07 / 05 / 2024

Şehir planları 2019

Şehir planları 2019

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum depremle ilgili dönüşümde kararlı olduklarını belirterek "Sayın Cumhurbaşkanımızın 2012 yılında başlattığı bu seferberliği, bedeli ne olursa olsun, bu dönüşümü gerçekleştireceğiz" diye açıklama yaptı.

Şehir plancısından imar planlarındaki sisteme isyan! Artık kazanan siyaset değil, planlama olmalı!

Şehir plancısı Feriha Binici Mazı, Kıbrıs'taki imar planlarının hazırlanmasından daha çok yürürlüğe girmesinde zorluklar yaşandığını belirterek ''Artık kazanan siyaset değil, planlama olmalı'' diyerek isyan etti.

İzmir'de 2019-2023 yılları arasındaki 165 projenin 144'ü tamamlandı! 

İzmir Büyükşehir Belediyesi 2019-2023 yılları arasındaki 165 projenin 144’ünü tamamlayarak yüzde 87 başarı oranına ulaştıklarını duyurdu. 

Ataşehir, Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallelerinin imar planları için yeni adım!

Ataşehir Belediye Meclisi, Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallelerinin Nazım İmar ve Uygulama İmar Planlarına ilişkin süreç için olağanüstü gündemle toplandı.

İzmir Karşıyaka'nın imar planlarına Büyükşehir vetosu!

İzmir Karşıyaka'da kentsel dönüşüm çalışmalarının merkezi haline gelmesi beklenen Cumhuriyet ve İnönü Mahallelerinin planları İzmir Büyükşehir Belediyesi’nİn gündeminde görüşüldü.

Yenişehir’in imar planlarında değişiklik!

Kanal İstanbul’un çevresinde inşa edilmesi amaçlanan Yenişehir’in imar planlarında değişikliğe gidildi.

İklim krizine yatay mimari çözümü!

Dünya genelinde iklim krizi giderek artıyor. Bu durumunun şehir planları da etkilediğini söyleyen İmpo İmar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, yapılaşmanın baştan aşağı değişeceğini dile getirdi. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden imar planları için yeni uygulama!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, imar planlarının tüm şehirde şeffaflığını sağlamak ve vatandaşların doğrudan, en hızlı şekilde imar planlarına erişebilmesi için İmar Otomasyon Sistemi (İMOS) kurdu.

Ataşehir'de Kayışdağı ve İnönü mahallelerinin imar planları kabul edildi!

İstanbul Ataşehir'e bağlı Kayışdağı ve İnönü mahallelerinin Revizyon Nazım İmar Planlarına yönelik teklif, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edildi.

Ataşehir İçerenköy ve Küçükbakkalköy planları Mayıs’ta Meclis’te!

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi yaptığı açıklamada, İçerenköy ile Küçükbakkalköy imar planları mayıs ayında meclise gelecek ve sonrasında planların çıkacağını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi iki senede 310 milyon liralık arazi aldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2019 ve 2020 yıllarında 310 milyon liralık gayrimenkul satın aldı. 2021 yılında ise kamulaştırmalar için 218 milyon lira harcanması hedefleniyor.

Ataşehir'de 10 yıldır beklenen imar planları hayal kırıklığı yarattı!

Ataşehir’in Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallerinin 1/5000’lik imar planları, komşu mahallelerinkinden çok daha düşük çıktı. Ataşehir Belediyesi ve mahalleliler itiraza hazırlanıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin 2019 yılı faaliyet raporu kabul edildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZSU ve ESHOT Genel Müdürlüğünün 2019 Yılı Faaliyet Raporları kabul edildi.

Emin Koramaz: 'Yenişehir'in planlarına dava açacağız!

Kanal İstanbul için kurulması planlanan Yenişehir planları yeniden düzenlendi. Planlarda gölün etrafında turizm tesisleri öngörülüyor. TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, plan için “Tahribatın detayını kurallara bağlayan yıkıcı, dönüştürücü yeni ek hükümler” dedi. 

Şehir planları 2019 Haberi

Şehir planları 2019

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bir dizi temaslarda bulunmak için geldiği Bolu'da, TOKİ tarafından inşa edilen Büyük Sanayi Sitesi inşaatında inceleme gerçekleştirdi. Yeni Şafak'ta yer alan habere göre inşaat işini üstlenen firmanın yetkililerinden bilgi alan Kurum, daha sonra sitede dükkan sahibi olacak esnafla bir araya geldi.

Murat Kurum, Bolu'da kentsel dönüşümün yüzde 70 oranında tamamlandığını ifade ederek, "Tüm şehirlerimizde kentsel dönüşümü sürdürüyoruz ve az katlı yatay mimariye uygun projeler gerçekleştirmek istiyoruz. Şehir planlarını 50-100 yıllık yapacağız. Ve bunlar, hakkaniyet çerçevesinde vatandaşların da içinde olduğu planlar olacak. Vatandaşın talebi neyse bu talepler doğrultusunda planları oluşturacağız." dedi. 

Kentsel dönüşümün yanı sıra depremle ilgili dönüşüme de çok önem verdiklerini de sözlerine ekleyen Kurum, "81 vilayetimize depremle ilgili yazı yazdık. Depremle ilgili dönüşümde artık...