19 / 04 / 2024

Şehitlik yanındaki 38 metrekarelik alan

Şehitlik yanındaki 38 metrekarelik alan

Çorum Belediye Meclisi, yeşil alan olması gerektiği gerekçesiyle reddelilen Şehitlik yanındaki 38 bin metrekarelik ağaçlandırma alanını imara açtı.

İÜ Botanik Bahçesi'nin yanındaki 30 parselin imarı değiştirildi mi?

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Nihal Bengisu Karaca bugünkü köşesinde İstanbul Üniversitesi Botanik Bahçesi'nin yanındaki 30 parselin imar planını ve yapılan değişiklikleri kaleme aldı. İşte Nihal Bengisu Karaca'nın 'Süleymaniye'nin silüeti tehlikede mi?' başlıklı yazısı...

Zeytinburnu’ndaki 2 bin metrekarelik parselin imar planı değiştirildi!

17. yüzyıldan miras olan Zeytinburnu’ndaki Mahpeyker Valide Sultan Namazgahı’nın yanındaki araziye özel üniversite ve hastane yapılması amacıyla imar planı değiştirildi.

İzmir'de ağır hasarlı bina yıkım sırasında yanındaki apartmanın üzerine çöktü!

İzmir'de geçen sene yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından ağır hasarlı olduğu için yıkım kararı alınan 8 katlı bina, çalışmalar esnasında yanındaki 4 katlı binanın üzerine çöktü.

Kadıköy Göztepe’deki gökdelenlerin yan parseli özelleştirildi!

Kadıköy Göztepe’de tartışmalı şekilde inşa edilen gökdelenlerin yanındaki parsel için yıllardır devam eden davalar sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imar planı hazırladı. 8 bin 661 metrekarelik parsel 'özel' sosyal kültürel tesis alanına alındı.

Muğla Gümüşkesen Anıtı'nın yanındaki betonarme için yıkım kararı!

Muğla'da Gökova Körfezi'nde bulunan Gümüşkesen Anıtı'nın yanına inşa edilen betonarme için yıkım kararı alındı.

İzzet Yıldızhan: Ofisimin yanındaki bina yıkıldı!

Ünlü şarkıcı İzzet Yıldızhan, bir süre önce ailesiyle İzmir’e yerleşmişti. Şarkıcı, depremde yaşadığı zor anları anlattı. Yıldızhan, Bayraklı’da bulunan ofisinin yanındaki binanın yıkıldığını söyledi.

Salda Gölü kıyısındaki bir kaçak yapı daha yıkılıyor!

''Türkiye'nin Maldivleri'' olarak bilinen, Burdur Yeşilova'da bulunan Salda Gölü'nün hemen yanındaki kaçak yapının yıkımına başlandı.

Fahrettin Altun, evinin yanındaki alanı Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden kiraladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un Üsküdar'daki arsasıyla ilgili çıkan haberlere ilişkin, "Evini kendi arsası içinde büyütme imkanı olduğu halde bunu da yapmamıştır. Evinin ve bahçesinin hemen yanında bulunan alanı ise Vakıflar Genel Müdürlüğünden kiraladı" dedi...

Erzurum Oteli'nin yanındaki metruk bina meclis gündeminde!

Ankara'da tarihi Erzurum Oteli'nin yanında bulunan metruk mimari yapıya dair bilgiler meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kartal'da çöken binanın yanındaki Yunus Apartmanı yıkılıyor!

Kartal’da çöken ve 21 cana mezar olan Yeşilyurt Apartmanı’nın yanında bulunan Yunus Apartmanı da göçme tehlikesi nedeniyle yıkılıyor.

Çağlayan Adliyesi’nin yanındaki dev otopark satışa çıkarıldı!

Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’nin yanındaki 5 katlı dev otopark satışa çıktı. Türkiye’nin en modern otoparkı olarak gösterilen otoparkın içerisinde AVM ve cafeler de bulunuyor.

Tarabya’daki Huber Köşkü'nün yanına otopark geliyor!

Tarabya’daki Cumhurbaşkanlığı Huber Köşkü’nün yanındaki boş alan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla imara açıldı. Boş alana otopark yapılması planlanıyor. 

Brezilya’da lüks apartmanların yanındaki barakalar sefalet içinde!

Brezilya’da lüks apartmanların hemen yanında bulunan barakalarda sefalet kol geziyor.

Şehitlik yanındaki 38 metrekarelik alan Haberi

Şehitlik yanındaki 38 metrekarelik alan

8 yıl önce gündeme gelen, ancak o zaman AKP'liler dahil bütün meclis üyelerinin yeşil alan olması gerektiği gerekçesiyle reddelilen Şehitlik yanındaki bölge, bu kez AKP'li üyelerin oylarıyla imara açıldı. Çorum Belediye Meclisi'nin Ağustos ayı toplantısı yapıldı. Toplantıda, geçmiş yıllarda tartışma konusu olan 38 bin metrekarelik ağaçlandırma alanının 8 yıl aradan sonra yeniden imara açılması görüşüldü.Çorum Belediye Meclisi, daha önce izin vermediği Şehitlik yanındaki 38 bin metrekarelik ağaçlandırma alanını imara açma kararı aldı. Muhalefetin itiraz ettiği gündem maddesi, AKP'lilerin oylarıyla kabul edildi. Ayrıca şehir stadyumu ve yanındaki spor tesisleri yıkılarak yerine konut yapılması gündemde. 


2008'DE İMARA AÇILMA TEKLİFİ REDDEDİLMİŞTİ 

Kentin akciğerlerinden biri olarak görülen Bahabey Çamlığı eteklerindeki ağaçlandırma alanı, Ocak ve Mart 2008'de yine Belediye Meclisi'nin gündemine gelmiş, ancak imara açılma teklifi...