19 / 04 / 2024

satış yoluyla gayrimenkul devri

satış yoluyla gayrimenkul devri

Posta Köşe Yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun sorduğu 'Satılan gayrimenkul için miras davası açılır mı?'' sorusunu yanıtladı.

Belediyeden satılık ve kiralık 10 gayrimenkul!

Eğirdir Belediye Başkanlığı, 7 gayrimenkul için satış, 3 gayrimenkul için de kiralama ihalesi düzenliyor. İşte ihaleler ile ilgili detaylar...

10 ildeki 12 gayrimenkul satış yoluyla özelleştiriliyor! İstanbul, İzmir, Yalova, Bursa da aralarında! 

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 10 ildeki 12 gayrimenkul satış yoluyla özelleştirilecek. Peki hangi illerdeki gayrimenkullerin satışı yapılacak? Söz konusu gayrimenkullerin bedelleri ne kadar? 

Yeni Levent'te 1.3 milyar TL'lik satış! DAP Gayrimenkul rakamları tek tek açıkladı! 

DAP Gayrimenkul, Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımı yöntemiyle geliştirilmekte olan projelerdeki son durumu açıkladı. İşte DAP Gayrimenkul'un açıkladığı satış rakamları...

TOKİ'den dev satış! 609 gayrimenkul alıcısını bekliyor

TOKİ, konut ve iş yeri satış tarihleri açıklandı. Her bütçeye uygun konut ve iş yeri satışa çıkarılacak. Ev ve iş yeri sahibi olmak isteyenler TOKİ’nin 43 ilde 216 konut ve 17 ilde 393 iş yerinin açık arttırmasına katılım sağlayabilecek. İşte tüm ayrıntılar...

Milli Emlak Düzce'de yüzde 20 indirimle arsa ve arazi satıyor: Gayrimenkul alacaklara müjde! 

Düzce Milli Emlak, Düzce ili, Gümüşova ve Merkez ilçelerinde yer alan 8 adet arsa ile 1 araziyi peşinde yüzde 20 indirim fırsatıyla satıyor. Peki Düzce'de yer alan gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? 

Belediye, o ildeki 10 arsa, 22 iş yeri ile 1 konutu satıyor! Gayrimenkul sahibi olmak isteyenler şimdi bakın! 

Yozgat Belediye Başkanlığı, Yozgat ili, Merkez ilçesinde yer alan 10 arsa, 22 iş yeri ile 1 konutu satıyor. Peki Yozgat'taki konut, arsa ve iş yerlerinin fiyatları ne kadar? 

İzmir Ödemiş'te 6 adet arazi satılıyor! 345 bin TL'den başlayan fiyatlarla...

İzmir ili Ödemiş Belediyesi, İzmir ili, Ödemiş ilçesinde yer alan 6 adet araziyi satıyor. Gayrimenkul sahibi olmak isteyenler hemen baksın! İşte ayrıntılar...

SPK'dan yatırımcılara uyarı! Yasa dışı para toplama girişimleri cezalandırılacak

SPK çeşitli mecralarda bazı sektörlerde yatırım yapılacağı gerekçesiyle SPK'ya izahname sunulmadan usulsüz olarak hisse ve pay satışı yoluyla para toplayan kişilerle ilgili kamuoyunu uyardı.

Türkiye'de 8 ayda satılan gayrimenkul sayısı belli oldu! İşte elde edilen tapu harcı geliri! 

Türkiye'de bu senenin 8 ayında 2 milyon 137 bin 670 gayrimenkul satış işlemi gerçekleştirilerek, 24 milyar 480 milyon 235 bin 785 Türk Lirası tutarında tapu harcı geliri elde edildiği belirlendi. 

Özelleştirme İdaresi, 7 ildeki gayrimenkulleri 48 ay taksitle satıyor! İhalesi 13 Eylül'de!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Ankara, Edirne, Aydın ve Muğla illerinde yer alan 7 gayrimenkulü satış yoluyla özelleştiriyor. İşte fiyatlar ve ödeme seçenekleri...

Miras kalan gayrimenkul hisseleri satılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras kalan ve ardından satılan gayrimenkul hisselerinin üçüncü kişiye satışını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Miras kalan gayrimenkuller için hangi işlemler yapılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras yoluyla gayrimenkul intikalinde tapu başvurusuna ilişkin detayları kaleme aldı. 

TOKİ'den ucuz konut nasıl alınır?

TOKİ Türkiye genelinde dar gelirli aileleri ev sahibi yapmaya devam ediyor. Kurum; açık satış yoluyla binlerce aileyi ev sahibi yapıyor. Peki, TOKİ'den ucuz konut nasıl alınır? İşte başvuru şartları...

satış yoluyla gayrimenkul devri Haberi

satış yoluyla gayrimenkul devri

Miras davalarında kazanma ihtimaliniz olan konularda dava açıldı. Dedenin erkek evlatlarına satış yoluyla gayrimenkulünü devretmesi ispatlanamayacak ise bu dava açılmamalı.

Dedemiz sağlığında sahibi bulunduğu beş çocuğundan iki erkek evladına dolaylı olarak satış göstermiş, sonra bunlar da el değiştirmiş.

Daha sonra mezrada bulunan gayrimenkul için kadastro geçtiğinde yine iki erkek evlat adına tescil ettirilmiş. Annemiz de iki yıl önce öldü. Bu durumda hakkımızı nasıl ararız? 

Hak aramanın yollarının başında dava açmak gelir ama her olayın ardından “Hemen gidin dava açın” demek doğru olmaz. Kazanma ihtimali olan davalar açılır. Kazanma ihtimali olmayan davalar yarar değil zarar getirir.

Geçenlerde kaybedilmiş bir davanın kararı elime geçti. Kazanan taraf vekiline yaklaşık 150 bin TL ücret tayin olunmuştu. Yani kaybedilecek davada sadece davanın kaybedilmesi ile kalınmıyor, büyük zararlar da ortaya çıkabiliyor.

Bunları...