25 / 04 / 2024

Samsatlı depremzedelere konut

Samsatlı depremzedelere konut

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Samsatlı depremzedelerin konut problemini Kanun Hükmünde Kararname ile çözeceklerini açıkladı. 

‘Depremzedelere kira yardımı kalıcı konutlara kadar devam etmeli’

Depremin ardından 10 ay geçmesine rağmen deprem bölgesinde sorunlar bitmiyor. Bölgedeki iş insanları maliyetin yüzde 54,9’unu konut hasarı oluşturduğunu ve depremzedelere kira desteğinin kalıcı konutlara kadar devam etmesi gerektiğini söylüyor.

TOKİ’den konut müjdesi! O ile tam 220 bin konut yapılacak!

TOKİ, 6 Şubat depremlerinden ağır yara alan Hatay’a 220 bin konut yapacak. 40 bin konutun yılbaşında depremzedelere teslim edilmeye başlanacağı belirtilirken, hangi ilçelere kaç konut yapılacağı da belli oldu.

Depremzedelere konut için 750 bin TL'ye, iş yeri için 400 bin TL'ye varan hibe ve kredi verilecek: Resmi Gazete'de!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerden etkilenen yerlerdeki orta ve üzeri hasarlı yapıların yerinde yeniden inşa edilmesi için hak sahiplerine kredi desteği ve hibe sağlanacak. İşte ayrıntılar...

11 kentte 180 bin konut yükseliyor: Yıl sonu hedefi 319 bin adet konut!

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden sonra barınma ihtiyacı için devlet harekete geçti. Bu kapsamda depremden etkilenen 11 ilde 180 bin konut ve köy evinin yapımı devam ederken, yıl sonuna kadar depremzedelere 319 bin konutun teslim edilmesi hedefleniyor.

Depremzedelere, kendilerine mülk olarak teslim edilecek şekilde zekat parası ile konut yapılabilecek!

Diyanet İşleri Başkanlığı, deprem, sel ve benzeri sebeplerle barınma ihtiyacı ortaya çıkan ve zekat alabilecek durumda olan afetzedeler için zekat parasıyla konut yapılabileceğini açıkladı. 

Depremzedelere 18 yıl vade ve 0 faizle yeni konut imkanı!

Acil olarak konutları yıkılacak depremzedeler de uygun koşullarda konut alabilecek. Konutlar teslim edildikten sonra 2 sene herhangi bir ödeme yapılmayacak, sonraki 18 yılda da sıfır faiz uygulanacak

Ankara Ticaret Odası 100’üncü yılında depremzedelere 100 konut inşa edecek!

Ankara Ticaret Odası (ATO), 100. yıl kutlamalarını iptal ederek, kaynaklarını depremzedelerin kalıcı konut ihtiyacının giderilmesi amacıyla kullanacak. Bu sene kuruluşunun 100. yılı olan ATO, ilk etapta 100 milyon TL'lik kaynakla deprem bölgesinde toplamda 100 kalıcı konut inşa edecek.

Depremzedeye çok önemli haber! THY bin konut yapıyor!

Deprem felaketinin ardından şirketlerin de depremzedelere yaptığı yardımlar çığ gibi büyüyor. İşte bunlardan biri de, Türkiye’nin en büyük şirketlerinden olan Türk Hava Yolları’ndan geldi. Depremzedeler için büyük müjdeyi duyuran şirket, bin adet konut sözü verdi.

İzmirli depremzedelere 120 yeni konut müjdesi!

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener yaptığı açıklamada İzmirli depremzedeler için başlatılan  "Birlikten İzmir Doğar" kampanyasında 120 konut için ihaleye çıkıldığını dile getirdi.

Elazığlı depremzedelerin konut borcu sorunu çözüldü!

Elazığlı depremzedelere hibe edilen konutlar için 340 ila 360 bin TL arasında borç çıkartıldığı ileri sürülmüştü. Elazığ Valisi Ömer Toraman, konuya ilişkin bir açıklamada bulundu ve Elazığlı depremzedelerin konut borcu sorunu çözüldü.

Tuncelili depremzedelere konut müjdesi!

Bir dizi temaslar gerçekleştirmek için Tunceli'ye giden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tunceli'de depremzedeler için yeni konut inşası başlayacağını dile getirdi. 

25 Ocak'ta binlerce konut Elazığlı depremzedelere teslim edilecek!

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, canlı yayında yaptığı konuşmada 25 Ocak'ta Elazığlı depremzedelere binlerce konutun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından teslim edileceğini açıkladı. 

Elazığ'da 3 bin konut depremzedelere teslim edildi! 

TOKİ, 24 Ocak'ta meydana gelen deprem nedeniyle evlerini kaybeden vatandaşların yaralarını sarmaya devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında depremzedelere 3 bin konutun teslimi daha yapıldı. 

Samsatlı depremzedelere konut Haberi

Samsatlı depremzedelere konut


Anadolu Ajansı'nın haberine göre Özlü, partisinin Samsat Belediyesi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen ilçe kongresinde yaptığı konuşmada, ilçesinde olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu sözlerine ekledi ve çok önemli açıklamalarda bulundu

Samsatlı depremzedelerin konut problemini gelecek hafta içerisinde çözeceklerini vurgulayan Özlü, şunları dile getirdi:

"Salı günü Kanun Hükmünde Kararname toplantısı var. O toplantıda Samsat'ın konut ile ilgili metinleri son bir kez gözden geçirilecek. İnşallah Kanun Hükmünde Kararname yayınlanacak. Samsatlı kardeşlerimizin bu konut problemini çözmüş olacağız. Biz şehirler inşa etmiş bir partiyiz. İki hafta önce Van'a gittim. Van'a bir Van daha inşa ettik. Samsat bizim için yapma noktasında teknik olarak bir problem değil. Türkiye Cumhuriyeti devleti çok şehirler inşa etti. Yol, köprü ve barajlar yaptı. İnşallah Samsatlı kardeşlerimizin bu problemini çözeceğiz."

"Samsat için özel kanun...