29 / 03 / 2024

Saraybosna-Belgrad Otoyolu

Saraybosna-Belgrad Otoyolu

Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna ile Sırbistan’ın başkenti Belgrad arasında Türkiye’nin desteğiyle otoyol inşa edilmesi planlanıyor.

Saraybosna-Belgrad Otoyolu'nun bir an önce tamamlanmasını istiyor!

Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Zoran Tegeltija, Türkiye'nin desteklediği Saraybosna-Belgrad Otoyol Projesi'nin bir an önce tamamlanması planlanıyor.

Belgrad-Saraybosna Otoyolu projesine başlıyoruz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belgrad-Saraybosna Otoyol projesine ilişkin, "Bu projelerin 15 tanesinin 2018 yılı ve sonrasında hayata geçirilmesi bizim için önemli bir referanstır. Belgrad-Saraybosna Otoyolu projesine başlıyoruz" dedi.

Saraybosna-Belgrad Otoyolu'nun inşası haziranda başlayacak!

Sırbistan İnşaat Ulaşım ve Altyapı Bakanı Zorana Mihajlovic "Otoyol projesinin Sırbistan tarafında bulunan Sremska Raca-Kuzmin bölümünün inşasına haziranda başlanacak" dedi.

Belgrad-Saraybosna Otoyolu için imzalar atıldı!

Belgrad-Saraybosna Otoyolunun Projelendirilmesi ve İnşasına İlişkin Ticari Anlaşma ile ilgili açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, "Türkiye olarak Sırbistan'ı bölgenin istikrarı açısından önemli görüyoruz'' dedi.

Saraybosna-Belgrad Otoyol Projesi için imzalar atıldı!

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna ile Sırbistan'ın başkenti Belgrad arasında iki farklı güzergahtan inşa edilmesi planlanan otoyol projesi için iş birliği anlaşması imzalandı.

Saraybosna-Belgrad Otoyol Projesi'nde ilk adım!

Türkiye'den Karayolları Genel Müdürlüğü heyeti, Bosna Hersek İletişim ve Ulaştırma Bakanı Jusko ile Saraybosna-Belgrad Otoyol Projesi'ni görüştü.

Saraybosna-Belgrad Otoyol Projesi'nde anlaşma sağlandı!

Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna ile Sırbistan’ın başkenti Belgrad arasında Türkiye’nin desteğiyle otoyol inşa edilmesi planlanıyor.

3. köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nun son hali!

HÜRRİYET Gazetesi’nden emekli olduktan sonra Antalya’ya yerleşen foto muhabiri Sökmen Baykara, İstanbul’da inşaatı devam eden üçüncü köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu’nu havadan görüntüledi.

İstanbul- İzmir Otoyolu'nun yüzde 48'i tamamlandı!

İstanbul ve İzmir arasında ulaşımın süresi 3.5 saate düşürecek 384 kilometre otoyol ve 49 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplam 433 kilometreden oluşan İstanbul-İzmir Otoyolu Projesi'nin yüzde 48'inin tamamlandığı öğrenildi.

İstanbul- İzmir Otoyolu Projesi'nde son durum!

İstanbul ve İzmir arasında ulaşımın süresi 3.5 saate düşürecek 384 kilometre otoyol ve 49 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplam 433 kilometreden oluşan İstanbul- İzmir Otoyolu Projesi’nin yüzde 48’inin tamamlandığı bildirildi.

İstanbul-İzmir Otoyolu Projesi'nin yüzde 48'i tamamlandı!

İstanbul ve İzmir arasında ulaşım süresini 3.5 saate düşürecek, 384 kilometre otoyol ve 49 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplam 433 kilometreden oluşan İstanbul-İzmir Otoyolu Projesi'nin yüzde 48'i tamamlandı.

İstanbul-İzmir Otoyolu projesi ne durumda?

İstanbul ve İzmir arasında ulaşımın süresi 3.5 saate düşürecek 384 kilometre otoyol ve 49 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplam 433 kilometreden oluşan İstanbul- İzmir Otoyolu Projesi’nin yüzde 48’inin tamamlandığı bildirildi.

İzmir-İstanbul Otoyolu projesinin yüzde 48'i tamam!

İstanbul ve İzmir arasında ulaşımın süresi 3,5 saate düşürecek 384 kilometre otoyol ve 49 kilometre bağlantı yolu olmak üzere toplam 433 kilometreden oluşan İstanbul- İzmir Otoyolu Projesi'nin yüzde 48'inin tamamlandığı bildirildi.

Saraybosna-Belgrad Otoyolu Haberi

Saraybosna-Belgrad Otoyolu


Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna ile Sırbistan’ın başkenti Belgrad arasında Türkiye’nin desteğiyle otoyol yapılması planlanıyor. Otoyol, daha önce üzerinde tartışılan iki güzergahtan da yapılacak.

Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre;  İstanbul’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelen Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyinin Boşnak Üyesi Bakir İzetbegovic, uzun zamandır konuşulan Saraybosna-Belgrad Otoyol Projesi’nde anlaşma sağlandığını açıkladı. 

Türk şirketler yapacak
Proje ile Saraybosna ve Belgrad’ın iki farklı güzergah üzerinden birbirine bağlanacağına dikkati çeken İzetbegovic, hem Sırbistan hem de Bosna Hersek’teki mevcut otoyollar dışında söz konusu güzergahlar üzerinde 350 kilometrelik yeni yol yapılacağını dile getirdi. 

Türkiye’nin desteğiyle yapılması planlanan otoyol projesi, 2 yıldan daha uzun bir zaman önce gündeme gelse de güzergah üzerinde anlaşamamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da desteği...