24 / 04 / 2024

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi son durum

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi son durum

Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yapılan ancak ekonomik nedenlerden dolayı inşaatı duran Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi kaderine terk edildi. 

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nin inşaatı durdu!

2017'de Samsun'da ihalesi yapılan ve 19 Mayıs 1919'un 100’üncü yıl dönümünde bitirilmesi hedeflenen Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi İnşaatı, yüklenici firmanın yaşadığı ekonomik sıkıntılar sebebiyle durdu. 

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’nin inşaatı yükseliyor!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte hayata geçirdiği Arkeoloji ve Etnografya Müzesi’nin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor.

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nin inşaatı tam gaz!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Arkeoloji ve Etnografya Müzesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "İnşaatı bittiğinde Türkiye’nin en modern müzeleri arasında yerini alacak" dedi.

Serbest piyasa fındık fiyat listesi! Samsun, Giresun ve Trabzon fındık fiyatları ne kadar oldu?

Serbest piyasa fındık fiyat listesi merak ediliyor. Genel olarak artış gösteren fındık fiyatlarının bugün ne kadar olduğu araştırılıyor. Peki Samsun, Giresun ve Trabzon fındık fiyatları ne kadar oldu? Güncel fındık fiyatları kaç lira? 4 Ekim 2023 fındık fiyat listesi.

Selden etkilenen 9 ile 360 milyon 700 bin liralık ödenek gönderildi!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada sellerden etkilenen 9 kente toplam 360 milyon 700 bin liralık ödenek gönderildiğini, aşırı yağışlar sonucu Samsun, Zonguldak ve Giresun'da 3 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi.

Sam Mimarlık Restorasyon Arkeoloji Ve Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sam Mimarlık Restorasyon Arkeoloji Ve Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kağıthane'de Alen Maşalı, Evren Yıldız ve Harice Kübra Düzgün ortaklığında kuruldu.

Samsun'da 40 milyon liralık müze kaderine terk edildi!

Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yapılan ancak ekonomik nedenlerden dolayı inşaatı duran Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi kaderine terk edildi. 

Adıyaman Panaroma Müzesi ve Kahta Yeni Kale Restorasyonu TBMM'de!

Adıyaman Arkeoloji ve Panaroma Müzesi ve Kahta Yeni Kale Restorasyonu çalışmalarının akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Samsun'da 22.9 milyon TL'ye satılık 3 gayrimenkul!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Samsun Atakum ve İlkadım'da yer alan 3 adet gayrimenkulü 22 milyon 910 bin 179 TL bedelle satışa çıkardı.

Tire Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'ne yıkım şoku!

İzmir Tire'de 1971'de kurulan Tire Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılacak. 

4 ilde arazi toplulaştırma kararı!

Sinop, Samsun, Tokat ve Amasya illerinde bulunan bazı yerlerde arazi toplulaştırması ve tarla içi geliştirme hizmetlerinin yapılmasına dair karar alındı...

TÜYAP Samsun 5. Mobilya Dekorasyon Fuarı sona erdi!

KOSGEB’in destek ve işbirlikleri ile 10 - 15 Mart tarihleri arasında TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlendi.

Samsun'da 39 milyon liralık müzenin inşaatı durdu!

Samsun'da, yetersiz alanı olduğu nedeniyle kapatılan Arkeoloji ve Etnografya Müzesi için İlkadım ilçesinde başlatılan yeni müze binası inşaatına ara verildi.

Samsun Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadisi kamulaştırılacak!

Samsun'da bulunan Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadisi, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Katlı yaşamın ilk yerleşkesi olarak bilinen alanın kamulaştırılması amaçlanıyor.

Samsun'da tapu belgeleri elektronik ortama aktarıldı! 

Samsun'da tapu kadastro belgeleri elektronik ortama aktarılarak Samsunluların hizmetine sunuldu. Konu hakkında açıklama yapan Samsun Tapu ve Kadastro 10. Bölge Müdürü Faruk Dönmez, "Tapu hizmetlerinin elektronik ortama alınmasıyla daha kolay ve güvenli bir şekilde hizmet verilmeye başlandı" dedi.

Samsun 5'inci İnşaat Fuarı kapılarını açıyor!

TÜYAP tarafından gerçekleştirilecek Samsun 5'inci İnşaat Fuarı TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi kapılarını açıyor.

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi son durum Haberi

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi son durum

2017'de ihaleye çıkarak  22 bin metrekarelik alanda 9 bin 500 metrekarelik kapalı alana sahip yaklaşık 40 milyon liraya mal olacak müzenin inşaatına 2018'de başlandı. Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre; 19 Mayıs 1919’un 100'üncü yıl dönümünde bitirilmesi hedeflenen müzenin inşaatının yüklenici firmanın yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle kaba inşaatını yapımı sırasında yüzde 60’ı tamamlandıktan sonra durdu. Yeni müze yapılması nedeniyle 38 yıllık müze binası da kapatılınca binlerce tarihi eser, depolara ve eski müzenin bahçesine yerleştirildi.

2 YILDIR ÇİVİ ÇAKILMIYOR 

Türkiye'nin en modern müzesi olma iddiası olan ve inşaat aşamasındayken 16. Ulusal Mimarlık Sergisi Ödülleri'nde proje dalında mimari ödülüne layık görülen müze inşaatına 2 yıldır ilerleme kaydedilmediği öğrenildi. Kentin orta yerinde harabeye dönen ve ne zaman tamamlanacağı belli olmayan müze nedeniyle, kayıtlı yaklaşık...