29 / 03 / 2024

Satılık otel sayısı ne kadar arttı

Satılık otel sayısı ne kadar arttı

Son bir yılda satılığa çıkarılan otel sayısının yüzde 129 arttığı belirtiliyor. Aralarında beş yıldızlıların da bulunduğu tesislerin satış gerekçesi ise düşük karlılıklar ve borçlar Türkiye turizmindeki kriz otelleri vurmaya başladı.

Satılık ev ilanlarında iskonto dönemi başladı

Artan kiralar ve fiyatlar nedeniyle ev hayali kuranların sayısı gün geçtikçe azalıyor. Konut piyasasındaki durgunluk sürerken konut ilanlarındaki rakamlarda da gerileme başladı. Satış süreleri uzarken, fiyatlar da düşüşe geçti. Satılık ev ilanlarında iskonto dönemi başladı.

Konut fiyatlarındaki artış uzun bir süre daha enflasyondan düşük olacak! Satılık ev fiyatları düşer mi?

Kasım'da konut fiyatları bir önceki aya göre yüzde 1,9, önceki yıla göre ise yüzde 82,8 yükselirken, ev alacaklar sık sık 'Satılık ev fiyatları düşer mi?' sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. Peki satılık ev fiyatları düşer mi? İşte ayrıntılar...

Konut sektörü durgunlaştı! İstanbul, Ankara ve İzmir'de hem ilan hem satılan konut sayısı düştü! 

Konut sektöründeki canlılık göstergesi olarak takip edilen satılan konutların satılık ilan sayısına oranı İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere ülke genelinde düşüşe geçti.

Sahte ev ilanları bir bir siliniyor! 3 sitede silinen satılık konut ilanı sayısı 15 bin oldu! 

İlan sitelerine gelen düzenleme sonrası sahte ilanlar peş peşe siliniyor. Açıklanan rakamlara göre, 3 sitede silinen satılık konut ilanı sayısı 15 bin oldu. İşte ayrıntılar...

Konutta balon söndü: Satılık ev fiyatlarında talep durdu, fiyatlar düşüşe geçti!

Fahiş rakamlarla satışa çıkarılan satılık evlerde balon söndü. Uzun süredir yükseliş eğiliminde olan konut fiyatları, sektörde yaşanan durgunluk nedeniyle düşüşe geçti.

İstanbul'da satılmayı bekleyen konut sayısı Şubat'ta yüzde 49 arttı!

Endeksa, Şubat ayında yaşanan deprem felaketi sonrası İstanbul ilçelerindeki satılık konut piyasasını masaya yatırdı. Şubat ayında mega kent İstanbul’da satılmayı bekleyen konut sayısı yüzde 49 arttı.

Kira bütçeleri ve en çok kiralık-satılık ev aranan ilçe belli oldu! Herkes oraya koşuyor

Çevrim içi gayrimenkul platformu olan Emlakjet, 400 bin sayısına gelmiş olan satılık ve kiralık emlak ilanından oluşan veri tabanında oluşan hareketler doğrultusunda temmuz ayı emlak verilerini yayımlamasının haricinde özel araştırma dosyasında yaş gruplarına göre kiralık ev arama sürelerini ve bütç

Sahibinden satılık ya da kiralık emlak ilanı verenler dikkat! Zorunlu oldu süre verildi

Türkiye'de aşırı artan emlak fiyatları nedeniyle piyasada oluşan spekülatif adımlara devlet tarafından müdahale geldi. Sahibinden satılık ya da kiralık emlak ilanı verenlere zorunlu tutuldu. Süre verildi uymayanlara ceza kesilecek.

Türkiye'deki kiralık ve satılık konut sayısı meclis gündeminde!

27 Temmuz 2021 tarihi itibarıyla Türkiye'deki kiralık ve satılık konut sayısı TBMM gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kovid-19'la satılık otel ve fabrika sayıları patladı!

Bir zamanlar, “işçi aranıyor” ilanları ile kapısında afişler asılan fabrikalarda artık “Sahibinden satılık” ilanları görülüyor. 

Bankalardaki satılık gayrimenkul sayılarına Kovid-19 dopingi!

Türkiye genelinde ödenemeyen krediler sebebiyle birçok gayrimenkul bankaların oluyor. Bankalar tarafından satışa sunulan gayrimenkul sayısı gün geçtikçe artıyor...

Yüzlerce satılık otel var, el değiştirme yok!

BDO Danışmanlık'tan Mehmet Önkal, turizm sektöründeki Kovid-19 etkisine ilişkin, "Piyasada yüzlerce satılık otel var. Bu otelleri almak isteyenler de oluyor. Ancak oteller el değiştirmiyor. Otel sahipleri mallarının çok kıymetli olduğunu düşünüyor" dedi.

Kovid-19'da kiralık ve satılık dükkan sayısı arttı!

Kovid-19 salgını önlemleri esnafı olumsuz etkiledi, birçok iş yeri kapanıyor. Camına “kiralık-satılık” yazılı afiş asan dükkân sayısı her geçen gün çoğalırken, emlakçılara göre bir o kadar da 'görünmeyen kiralık' iş yeri bulunuyor.

Satılık otel sayısı ne kadar arttı Haberi

Satılık otel sayısı ne kadar arttı

Son bir yılda satılığa çıkarılan otel sayısının yüzde 129 arttığı belirtiliyor. Aralarında beş yıldızlıların da bulunduğu tesislerin satış gerekçesi ise düşük karlılıklar ve borçlar Türkiye turizmindeki kriz otelleri vurmaya başladı. Cumhuriyet'ten Şehriban Kaya'mn yaptığı araştırmaya göre, Sahibinden.com üzerinden satılığa çıkarılan tesis 1770'yi bulmuş durumda. Buna ilaveten, 290 apart otel, 533 butik otel, 49 motel, 121 pansiyon, 37 kamp yeri ve 59 tane tatil köyü satılığa çıkmış durumda. Sitede 'turistik tesis' kategorisindeki ilan sayısının ise 3 bin 392 olduğu belirtiliyor. Turizm sektörü uzmanlarına göre otellerin satılığa çıkmasının ana nedeni bankalara olan borç ve turist gelmediği için işlerin döndürülememesi ve kârsızlık olarak gösteriliyor. Otel ilanları bir yılda yüzde 129, satış fiyatları ise yüzde 67 arttı. 1 Ocak 17 Temmuz 2014 ile...