19 / 04 / 2024

şehirlerdeki arsa davaları

şehirlerdeki arsa davaları

ŞEHİR merkezinde kalan boş arsalar her zaman sahiplerinin başına iş açar. Belediyeler başta olmak üzere diğer bazı kamu kurum ve kuruluşları böyle arsaları kendi mülkiyetlerine almak için sahibinin canından bezdirebilirler.

Trakya'da arsa ve konutlar çok cazip! İlgi Trakya'ya yöneldi!

Son senelerde yaşanan ekonomik kriz pahalılık ile deprem korkusu İstanbul'dan tersine göçü hızlandırmış oldu. İstanbul'u terk edenlerin yeni adresi ise Tekirdağ, Edirne ve Çanakkale olurken, bu şehirlerdeki arsa fiyatlarını da canlandırdı. Buna göre, Çanakkale'de 10 dönüm araziler bile 20 milyon TL'

Deprem riski bulunmayan illerden arsa alacaklar dikkat! Tarlaları arsa olarak satıyorlar! Bu tuzağa düşmeyin!

Türkiye’de deprem riski bulunmayan şehirlerdeki gayrimenkullere olan talep katlanıyor. Deprem riski bulunmayan illerden arsa alacaklar dikkat! Tarlaları arsa olarak satıyorlar! Bu tuzağa düşmeyin!

Kentsel dönüşümde arsa payı düzenlemesi nasıl yapılır? 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kentsel dönüşüm ile ortaya çıkan arsa payı düzenlemelerine yönelik davaları kaleme aldı. 

Fahiş arsa fiyatlarına karşı ne yapılabilir?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Bumin Doğrusöz, bugünkü köşesinde fahiş arsa değerlerine karşı açılacak davaları kaleme aldı.

Arsa payı davalarıyla ilgili tüm merak edilenler!

Çebi Hukuk & Danışmanlık Avukatı Taha Hüseyin Çebi, ''Arsa payı kavramı, uygulaması, beraberinde getirdiği sorunlar ve arsa payı düzeltme davası' konusunu kaleme aldı. İşte maddelerle arsa payı davalarıyla ilgili merak edilen her şey...

5 maddede arsa payının düzeltilmesi davalarının kentsel dönüşüme etkisi!

Avukat Kadir Kurtuluş, Emlakkulisi.com okurları için,5 maddede arsa payının düzeltilmesi davalarının kentsel dönüşüme etkisi inceledi. İşte 5 maddede arsa payının düzeltilmesi davalarının kentsel dönüşüme etkisi...

Torba Kanun arsa değerlerine karşı açılan davaları etkiler mi?

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Bumin Doğrusöz, bugünkü yazısında ''Torba Kanun içerisinde yer alan emlak vergisi ve değer artış davaları'' konusuna yer verdi. 

Şehirdeki arsa davaları!

ŞEHİR merkezinde kalan boş arsalar her zaman sahiplerinin başına iş açar. Belediyeler başta olmak üzere diğer bazı kamu kurum ve kuruluşları böyle arsaları kendi mülkiyetlerine almak için sahibinin canından bezdirebilirler.

Arsa davalarına hangi mahkeme bakar?

Arsa davalarının hangi mahkemede açılacağı, dava konusuna göre değişiyor. Peki, arsa davalarına hangi mahkeme bakar? Sulh Hukuk Mahkemesi mi? Asliye Hukuk Mahkemesi mi? İşte yanıtı..

Arsa payı ve şerefiye davaları artacak mı?

Deprem gerçeğinin bir nefes kadar yakın olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Kentsel dönüşüm yasası ile birlikte Türkiye'deki çürük yapıların yenilenmesi konusunda çalışmalar başladı. Arsa payı ve şerefiye davaları artacak mı?

Orman davalarında anayasanın eşitlik ilkesi ihlal mi ediliyor?

2B arsa ve arazi uzmanı Hukukçu Cihangir Dönmez "Orman İdaresi ve maliye hazinesi orman davalarında anayasanın eşitlik ilkesini ihlal ederek hukukun üstünlüğünü değil üstünlerin hukukunu uygulamaktadır" dedi

Topkapı'da Ellialtıoğlu Kardeşler'in arsa davası!

Topkapı, Cevizlibağ, Merter hattı değerlendikçe arsa davaları da artmaya başladı

Karasu'da arsa davaları sonuçlanmaya başladı

Sakarya'nın Karasu ilçesinde kıyı şeridi içinde kaldığı gerekçesiyle tapuları iptal edilen arsalarla ilgili Yargıtay
süreçleri sonuçlanmaya başladı

şehirlerdeki arsa davaları Haberi

şehirlerdeki arsa davaları

ŞEHİR merkezinde kalan boş arsalar her zaman sahiplerinin başına iş açar. 

Belediyeler başta olmak üzere diğer bazı kamu kurum ve kuruluşları böyle arsaları kendi mülkiyetlerine almak için sahibinin canından bezdirebilirler. 

İstanbul Avcılar'da bulunan bir arsa ile ilgili 30 yıldır yaşanan 'imar' sorununu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM) çözüldü. Arsa sahibinin, 'Belediye, arsamı ne kullanmama izin veriyor, ne de kamulaştırma bedelini ödüyor' yönündeki başvurusunu yerinde bulan AİHM, 'mülkiyet hakkı ihlali' vurgusu yaptı. 

Türkiye'de benzer durumda olan binlerce arsa sahibinin olduğuna işaret edilerek, AİHM kararının emsal nitelikte olduğuna vurgu yapılıyor. 

Bir gazetede yayınlanan haberde AİHM'e başvuran hak sahibin avukatı konunun inceliklerini ve alınan kararı şu şekilde anlatmış: Başvuruda, arsa bedeli ödenmediği gibi, mal sahibinin mülkünü 30 yıldır değerlendiremediğine de işaret edildi. AHİM vermiş olduğu bu...