09 / 12 / 2025
fuzul

Şanlıurfa yatırım talebi

Şanlıurfa yatırım talebi

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Cazibe Merkezleri Programı kapsamında Şanlıurfa’da kısa sürede 3 Milyar TL’lik yatırım talebi geldiğini söyledi.

Yatırım yoluyla vatandaşlıkta doğru bilinen yanlışlar: Karayipler mi, Yunanistan mı?

Harvey Law Group Türkiye Ülke Müdürü Çiğdem Sarıoğlu Ergut yaptığı açıklamada yatırım yoluyla vatandaşlık alanında Türkiye’den artan talebi ve kamuoyunda sıkça karşılaşılan yanlış algıları anlattı.

Marmara Forum 25 Emlak Geliştirme Yatırım İnşaat'ın konkordato talebi reddedildi!

Marmara Forum 25 Emlak Geliştirme Yatırım İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin  konkordato talebi reddedildi.

Toklucuoğlu Yatırım Tarım Ürünleri İnşaat Emlak Nakliye Turizm’in konkordato talebi reddedildi!

Konkordato talebinde bulunan Toklucuoğlu Yatırım Tarım Ürünleri İnşaat Emlak Nakliye Turizm İthalat İhracat Limited Şirketi'nin talebi mahkeme tarafından reddedildi.

Türkiye’de son 5 yılda ev alım talebi ‘yatırım amaçlı’dan ‘oturum amaçlı’ya döndü!

Avrupa'nın en büyük gayrimenkul pazarı Türkiye’de son 4-5 yılda ev alım talebi ‘yatırım amaçlı’dan ‘oturum amaçlı’ya döndü. Yatırım amaçlı ev almak isteyenlerin rotası ise daha çok Golden Visa ülkelerine, rezerv para ile kira getiren bölgelere kaymaya başladı.

Arsa yatırımı yaparken neye dikkat edilmeli? Kimler, nereden, nasıl arsa alıyor? İşte arsa yatımında öne çıkan trendler

Emlakjet, 2024 yılı Haziran ayı emlak verilerini bir raporuna göre  2023 yılında başlayan arsa talebi, gayrimenkul alımında yaşanan zorluklar ve ekonomik koşullar nedeniyle hızla artmaya devam ediyor. Peki arsa yatırımı yaparken neye dikkat edilmeli? Kimler, nereden, nasıl arsa alıyor? 

Girişimci Mert Ergün'den doğru yatırım açıklaması: Vadeli mevduat anlık bir zevk, doğru yatırım topraktan geçiyor! 

Geçtiğimiz senenin ilk 10 ayında arsa, tarla ve ticari gayrimenkul satışlarının 1 milyon 426 bin 146 adetle tüm zamanların en yüksek ocak-ekim dönemi rakamı görüldü. Peki toprak yatırımı kazandırı mı?

'Ev bir yatırım aracı değildir' diyenlere net cevap!

Konut fiyatları son zamanlarda tarihi zirvelere ulaşmış durumda. Güvenli liman olarak görülen konut fiyatlarının yatırımcısının alım gücü karşısında artması konuta olan talebi azaltmaya başladı. Bazı yatırımcılar ''ev bir yatırım aracı'' değildir diyerek farklı yatırım araçlarına yönelmeye başladı. 

Kozan OSB'ye yatırım talebi arttı!

Aralarında uluslararası firmaların da yer aldığı girişimciler, son bir yılda Kozan OSB'den yer almak için harekete geçti. Kozan OSB Bölge Müdürü Fatih Aydın, son yıllarda yoğun yatırım talebiyle karşılaştıklarına vurgu yaptı.

Moskova'dan dev inşaat yatırımı!

Yeni emlak yatırımları için artan arsa talebi üzerine Moskova’da, belediye eski sanayi tesisi arsa ve arazilerini daha aktif devreye sokmaya başladı. Şehrin farklı bölgelerinde bulunan eski Sovyet sanayi siteleri arazilerine 7 trilyon ruble (91,5 milyar dolar) yatırım yapılacak.

Yatırım tercihleri konuttan yana!

Vatandaş yatırımını konuta yapıyor. 100 metrekare ortalama ikinci el bir konutun fiyatı İstanbul'da 386 bin TL olurken, en ucuz ikinci el konut ise 194 bin TL ile Şanlıurfa'da bulunuyor. 

Halfeti'ye 20 milyon TL'lik yatırım!

Tarihi ve doğal güzellikleriyle her yıl çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlayan Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesi, yatırım çalışmalarıyla yeni bir çehreye kavuştu.

İbrahim Tatlıses'ten Şanlıurfa'ya yatırım çağrısı!

Şanlıurfa'yı ziyaret eden İbrahim Tatlıses burada iş insanlarına çağrıda bulundu. Tatlıses, "Karlı bir yatırım yapmak isteyen tüm iş insanlarını Şanlıurfa'ya davet ediyorum" diye konuştu.

Martı GYO, Martı Gayrimenkul Yatırım oldu!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. unvanının Martı Gayrimenkul Yatırım A.Ş. olarak değiştirilerek gayrimenkul yatırım ortaklığı statüsünden çıkmaya ilişkin talebi olumlu karşılandı...

Şanlıurfa yatırım talebi Haberi

Şanlıurfa yatırım talebi

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Cazibe Merkezleri Programı kapsamında Şanlıurfa’da kısa sürede 3 Milyar TL’lik yatırım talebi geldiğini söyledi.


Şanlıurfa iş dünyası temsilcileri ile bir araya gelen Bakan Elvan, Şanlıurfa’nın tarım sektöründeki potansiyeli ile Türkiye’nin kalkınmasında önemli bir konuma geleceğini belirtti. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Kongre Salonu’nda işadamlarına Cazibe Merkezleri Programı hakkında bilgi veren Bakan Elvan, “Peygamberler ve medeniyetler şehri olan Şanlıurfa, bölgesinin cazibe merkezi olacaktır. Şuana kadar yapılan yatırımlar Şanlıurfa’nın bu merkez konumunu güçlendirmiştir. Şanlıurfa gelişmeden bölge gelişmez, bölge gelişmeden Türkiye gelişmez. Bu bilinçle hareket ediyoruz. Şanlıurfa’da ilimiz Cazibe Merkezi Programı kapsamında şuna kadar 3 Milyar TL’lik yatırım talebi geldi. Bunun önümüzdeki dönemde artacağına inanıyoruz” dedi.


23 ili kapsayan Cazibe Merkezleri Programının yatırımcıların önünü açmayı hedefleyen bir anlayışla hazırlandığını ifade...