27 / 04 / 2024

Sanal Çiğli çalışmaları 2021

Sanal Çiğli çalışmaları 2021

Utku Gümrükçü’nün liderliğinde dirençli kent oluşturma hedefiyle başlatılan “Sanal Çiğli” çalışmasında sona gelindi. Uygulamanın kentsel dönüşüm için yol göstereceğine dikkat çekildi.

Yeni nesil şehir kütüphanesi geliyor! Ödüllü kütüphane için çalışmalar son gaz devam ediyor! 

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin yeni nesil Şehir Kütüphanesi projesi için çalışmalar son gaz devam ediyor. 

Türkiye'nin 'gri listeden' çıkarılması için çalışmalar hızlandırıldı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, Türkiye'nin Mali Eylem Görev Gücü'nün (FATF) "gri listesinden" çıkarılmasına yönelik çalışmalarında son aşamaya geldiği bildirildi.

EYT yasası çıkacak mı? 16 Temmuz 2022 Emeklilikte Yaşa Takılanlar çalışmalarında son durum ne?

Milyonlarca EYT’li için çalışmalar hız kazandı. Bakan Vedat Bilgin’in açıklamaları sonrasında gözler EYT mağdurları için yapılacak düzenlemelere çevrildi. Peki EYT yasası ne zaman çıkacak? İşte detaylar…

İzmir Çiğli'de bina bazlı risk haritası ve envanteri oluşturulacak!

Utku Gümrükçü’nün liderliğinde dirençli kent oluşturma hedefiyle başlatılan “Sanal Çiğli” çalışmasında sona gelindi. Uygulamanın kentsel dönüşüm için yol göstereceğine dikkat çekildi.

Hatay'da tramvay hattı projeleri için çalışmalar başladı! 

Hatay Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde ulaşım ağını genişletmek için raylı sistem çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 

Yıkım yönetmeliği için çalışmalar başladı! 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sosyal medya üzerinden yıkım yönetmeliğine dair çalışmalarının başladığını duyurdu. Kurum, yıkım yönetmeliğinin içeriğine dair bilgiler de paylaştı. 

Keşan'da toplu konut projesi için çalışmalar başladı! 

Edirne Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan'da inşa edilecek toplu konut projeleri için çalışmalarının başladığını duyurdu. 

Buca'da Park 1928 çarşı merkezi için çalışmalar başladı!

İzmir Buca'da Bucaspor’a ait olan Cemil Şeboy Tesisleri’nde dünyaca ünlü markalarının bulunacağı çarşı projesini hayata geçirmek için çalışmalar başladı. 

Elazığ'da konteyner kent için çalışmalar sürüyor!

Elazığ'ın merkez ilçesinde depremzedeler için meydana getirilen ve ilk etapta bin konteynerin kurulacağı alanda gerçekleştirilen çalışmalar drone ile görüntülendi.

Akademi Lisesi Körfez şubesi için çalışmalar başladı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Beediyesi, Akademi Lisesi Körfez şubesi için düğmeye bastı.

Sivas'ta imar sorunları için çalışmalar sürüyor!

Sivas İl Özel İdaresi, kültürel varlıkların aslına uygun onarılması ve turizm merkezlerindeki imar sorunlarının çözümü için çalışmalar devam ediyor. 

Osmangazi Millet Bahçesi için çalışmalar başladı!

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından Soğanlı'da hayata geçirilecek Osmangazi Millet Bahçesi projesi için çalışmalar başladı.

Antalya Bisiklet Yolu projesi için çalışmalar başladı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Lara-Konyaaltı arasında kesintisiz bisikletli ulaşımı sağlayacak olan Bisiklet Yolu Projesi için çalışmalar başladı.

Sanal Çiğli çalışmaları 2021 Haberi

Sanal Çiğli çalışmaları 2021

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, 4 aşamadan meydana gelen “Sanal Çiğli” uygulaması kapsamında süren Yapı Stoku Envanteri çalışmalarına ilişkin önemli bilgiler paylaştı. Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Başkan Gümrükçü, “Yılbaşına kadar tamamlamayı düşündüğümüz risk haritası ve kent envanteri, kentsel dönüşüm alanında da bize yol gösterecek” diye konuştu. 

Utku Gümrükçü’nün liderliğinde dirençli kent oluşturma hedefiyle başlatılan “Sanal Çiğli” çalışmasında son aşamaya gelindi. 4 aşamalı uygulamanın ilk üç aşaması olan drone çekimi, saha bina envanteri ve imar arşivi taraması bitirildi. Son aşamaya geçilen çalışmalarda sokak sokak gezilerek binaların fotoğraf çekimleri sürüyor. Yılbaşına kadar sonuçlandırılması planlanan çalışmalar çerçevesinde şehirdeki bütün yapıların yaşı, ruhsat bilgileri ve fiziki şartlarının bulunduğu bina kimlikleri hazırlanacak. 

“GÖNÜLLÜ GENÇLERİ BEKLİYORUZ”

Sanal Çiğli uygulamasının son aşaması olan bina fotoğraflarının çekilmesi...