19 / 04 / 2024

şap dökme iş sırası

şap dökme iş sırası

İnşaatta şap nedir? İnşaatta şap nasıl atılır? İnşaat malzemelerinden olan şap ile ilgili detaylar haberimizde...

Yeni yılda en düşük işsizlik maaşı ne kadar olacak? İşsizlik maaşı başvuru şartları neler?

Asgari ücret zammından sonra işsizlik ödeneği de arttı. Peki 2023'te işsizlik maaşı ne kadar olacak? Yeni yılda en düşük işsizlik maaşı kaç TL olacak? İşsizlik maaşı başvuru şartları neler? İşte detaylar...

Kredi notu neden düşer? Kredi notunun düşmemesi için ne yapmak gerekir?

Uzmanlar, çok fazla sayıda kredi başvurusu yapan kişilerin kredi notunun düşmesi tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ifade ederek uyarıyor. İşte kredi notunuzun düşmemesi için yapmanız gerekenler…

Doları olanlara şok! Doların düşeceği rakam resmen açıklandı! O rakamı gören inanamadı!

Sık sık dolar kurunun düşeceği ile ilgili yaptığı açıklamalarla gündem olan ekonomist Necmettin Batırel, son tahminiyle yine dudakları uçuklattı. Necmettin Batırel, doların kaç liraya düşeceğini açıkladı. Peki dolar kaç lira olacak? İşte milyonları şok eden o rakam...

TCMB'den bankalara son dakika uyarısı! Döviz işlemlerinde büyük şok! 

TCMB bankalara döviz işlemlerini piyasa saatlerine çekmesi için yazılı uyarı yaparak, tedbir alınabileceğini belirtti. İşte TCMB'nin o uyarısı ve tüm detaylar...

TOKİ'den Osmaniye Düziçi'ne 160 konut ve 10 dükkanlık yeni proje!

Dar gelirlileri kira öder gibi ev sahibi yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Osmaniye Düziçi projesinin ihalesini yarın saat 11:00'de gerçekleştirecek.

TOKİ Osmaniye Düziçi 2022 projesi 10 soruda tüm detaylarıyla!

10 soruda TOKİ Osmaniye Düziçi sosyal konut projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Osmaniye Düziçi’nde kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Osmaniye Düziçi’nde inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm detayları 10 soruda TOKİ Osmaniye Düziçi sosyal konut projesi

AB'den ilginç çıkış! Dışardan işçi gerekiyor.

Ekonomik zorlukların pençesindeki AB'de işsizlik oranı yüzde 6 ile oldukça makul bir seviyede ancak bazı pozisyonların boş olması AB dışından işçi gelmesi gerektiğine işaret ediyor.

AB'den ilginç çıkış! Dışardan işçi gerekiyor.

Ekonomik zorlukların pençesindeki AB'de işsizlik oranı yüzde 6 ile oldukça makul bir seviyede ancak bazı pozisyonların boş olması AB dışından işçi gelmesi gerektiğine işaret ediyor.

TOKİ sosyal konut projeleri konut fiyatlarını ne zaman düşecek? İşte konut fiyatlarına dair detaylar!

TOKİ kapsamında gerçekleşecek olan 81 ildeki sosyal konut projesinin konut fiyatlarını ne zaman düşüreceği merak konusu oldu.

İşsizlik maaşı alanlar dikkat dikkat! En düşük işsizlik maaşı belli oldu!

1 Temmuz tarihi itibariyle değişen asgari ücretlerin yanında işsizlik maaşları da değişmiş oldu. Yapılan yüzde 30 zam oranıyla vatandaşlar da yeni düzenlemeyle işsizlik maaşların ne kadar olduğunu merak ediyor.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda en düşük işçi maaşı 7 bin lira oldu

Asgari ücretin yüzde 30 zamla 5 bin 500 lira açıklandığı 1 Temmuz itibarıyla şirketler çalışanlarının maaşlarını yeniden düzenlemeye başladı. İstanbul'un en yoğun ikinci havalimanı Sabiha Gökçen'de en düşük işçi maaşları da belli oldu.

Yatırımcılar dikkat! Doların düşüp düşmeyeceği netlik kazandı

Fed tarafından ABD Kongresi için yılda iki kez hazırlanan yarı yıllık Para Politikası Raporu'nun haziran sayısı yayımlandı. Raporda enflasyon nedeniyle oluşan sıklaşma politikasına değinildi. Bu da doların düşmeyeceği anlamına geliyor.

İşte AK Parti'nin doları düşürmek için uygulayacağı strateji!

AK Parti, tırmanışa geçen doları düşürmek için turizm kozunu oynamayı planlıyor.

şap dökme iş sırası Haberi

şap dökme iş sırası

İnşaatta şap nasıl atılır?

İnşaatta kullanılan malzemeler arasında bulunan şapın nasıl atıldığı hususundan önce, "Şap nedir?" sorusunun yanıtını verelim.


İnşatta şap, yerine dökülmüş tesviye betonu üzerine zeminin izolasyonu, görsel güzelliği ve özel kullanım amacı için dökülen yer kaplama malzemesine deniyor.


Şapın kullanış amacı

Şapın kullanılmasındaki ilk amaç, tesviye betonu dökülmüş yüzeyi dış etkenlerden korumak olarak ifade ediliyor. Akabinde ise kullanılan alanın kullanım süresini uzatmak; özel amaçlar için kullanılacak alanların özelliğine uygun yer kaplaması yapmak şeklinde sıralanıyor. 


Şapın kullanım alanları

* Su ve nem etkisinde bulunan yerler,

* Açık ve kapalı otoparklarda,

* Fabrika iç ve dış sahalarında,

* Açık spor alanları, kapalı spor salonları,

* Sergi ve gösteri salonları gibi alanlar...


Yukarıda yazılan yerler gibi yerlerde zeminin sudan korunması, görselliğin ön plana çıkması ve kullanım amacına uygun zeminin elde edilmesi...