23 / 04 / 2024

şehirlerin planlaması

şehirlerin planlaması

Nilüfer Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı REPLICATE projesi kapsamında düzenlenen AB HORIZON 2020 “Akıllı Kentler Çalıştayı” başladı. Çalıştayda açılış konuşması yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, her işin başının doğru planlama olduğuna dikkat çekti.

Kentlerin planlanması insanların kaderini de belirleyecek!

Forum İstanbul 2016’nın son oturumlarında kentsel planlama, değişim ve dönüşüm, ekonomik boyutlarıyla yeni finansman modelleri, kentleşmenin önündeki fırsat ve tehditler masaya yatırıldı.

GYODER 18. Gayrimenkul Zirvesi 25-26 Ekim'de gerçekleştirilecek! Şehirlerin eksiklikleri masaya yatırılacak! 

25-26 Ekim'de gerçekleştirilecek GYODER 18. Gayrimenkul Zirvesi'nde ‘vicdanlı ve merhametli şehirler’ teması ile şehirlerin eksiklikleri masaya yatırılacak. İşte ayrıntılar...

Şehirlerin yeniden inşası için Cumhurbaşkanı'ndan flaş açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesindeki şehirlerin yeniden inşası için bahar ve yaz aylarını en verimli şekilde kullanmayı hedeflediklerini belirtti.

Yeni şehirlerin detayları peş peşe açıklandı! Altı dükkan, üstü daire dönemi bitiyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan son dakika açıklaması geldi. Yeni şehirlerin detayları peş peşe açıklandı! Altı dükkan, üstü daire dönemi bitiyor! 

10 yılda şehirlerin yapısal dönüşümü tamamlanacak! Türkiye Mekansal Strateji Planı geliyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye Mekansal Strateji Planı ile ilgili konuştu. 10 yılda şehirlerin yapısal dönüşümü tamamlanacak! İşte ayrıntılar...

Murat Özdemir: Şehirlerin güvenilir ve sürdürülebilir konutlara ihtiyacı var!

Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir, Dünya Şehircilik Günü kapsamında yaptığı açıklamada şehirlerin güvenilir ve sürdürülebilir konutlara ihtiyacı olduğunu söyledi. 

Şehirlerin ve arazilerin depreme karşı dirençleri teknolojiye göre değişiyor!

Tokyo Üniversitesi'nden Doç. Dr. Seta Fumihiko, şehir planlaması ile afetlerin azaltılabileceğini söyledi. Seta Fumihiko şehirlerin ve arazilerin depreme karşı dirençlerinin, teknolojiden faydalanma oranına göre değiştiğini belirtti.

Süleyman Soylu: Şehirlerin kimliğiyle ters düşmeyecek binalar yaptık!

İnşaat Emlak Birimleri Eğitim ve Koordinasyon Toplantısı'nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şehirlerin kimliğiyle ters düşmeyecek binalar yaptık" dedi.

Koronavirüs: Salgında deneyimi akıllı şehirlerin kurulmasına nasıl yardımcı olabilir?

Şehirlerin daha akıllı hale getirilmesi gerektiğine dair görüşler de son dönem yaşananların ışığında yeniden şekilleniyor.

Prof. Ali Çarkoğlu: Türkiye'de neden sahra hastanesi planlaması yok?

Prof. Ali Çarkoğlu yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgının ekonomik, sosyal ve siyasi etkilerine değinerek, ‘Bir vatandaş olarak sahra hastane planlamasının neden yapılmadığını sorguluyorum” dedi.

Çiğdem Karaaslan: Şehirlerin risklerini çok iyi bilmeli ve yönetebilmeliyiz!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, deprem ve diğer doğal afetlerle ilgili konuştu. Karaaslan, enkaz altından yaralı kurtarmanın disiplin ve profesyonellik işi olduğunu belirtti ve "Şehirlerin risklerini çok iyi bilmeliyiz" dedi...

Şehirlerin kaderini değiştirecek inşaatlar için yeni kanun teklifi!

Şehirlerin kaderini değiştirecek düzenlemeler teklifi ile ilgili olarak AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, ''Yüksek binalar yapılamayacak, kaçak binalara ceza artacak'' diye konuştu...

Şehirlerin silüetini bozan yüksek yapı dönemi kapanıyor!

Şehirlerin kaderini değiştirecek düzenlemeler geliyor. Meclis'e sunulacak kanun teklifi ile şehirlerin silüetini bozacak yüksek yapı dönemi kapanacak. Her ilçe için çevresindeki diğer yapılara da bakılarak bir kat sınırı konacak. Sınırları belediye meclisleri belirleyecek..

Şehir planlamasında yeni dönem başlıyor!

Şehir planlamasında yeni bir dönem başlıyor. Yeni sistemde belediyeler her yıl arazi kullanım alanlarının nasıl değiştiğini izlemek amacıyla ‘Kentsel Gösterge Seti’ hazırlayacak ve insan odaklı kimlikli şehirler oluşturulacak.

şehirlerin planlaması Haberi

şehirlerin planlaması

Nilüfer Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı REPLICATE projesi kapsamında düzenlenen AB HORIZON 2020 “Akıllı Kentler Çalıştayı” başladı. Çalıştayda açılış konuşması yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, her işin başının doğru planlama olduğuna dikkat çekti.


Bursa’da düzenlenen AB HORIZON 2020 ‘Akıllı Kentler Çalıştayı başladı. İspanya’dan San Sebastian, İtalya’dan Floransa ve İngiltere’den Bristol şehirlerinin "uygulamacı" olduğu, Almanya’nın Essen, İsviçre’nin Lozan ile birlikte Türkiye’den Nilüfer’in "izleyici" olduğu 5 yıllık REPLICATE projesi kapsamında yapılan uygulamalar ve örneklemelerin ele alındığı çalıştay Anatolia Otel’de yapılıyor. İki gün sürecek çalıştay da bilgi teknolojileri, kentsel planlama, enerji ve ulaşım konuları atölye çalışmalarıyla masaya yatırıldı.


Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Başkan Mustafa Bozbey, her işin başının planlama olduğuna dikkati çekti. Plansız işlerde hedefe ulaşmada güçlüklerle karşılaşılacağını kaydeden Mustafa Bozbey, ”Bugünden başlayarak, iki...