26 / 04 / 2024

Saros Ekonomi Zirvesinde Saroz geleceği

Saros Ekonomi Zirvesinde Saroz geleceği

EGD'tarafmdan düzenlenen "Saros Ekonomi Zirvesi"nde bölge yöneticileri ve işadamları bölgenin ekonomik potansiyelini bunlara ilişkin sorun ve beklentilerini dile getirdiler.

Ekonomi Reform Takvimi belli oldu!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Ekonomi Reform Paketi'ne ilişkin reform takvimini tamamladıklarını, Bakanlığın internet sitesinden takvime ulaşılabileceğini bildirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan açıkladı! İşte Ekonomi Reform Paketi'nin ayrıntıları!

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan, Ekonomi Reform Paketi'nin ayrıntıları ve hayata geçirilecek reformların yol haritası ile Bakanlığın sorumluluğundaki hedeflerin gerçekleştirilmesi için atacakları adımları açıklıyor...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yerli ve milli bir ekonomi hedefliyoruz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "(Ekonomi Reformları) İthal girdi kullanımını azaltmış, katma değerli üretimle ihracatta yeni rekorlar kıran, yerli ve milli bir ekonomi hedefliyoruz." dedi.

Saros limanı projesinin imar planı hukuka uygun bulunmadı!

Saros FSRU Liman ve Boru Hattı projesinin imar planlarının hukuksuz ve bilime aykırı olduğu Edirne İdare Mahkemesi'ne sunulan üçüncü bilirkişi raporuyla kanıtlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ekonomi ve hukuk alanındaki reformları yakında paylaşacağız!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ekonomi ve hukuk alanındaki reform gündemimizle ilgili yoğun bir hazırlık dönemini geride bıraktık. Yakında bu reformları kamuoyu ile paylaşacağız. Reform gündemimize uygun adımları hızla hayata geçireceğiz." dedi.

Saros limanına ikinci rapor: Kesinlikle deprem bölgesinde!

Sazlıdere Köyü Sahili’nde, BOTAŞ tarafından yapımına başlanan Saros FSRU Liman ve Boru Hattı Projesi’yle ilgili olarak, bilirkişi heyeti tarafından ikinci kez hazırlanan ÇED rapor da 'olumsuz' oldu. 

Hazine Bakanı Lütfi Elvan: Ekonomi ve hukuk alanında yeni bir seferberlik başlattık!

Hazine ve Maliye Bakanı Türkiye'nin yeni ve güvenilir limanlar arayan yatırımcılar için çok cazip imkanlar sunduğunu belirterek, "Türkiye'yi yatırımlarda cazibe merkezi yapmak adına ekonomi ve hukuk alanında yeni bir seferberlik başlattık" dedi.

Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni ekonomi politikası uluslararası yatırımcılar için fırsatlar sunuyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda ekonomiye ilişkin açıklamaları ve yeni ekonomi politikasını içeren mesajları uluslararası yatırımcılar için fırsatlar sunuyor.

IMF Başkanı Georgieva: Küresel ekonomi Kovid-19 krizinin derinliklerinden çıkıyor!

Georgieva, "Küresel ekonomi, Kovid-19 krizinin derinliklerinden çıkıyor. 2. ve 3 çeyreklerdeki gelişmelerin beklenenden daha iyi olduğunu tahmin ediyoruz. Bu, 2020 için küresel tahminlerimizde küçük bir yukarı yönlü revizyona izin veriyor" dedi.

Berat Albayrak Yeni Ekonomi Programı'nı açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın 2021-2023 döneminin ekonomideki yol haritasını çizecek Yeni Ekonomi Programı'nı açıkladı.

Berat Albayrak: Ekonomi 3. çeyrek için güçlü yükseliş mesajı verdi!

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "Ekonomi 3. çeyrek için güçlü yükseliş mesajı verdi. Tüketici güveni yüzde 3,2 artarak 82 oldu.Yılı tahminlerden iyi noktada tamamlayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

IMF Başkanı Georgieva: Geleceğin pek çok işi 'yeşil ekonomi'de!

IMF Başkanı Georgieva, küresel ekonominin büyük dönüşüm geçirdiğini dile getirerek iş açısından zengin bir ekonomik toparlanma ile iklim değişikliğiyle mücadelenin birbirini desteklediğini, geleceğin pek çok işinin 'yeşil ekonomi'de olduğunu ifade etti.

Recep Tayyip Erdoğan en kapsamlı ekonomi toplantılarından birini yapacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs salgını sürecinin en kapsamlı ekonomi toplantılarından birini bu hafta gerçekleştirecek.

Saros Ekonomi Zirvesinde Saroz geleceği Haberi

Saros Ekonomi Zirvesinde Saroz geleceği

Ekonomi Gazetecileri derneği (EGD) Trakya Buluşmalarını "Saros Ekonomi Zirvesi" Enez'de gerçekleştirildi. (EGD) ile Edirne Genç İş Adamları Derneği (EGIAD)'ın ortaklaşa bu yıl ilkini düzenlediği "Saros Ekonomi Zirvesi" büyük bir ilgiyle masaya yatırıldı. EGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Nevser Tavgaç Eraslan'ın sunuşu ile başlayan toplantının ilk konuşmasını EGD Başkanı Celal Toprak yaptı. "Neredeyse her kentte işadamları ile gazetecileri buluşturuyoruz" diyerek şunları söyledi: "2023'de Cumhuriyet'in 100'üncii yılında GSMH'yı 20 bin dolarlara çekmeye çalışıyoruz mümkün mü? Hedefi koyanlar, ortaya atanlar biz hedefi koyduk ama gerçekleşir mi gerçekleşmez mi demeye başladılar. Son yıllarda Anadolu markaları kentlerden geçiyor. Yeni dönemde kent markaları ekonomiyi belirleyecek. Başarılı kentler ülkenin ekonomisinde olmazsa olmazı. Geçtiğimiz ay Tokat'taydık. Tokat, tarım ve turizme dayalı sanayi konusunda önemli bir fırsat yakalamış durumda....