ödemesi TL'ye dönecek!

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın yayımladığı Alışveriş Merkezleri Hakkında Yönetmelik Taslağı’nın sektörde yepyeni bir dönemi başlatacağını söyleyen Sami Kariyo: AVM’lerde ortak alan ödemesi dövizden TL’ye dönecek dedi.

AVM'lerdeki ortak alan ödemesi dövizden Türk Lirasına mı dönecek?

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sami Kariyo, "AVM'lerdeki ortak alan ödemesi dövizden TL'ye dönecek, markalarımız nefes alacak" dedi.

AVM'lerdeki ortak alan ödemesi dövizden TL'ye dönecek!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sami Kariyo, "AVM'lerdeki ortak alan ödemesi dövizden TL'ye dönecek, markalarımız nefes alacak"dedi.

Hulusi Belgü: AVM kiraları genelde euro seviyesinde!

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sami Kariyo, "Ürünlerin çoğu yurtdışından temin ediliyor ve sektör maliyet ile kârlılıkta sıkışmış durumda. Bu noktada yurtdışı önem kazanıyor. " dedi..

Penti yurtdışındaki mağaza sayısını arttıracak!

Geçtiğimiz yılı 400 milyon TL ciro ile kapatan ve bunun yüzde 25’ini ihracattan elde eden Penti, yurtdışı ağırlığını artıracak. Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kariyo, bu yolda yeni şirket avında olduklarınıaçıkladı.

sami kariyo kim Haberi

sami kariyo kim

Penti, yurtiçinde 364, yurtdışında ise 170 olmak üzere toplamda 534 mağazasıyla Türkiye'nin hızlı büyüyen perakende markalarından biri. 2018 yılını yüzde 29 büyüme ve 1,1 milyar TL'yle kapatan Penti, 2019 yılı sonunda cirosunu 1,5 milyar TL'ye çıkarmayı hedefliyor. Mağaza sayısını bu yıl 620'ye çıkartmayı planlayan şirket, 62 milyon TL de yatırım yapacak.

Ekonomist'ten Ayşegül Sakarya Pehlivan'ın haberine göre; Son dönemde yurtdışı büyümeye odaklanan şirket, mağaza açmanın yanı sıra e-ticaretle büyümek için yeni bir model uygulamaya hazırlanıyor, internet sitesi için franchise vermeyi planlayan şirket, bu modeli ilk olarak Avustralya pazarında deneyecek. Mağaza bayiliği gibi e-ticaret bayiliği vereceklerini söyleyen Penti Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kariyo, "Sitenin tüm tasarım ve alt yapısını biz vereceğiz. Ortağımız lojistiği kendi sağlayacak. Satış üzerinden kâr payı alacağımız bir...