16 / 04 / 2024

Samsun Jeoloji Mühendisleri Odası

Samsun Jeoloji Mühendisleri Odası

Samsun Jeoloji Mühendisleri Odası Şube Başkanı Gül Yüzüncü Yılmaz, Samsun'da olası bir depremde en riskli bölgenin Ladik olduğunu ve denetim firmalarının etkin kullanılması gerektiğini belirtti...

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan Trabzon'a deprem uyarısı: Erzincan depremi Trabzon'u da yıkar!

Trabzon Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Semi Hamzaçebi, Erzincan'da olabilecek bir depremin Trabzon'u da yıkacağına dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu. 

Jeoloji Mühendisleri okullardan sonra toplam 616 hastanenin çürük olduğunu açıkladı!

Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) okullardan sonra yüksek deprem riski altındaki hastane ve aile sağlığı merkezlerinden toplamda 616 hastanenin yıkıcı etkiye sahip olduğunu açıkladı.

Jeoloji mühendisi uyardı: Beklenen İstanbul depremi, Edirne ile Trakya'yı da etkiler!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Edirne temsilcisi Can Yılmaz, büyük İstanbul depremi ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte Can Yılmaz'ın o açıklamaları...

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan İzmir depreminde yıkılan binalara ilişkin açıklama!

Jeoloji Mühendisleri Odası, İzmir depreminde 117 vatandaşın hayatını kaybettiği, Yağcıoğlu, Yılmaz Erberk, Barış sitesi (B ve D Blok), Emrah Apartmanı, Rızabey Apartmanı, Karagül Apartmanı, Doğanlar Apartman ve Cumhuriyet Sitesi (A blok) binalarının yıkılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan İzmir'deki emsal artışı kararına tepki! 

Jeoloji Mühendisleri Odası, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından Bayraklı için alınan emsal artışı kararına tepki gösterdi. 

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan İzmir depremi uyarısı!

Bir yıl önce İzmir’de meydana gelerek 117 vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan depremin yıl dönümünde TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası tarafından açıklama yapıldı.

Jeoloji Mühendisleri Odası: Giresun’u sel değil, beton lobisi vurdu!

Jeoloji Mühendisleri Odası, Giresun’da yaşanan ve 8 kişinin yaşamını yitirdiği sel felaketine ilişkin yaptığı açıklamada, şehirlerin doğa kaynaklı afetlere karşı korumasız hale getirildiğini belirtti.

Maden Mühendisleri Odası'ndan 6 metro hattı için çökme uyarısı!

Maden Mühendisleri Odası, ihaleleri iptal edilen 6 metro hattı ile ilgili “çökme” uyarısı yaptı. Uzmanlar, “Tüneller olduğu gibi bırakılırsa yüzeydeki yapılarda hasar oluşur” açıklamasını yaptı.

Samsun İlkadım TOKİ kuraları çekildi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Samsun İlkadım İlçesi Kıran Mahallesi’nde hayata geçirilen konutların kura çekilişi gerçekleşti.

TOKİ Samsun İlkadım projesinde kura heyecanı!

TOKİ Samsun İlkadım projesinin birinci etabında yer alan 509 konut için hak sahipleri belirleme kurası çekildi.

Türkiye’nin en büyük gençlik merkezi Samsun İlkadım'a kazandırıldı!

Samsun İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, ilçede yapılan ve yapılacak spor yatırımları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Manisa İnşaat Mühendisleri Odası'ndan büyükşehire ziyaret!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanı Ergün Aksoy, İnşaat Mühendisleri Odası Manisa şube Başkanı Cemil Kora'yı makamında kabul etti.

Samsun İlkadım'da metruk binalara sıkı takip!

Samsun İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, metruk binalarda incelemelerde bulundu. Tok, binalarda tedbirlerin artıralacağını söyledi.

Samsun Jeoloji Mühendisleri Odası Haberi

Samsun Jeoloji Mühendisleri Odası

Samsun Jeoloji Mühendisleri Odası Şube Başkanı Gül Yüzüncü Yılmaz, Samsun'da olası bir depremde en riskli bölgenin Ladik olduğunu belirtti.


Kaçak yapılarla etkin mücadele edilmesi gerektiğini söyleyen Gül Yüzüncü Yılmaz, "Ladik depremi 1943 yılında oldu. 1. Büyük depremde 1824 kişi hayatını kaybetti. Doğal olarak, Ladik birinci deprem bölgesi. Fay hattı bu bölgeden geçtiği için deprem olduğunda Samsun'u etkileyecektir" şeklinde açıklamada bulundu.


Yılmaz sözlerine şöyle devam etti: "Samsun'da bir deprem meydana geldiğinde herkes sorumluluğu birbirine atacak. Bu bildiğimiz bir yöntem. Sorumluluğu üstlenmeyip binlerinin üzerine atmak gibi. Bizim alt belediyelerimizin içinde jeoloji mühendisi yok. Bunu düzenlemekte ilgili bakanlık tarafından yapılmalı. Ancak Alt belediyeler ve denetim firmaları el ele verip bu sorunu çözümlemeli. Samsun bizim şehrimiz. Biz kentimizde korkusuz yaşamak istiyoruz. Fakat, deprem hayatımızın bir...