19 / 04 / 2024

şanlıurfada kiralık daireler

şanlıurfada kiralık daireler

İç karışıklığın sürdüğü Suriye'den kaçarak Türkiye'ye sığınan, kiraladıkları veya satın aldıkları evlerde kalan binlerce Suriyeli, sınır kentlerinde kira ve konut fiyatlarının birkaç katına yükselmesine yol açtı...

O ilde kiralık sıfır dairelerin fiyatı 6 bin TL’ye kadar düştü!

Ülke genelinde kiralık daireler gündemden düşmüyor. Fiyatların yüksek olması nedeniyle Konya’da ev tutmakta zorlanan vatandaşlara güzel haber geldi. Konya'da kiralık sıfır dairelerin fiyatı 6 bin TL’ye kadar düştü.

İstanbul'da kiralık ve satılık konut fiyatları uçtu!

İstanbul'da kiralık ev bulmak için bir konut tutmak için en az 4-5 bin TL bütçe ayrılması gerekiyor. Satılık evlerin fiyatları ise neredeyse anlık değişmeye başladı.

İbrahim Şahin günlük kiralık dairelere karşı uyardı!

Vali Şahin, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolaysıyla düzenlenen yemekte yaptığı konuşmada günlük kiralık daireler ile ilgili muhtarları uyararak "Etrafınızda şüpheli, yabancı bir davranış gördüğünüzde mutlak suretle ilgili yerlere bildirmeniz gerekir." dedi.

Günlük kiralık evlere anlık takip!

Terör örgütleri, fuhuş ve uyuşturucu çetelerinin hücre evine dönen günlük daireler için yol haritası tamamlandı. Maliye’nin takip kayıtları anında Emniyet’e düşecek, muhtarların da desteğiyle kiracı bilgilerini gizleyen cezalandırılacak.

Nef 12 Merter'de kiralık daireler 1.800 TL'den başlıyor!

Nef 12 Merter'de kiralık daireler 1.800 TL'den başlıyor. Konut, ofis, otel ve ticaret alanlarının yer aldığı Nef 12 Merter projesinde teslimler hemen yapılıyor...

Nef 03 Kağıthane'de kiralık daireler 1.500 TL'den başlıyor!

Nef 03 Kağıthane'de aylık 1.500 TL'den başlayan fiyatlarla kiralık daireler bulunuyor. Hemen teslim edilen Nef 03 Kağıthane'de dairelerin satış fiyatları 360 bin liradan başlıyor...

Şanlıurfa Akabe TOKİ satılık daireler!

Şanlıurfa Akabe TOKİ satılık daireler 2+1 olarak dizayn edildi. Fiyatların yaklaşık 88 bin TL'den başladığı projede 304 adet konut için kura çekilişi 9 Şubat 2016 tarihinde gerçekleşecek.

Günlük kiralık ev kanunu!

İçişleri Bakanlığı gayri-resmi otelcilik hizmeti verilmesinin önüne geçmek için, günlük kiralık daireler hakkında birtakım kararlar almıştı. Peki, günlük kiralık ev kanunu esasları nelerdir? İşte yanıtı..

Suriyeli çok, 4 ilde kiralık ev yok!

Türkiye’ye sığınan Suriyeli mülteciler İstanbul, Gaziantep, Şanlıurfa ve Hatay’da kiralık ev talebinde patlamaya yol açtı. Kira fiyatlarında yüzde 100’e varan artışlar yaşanırken, kiralık ev bulmak da zorlaştı.

Suriyeliler kiralık ev talebini patlattı!

Türkiye’ye sığınan Suriyeli mülteciler İstanbul, Gaziantep, Şanlıurfa ve Hatay’da kiralık ev talebinde patlamaya yol açtı. Kira fiyatlarında yüzde 100’e varan artışlar yaşanırken, kiralık ev bulmak da zorlaştı.

Kiralık dairelerin değeri hangi bölgelerde artıyor?

Kiralık daireler son bir yılda yüzde 10’luk değer artışı yaşadı, bu oran kentsel dönüşümün etkili olduğu bölgelerde yüzde 40’lara yaklaştı. Kentsel dönüşümden en çok etkilenen Anadolu Yakası’nda ise kiralık ev kalmadı...

Can Ekşioğlu: Anadolu Yakası’nda kiralık ev kalmadı!

Kiralık daireler son bir yılda yüzde 10’luk değer artışı yaşadı, bu oran kentsel dönüşümün etkili olduğu bölgelerde yüzde 40’lara yaklaştı. Kentsel dönüşümden en çok etkilenen Anadolu Yakası’nda ise kiralık ev kalmadı.

Kiralık dairede emlakçı komisyonu!

Kiralama işlerinizi de emlakçı aracılığı ile gerçekleştiriyorsanız emlakçıya belli oranda komisyon ödemeniz gerekecek. Peki, kiralık dairede emlakçı komisyonu ne kadar olmalı? İşte kiralık dairede emlakçı komisyonu..

şanlıurfada kiralık daireler Haberi

şanlıurfada kiralık daireler

Suriye'deki iç karışıklıktan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, sınır kentlerindeki kira ve konut fiyatlarını 2-3 kat arttırdı.


İÇ karışıklığın sürdüğü Suriye'den kaçarak Türkiye'ye sığınan, kiraladıkları veya satın aldıkları evlerde kalan binlerce Suriyeli, sınır kentlerinde kira ve konut fiyatlarının birkaç katına yükselmesine yol açtı. İmarlı alan eksikliği ve Suriyeliler ile oluşan taleple birlikte, 2 yıl öncesine oranla sınır kentleri Gaziantep, Şanlıurfa ve Kilis'te emlak fiyatları 2, kira fiyatları ise 2-3 kat arttı. 


VATANDAŞLAR TEPKİLİ 


Gaziantep, Şanlıurfa ve Kilis'te yaşayan vatandaşlar, Suriyelilerin gelmesinden sonra kira fiyatlarının asgari ücret düzeyine ulaştığını belirterek duruma tepki gösteriyorlar. Soba kurularak ısıtılan evler, Kilis'te 100 liradan 350 liraya, Şanlıurfa'da 150 liradan 400 liraya, Gaziantep'te ise 150 liradan 400500 liraya yükseldi. Ev bulmanın neredeyse imkansız olduğu kentlerde, orta gelirli insanların yaşadığı...